PDA

Види ја целата верзија : Ivona si go izbrisha potpisot-najavena reakcija od "Vecernjr Novosti "


N.C.D.
30-01-12, 18:12
Ивона си го избриша потписот од порталот на „Вечер“, а „Вечерње Новости“ најавија реакција

Откако Плусинфо го откри скандалот во кој заменик главниот уредник на весникот „Вечер“, Ивона Талевска, по вторпат препишала текст од медиум од Балканот, нејзиниот потпис експресно беше повлечен од електронското издание на весникот. Сепак Плусинфо има материјални докази за тоа дека потписот на Талевска стоеше утринава на веб страницата на „Вечер“, а го има и весникот од печатеното издание каде потписот не може да се избрише.

Плусинфо исто така контактираше и со редакцијата на „Вечерње Новости“ од каде ни најавија реакција во текот на денешниот ден.

Како што утринава објави Плусинфо, после скандалот на почетокот на август лани, кога беше докажано дека Ивона Талевска најгрубо си припишала авторство на туѓ текст на кој речиси и да не интервенирала, во случајов објавен во хрватскиот „Јутарњи Лист“, госпоѓицата заменик-глодур на весникот „Вечер“ повторно нè увери дека добро ја познава работата на „Ресавска школа“.

Таа сега правејќи превод на текстот „Kako su potrošene zlatne rezerve Kraljevine Jugoslavije“, чиј автор е Миодраг Јанковиќ, а бил објавен на сајтот на српскиот весник „Вечерње Новости“ во саботата нешто пред 21 часот, направила само малку интервенции со претумбување на одредени пасуси и минорни скратувања, па без срам го објавила во денешниот број на „Вечер“ со свој потпис.

...ete vakvi ni ja krojat politikata....:(

mileg
30-01-12, 19:55
Во врска со текстот на заменик директорот на вечер ке кажам дека Ивона нема напишано никаков текст,тоа е само манипулација од страна на опозицијата и од страна на нивниот портал плус инфо.Господа сакам да икажам едно огромно незадоволство во врска со наместениот текст.И се јавив на Ивона и ми рече дека оваа е само манипулација и клевета на СДСМ.Со тоа господа членови ан форумот сакам и овдена овој форум да изразам едно големо незадоволство кон тој што ја измислил оваа да ја наречам неуспешна опозициска афера.Инаку ке поставам прашање до воведничарот на темата дали тој овде се претставува како новинар во тој веб потал?

intel
30-01-12, 20:28
Штом ти така викаш господине член, мора да е така......:) Линкови ?

герасим
30-01-12, 21:20
Во врска со текстот на заменик директорот на вечер ке кажам дека Ивона нема напишано никаков текст,тоа е само манипулација од страна на опозицијата и од страна на нивниот портал плус инфо.Господа сакам да икажам едно огромно незадоволство во врска со наместениот текст.И се јавив на Ивона и ми рече дека оваа е само манипулација и клевета на СДСМ.Со тоа господа членови ан форумот сакам и овдена овој форум да изразам едно големо незадоволство кон тој што ја измислил оваа да ја наречам неуспешна опозициска афера.Инаку ке поставам прашање до воведничарот на темата дали тој овде се претставува како новинар во тој веб потал?

Драги господине члену миле џи...да не работиш ко конобар во клубот на СДС па знаеш кој шо нарачал но, еве да не праиме празни муабети просветлисе ти и твоите со розе наочарчиња....

линк (http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:364028-Kako-su-potrosene-zlatne-rezerve-Kraljevine-Jugoslavije)

Zlate 30. januar 2012. 16:04 #1848312
Kod nas Makedonije u vesnik VECER ova statije je prekopirana od strane novinarke Ivona Talevska koja radi u televizije Sitel vakva vest kopirala je jos uste jedna vakvom vest...

Ченто
30-01-12, 21:27
Стварно нема препис!:)


http://www.vecer.com.mk/?ItemID=97277BC06015CD4C8BF33F4B0AD7377B


Непосредно пред Втората светска војна:

Каде се потрошени 84.574 кг златни резерви на Кралството Југославија?!

По војната САД процениле дека е конфискуван имотот на нивните граѓани во Југославија, а тие имоти биле вредни 17 милиони долари. Реално, тоа била сума помеѓу 3 и 5 милиони долари. Американците побарале Југославија да го исплати долгот преку своите златни резерви што се чувале во федералните резерви во Њујорк

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/10E4453A37E4684BB1CC8709F16BEC30.jpg

Гледајќи дека постои опасност за Кралството Југославија, во мај 1939 година кралот Павле одобрил поголемиот дел од златните резерви да се премести во Англија. Така, од Белград до англиска банка стигнале 980 сандаци во кои се наоѓале 3.379 златни плочки. Токму таму, Народна банка на Кралството Југославија имала повеќе од 225 златни плочки, што значи дека целосната резерва во Велика Британија изнесувала 44.886,61 кг чисто злато. На почетокот на Втората светска војна, кога се очекувало напад на Велика Британија, Советот за одбрана на Југославија донел одлука златото итно се префрли во САД. Со голем ризик златото од Англија транспортирано е во Њујорк, а тежината изнесувала 33.683,51 кг чисто злато. Во сефот на англиската банка до крајот на војната останало 11.203,10 кг злато. Народна банка организирала уште два транспорта во мај и јуни 1940 година од Швајцарија преку Атина. Транспортирани се 344 сандаци полни со чисто злато, кои исто така завршиле во Њујорк.

Во време на бомбардирањето врз Белград Народната банка на Кралство Југославија во федералните резерви во САД имала 47.851,67 кг чисто злато. Треба да се истакне дека во Народната банка на 18 март 1941 година на пазарот на злато биле продадени 20.002 кг чисто злато за девизи, во корист на депозит кон бразилската банка во износ од 11.225,000 долари. Во трезорите на земјата останале уште 10.701,11 кг злато.

Уште од 1939 година од Белград е евакуирано цело злато ставено во подземен трезор, додека во сараевската филијала на Народна банка останале само 1.089,80 кг злато. Министерот за финансии, д-р Јурај Шутеј од Хрватска, на 7 април 1941 година наредил златото од подземните трезори да се премести во Мостар, а подоцна, на 14 април, ова злато било итно префрлено во Никшиќ и скриено во пештера. Но, златото не останало тука и утредента било префрлено на аеродромот на Крапино Поле за да се стави на сигурно - во странство. Златото кое останало во Сараево го заплениле усташите.

КАДЕ ОТИДЕ ЗЛАТОТО?!

Во април 1941 година имало обид за пуч на војската контра Кралот Павле. Пучистите се одлучиле за бегство од земјата. Некои се упатиле кон Грција, други заминале во други земји, но при бегството, се обиделе да понесат и сандаци полни со злато. Претпоставките се дека успеале да изнесат 14 сандаци.

На никшиќкиот аеродром останале 190 сандаци со државно злато. Златото што пучистите го донеле во Англија морале да го депонираат во англиска банка. Пресметано во долари златото изнесувало околу 4.000.000 долари за количина од 385 кг. Од таа сума биле исплатени платите на пучистите и службениците во нивната влада во Лондон, како и месечните принадлежности на кралицата Марија, кралот Петар и неговите браќа, кралството на Томислав и Андреј. Сите тие добиле сума еднаква на сумата на која му била дадена на претседателот на владата до 1952 година. Но, тоа не било се. Владата на пучистите имала на располагање депозит од Народната банка на Кралство Југославија во федерални резерви во Њујорк во износ од 24.587.814,08 долари. На таа сметка по војната останале непотрошени цели 662.757,13 долари. Депозитот во Банката на Бразил, 11.225.000 долари за 20.002 кг, злато никаде не се споменува. Изгледа дека пучистите во емиграцијата потрошиле околу 28 милиони долари. Шесте сандаци кои ги земале генералите станале веднаш предмет на спор меѓу самите пучисти и поради нив паднале тешки тужби за време на таканаречената Каирска афера.

Но, што се случило со златото кое останало во Никшиќ?

Италијанците заплениле 176 сандаци или 8.393,22 кг чисто злато, додека пак Германците во манастирот Острог заплениле околу четири сандаци или 188,45 кг злато. Четниците пронашле и земале само еден сандак. Организацијата за заштита на народот, ОЗНА, пронашла пет сандаци и му ги предала на Јосип Броз Тито. По долгогодишните напорни истражувања по Втората светска војна репарациската комисија утврдила дека останале само 49.033 кг злато што и припаѓало на Федеративна Народна Република Југославија. Никаде не може да се најде податок дека некој побарал Хрватите да ги вратат тоните злато што ги украле усташите од трезорот на Народната банка во Сараево. Може со сигурност да се каже дека во Црна Гора се украдени околу 100 кг злато и тоа најмногу по бегството на пучистите од Никшиќ. Од вкупно 84.574 кг чисто монетарно злато по војната останале 49.033 кг.

Каде исчезнаа 35.541 кг државно злато?

Според горенаведенотот усташите украле 1.089,80 кг. Кој земал најмногу по нив? Одговорот се Американците. По војната САД процениле дека е конфискуван имотот на нивните граѓани во Југославија, а тие имоти биле вредни 17 милиони долари. Реално, тоа била сума помеѓу 3 и 5 милиони долари. Американците побарале Југославија да го исплати долгот преку своите златни резерви што се чувале во федералните резерви во Њујорк. И така Американците од југословенскиот депозит од 47.851,67 кг злато си земале за себе околу 15.649,22 кг.

Тешко е да се верува дека Американците како гусари ги ограбиле Југословените. Тие не ги наплатиле само имотите кои биле конфискувани на нивните граѓани во 1948 година, туку тие го наплатиле сето она што им го дале на Југославија како помош за време на војната (оружје, униформи, храна, авиони, возила).


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:364028-Kako-su-potrosene-zlatne-rezerve-Kraljevine-Jugoslavije

Kako su potrošene zlatne rezerve Kraljevine Jugoslavije

PREMA raspoloživim podacima, uoči Drugog svetskog rata Kraljevina Jugoslavija je posedovala 84.574 kilograma čistog zlata.

Uviđajući opasnost po zemlju, knez Pavle je odobrio da veći deo zlatnih rezervi bude prebačen u Englesku u maju 1939. godine. Transport je izvršio razarač "Beograd" i tako je u Englesku banku stiglo 980 sanduka u kojima se nalazilo 3.379 zlatnih poluga. U ovoj banci Narodna banka Kraljevine Jugoslavije je već imala 225 zlatnih poluga, pa je ukupna rezerva u Velikoj Britaniji uvećana na 44.886,61 kilogram čistog zlata.


Nakon početka Drugog svetskog rata (1. septembra 1939), dok se očekivao napad na Veliku Britaniju, Savet zemaljske odbrane Jugoslavije je doneo odluku da se zlato hitno prebaci u Sjedinjene Američke Države. Uz veliki rizik, u Njujork je transportovan iz Engleske 33.683,51 kilogram čistog zlata. U trezoru Engleske banke do kraja rata ostalo je 11.203,10 kilograma.

Narodna banka je organizovala još dva transporta. U maju i junu 1940. iz Švajcarske, preko Atine, u Njujork je upućeno 344 sanduka, odnosno 14.168,16 kilograma čistog zlata.

Uoči bombardovanja Beograda, Narodna banka Kraljevine Jugoslavije je kod Federalnih rezervi u SAD imala 47.851,67 kilograma čistog zlata.

Treba istaći da je Narodna banka 18. marta 1941. godine, na tržištu zlata prodala za devize 20.002 kilograma čistog zlata u korist depozita kod Brazilske banke u iznosu od 11.225.000 dolara.

U trezorima u zemlji ostalo je 10.701,11 kilograma zlata. Još 1939. godine iz Beograda je evakuisano sve zlato: u užički podzemni trezor 9.611,30, dok je u sarajevskoj filijali Narodne banke ostalo je 1.089,80 kilograma.

Ministar finansija u Simovićevoj pučističkoj vladi, Hrvat dr Juraj Šutej, naredio je 7. aprila 1941. da se zlato iz užičkog trezora (204 sanduka) premesti u Mostar. Kad je 10. aprila u Zagrebu proglašena NDH, ovo zlato je 14. aprila hitno prebačeno u Nikšić i sklonjeno u pećini Trebjesa. Ni tu nije ostalo, već je 15. aprila prebačeno na aerodrom Krapino polje, radi prebacivanja u inostranstvo. Zlato koje je ostalo u Sarajevu zaplenile su ustaše.

Usred aprilskog debakla, pučisti su se odlučili za bekstvo iz zemlje, a 14. aprila u manastiru Ostrog patrijarh Gavrilo je blagoslovio i odlazak mladoga kralja Petra II.

A 15. aprila 1941. najpre su evakuisani pučisti civili, a 16. aprila oficiri pučisti, pa je posle poletanja poslednjeg aviona za Grčku (tromotorni bombarder "savoja marketi SM - 79", kojim je pilotirao vazduhoplovni kapetan Ivan Dominko), u kome se nalazio glavni organizator puča i bekstva iz zemlje, general Borivoje Mirković, na nikšićkom aerodromu ostalo 190 sanduka državnog zlata. U avione je ukrcano (zbog male nosivosti i premnogo klijenata za bekstvo) svega 14 sanduka (674 kilograma zlata). Pučistička vlada je ponela osam sanduka (385 kilograma) a generalitet šest sanduka (289 kilograma). U Mirkovićevom avionu bilo je najviše sanduka sa zlatom - tri. Blizu grčke luke Preveza, generalov avion je pogođen i razbio se prilikom prinudnog sletanja. Mirkoviću su bile slomljene obe noge. Na grčku teritoriju je bilo prebačeno 216 političara, pučista, ne računajući njihove žene, bližu i dalju rodbinu.

Zlato koje su pučisti doneli u Englesku morali su da deponuju u Engleskoj banci. Preračunato u dolare, to je iznosilo 4.000.000 dolara za količinu od 385 kilograma, po jednima, a po drugima 245 kilograma čistog zlata. Od te sume su isplaćivane plate pučistima i službenicima u njihovim vladama u Londonu, kao i mesečne prinadležnosti kraljici Mariji, kralju Petru II i njegovoj braći, kraljevićima Tomislavu i Andreji (svi su dobijali istu sumu kao i predsednici vlada do 1952. godine).

Ali to nije bilo sve. Pučističke vlade: generala Simovića, Slobodana Jovanovića (dve), Miloša Trifunovića, Božidara Purića i Ivana Šubašića, imale su na raspolaganju depozit Narodne banke Kraljevine Jugoslavije u banci Federalnih rezervi u Njujorku u iznosu od 24.587.814,08 dolara. Na tom računu je posle rata ostalo neutrošeno svega 662.757,13 dolara. Depozit u Brazilskoj banci (11.225.000 dolara za prodatih 20.002 kilograma zlata) nigde se ne spominje.

Prema svemu sudeći, pučisti su u emigraciji potrošili 27.925.056,95 dolara.

Šest sanduka, koje je uzeo generalitet, bilo je odmah predmet spora među samim pučistima i zbog njih su padale teške optužbe za vreme takozvane Kairske afere.

Šta se događalo sa zlatom koje je ostalo u Nikšiću?

Italijani su uzaptili 176 sanduka ili 8.393,22 kilograma čistog zlata. Nemci su u manastiru Ostrog zaplenili četiri sanduka ili 188,45 kilograma.
Četnici su pronašli i uzeli jedan sanduk.
Ozna je pronašla pet sanduka i predala ih Josipu Brozu.
Posle dugogodišnjih napornih istraživanja Reparacione komisije posle Drugog svetskog rata i restitucija utvrđeno je da je ostalo 49.033 kilograma zlata u vlasništvu FNRJ. Nigde se ne može naći podatak da je od Hrvata traženo da vrate onu tonu zlata koju su njihove ustaše uzele iz trezora Narodne banke u Sarajevu.
Može se sa sigurnošću kazati da je u Crnoj Gori ukradeno 100 kilograma zlata i to najviše posle bekstva pučista iz Nikšića.
Od predratnih 84.574 kilograma čistog monetarnog zlata, posle rata je preostalo 49.033 kilograma. Šta se desilo sa 35.541 kilogramom državnog monetarnog zlata?
Ustaše su, videli smo, ukrale 1.089,80 kilograma.
Ko je, posle pučista, najviše uzeo?
Odgovor je: Amerikanci!
Evo kako.

Posle rata SAD su procenile da je konfiskovana imovina njihovih građana u Jugoslaviji vredna 17.000.000 dolara. Realno, to je bila suma između tri i pet miliona dolara. Amerikanci su zahtevali da Jugoslavija to isplati iz svojih zlatnih rezervi koje su bile čuvane u Federalnim rezervama. Profesor dr Milan Bartoš je sačinio prigovor da je reč o depozitu u nuždi, ali je prigovor odbijen. I tako su naši saveznici Amerikanci iz jugoslovenskog depozita od 47.851,67 kilograma monetarnog zlata uzeli sebi 15.649,22 kilograma.

Teško je verovati da su Amerikanci jednostavno, kao gusari, opljačkali Jugoslovene. Nisu oni naplatili samo imovinu koju su komunisti konfiskovali američkim građanima 1948. godine. Kao plutokratska, trgovačka nacija, oni su naplatili sve ono što su u vidu pomoći (oružje, uniforme, hrana, vozila, avioni...) za vreme rata isporučili Brozovim partizanima i Mihailovićevim četnicima.

Ni to nije bilo nešto novo. Posle Prvog svetskog rata, naši saveznici Francuzi i Englezi su zahtevali da im se sva pomoć plati. Čak i pertle za cokule koje su bile isporučene srpskoj vojsci pred proboj Solunskog fronta, a da ne govorimo o topovskoj municiji većeg kalibra. Čak i pertle! Opanci na nogama tih junaka više nisu bili upotrebljivi. I plaćene su saveznicima njihove pertle!

Amerikancima je posle Drugog svetskog rata uspelo da naplate sve bombe koje su pred kraj rata bacili na srpske gradove. Svaku bombu, svaki litar goriva za svoje leteće tvrđave koje su donele smrt mnogim Srbima, uglavnom civilima u Podgorici, Beogradu, Leskovcu, Bihaću... Praktični Amerikanci su i za to imali pokriće: bombe na Srbe je tražio Josip Broz, preko svog generala Koče Popovića.


KRENULI SAMO SA LIČNIM PRTLJAGOM

Karađorđevići nisu pobegli sa narodnim parama. Kralj Petar II je iz Nikšića odleteo samo sa ličnim prtljagom.

http://www.novosti.rs/upload/images/2012//01/2801/rep-zlato-mala.jpg

Knez Pavle je, sa porodicom, kao što znamo, 27. marta 1941. godine u ponoć ukrcan u voz koji ga je odvezao u Grčku gde je bio predat Englezima koji su ga internirali u Keniju. On je iz Belog dvora izašao samo sa ličnim prtljagom pod strogom paskom pučista (braća Kneževići su žalili što ga tog dana nisu ubili).

Često se u našoj pisanoj i elektronskoj štampi mogu naći komentari da su Karađorđevići sve stekli na narodnoj grbači i da su oni paraziti kojima ništa ne treba vratiti - tu se podrazumeva ono što su im komunisti oteli. Kao što smo videli, takve ocene su neosnovane i zasnivaju se na propagandi koju su 60 i više godina komunisti lansirali protiv svojih neprijatelja.

Vreme je da naš narod spozna istinu.

intel
30-01-12, 21:38
ЦЦЦЦЦ.....некои луѓе сеуште не разбираат дека времто на манипулации помина уште при крајот на минатиот и почетокот на овој век кога СДСМ 7 пати по ред го победуваше ДПМНЕ на избори или што би се рекло во жаргон на некоја пролетна роза цели два века носеше победа по победа.......:)

mileg
30-01-12, 21:58
Уште еднаш ке кажам дека оваа е чиста наместена работа на директорот на бечер,се знае од кој а тоа е Бранко Црвенковски.Каде е тој сега,не ми е јасно мене каде се крие сега Бранко за да каже дека Ивона Талеска имала копиран текст.Инаку зад тоа има главен и одговорен уредник,а тоа е Бранко Црвенковски,никој друг.И на крај ке кажам дека оваа е чиста наместена работа од страна на опозициската партија СДСМ.

N.C.D.
30-01-12, 22:58
..ako e i od supermoderatorot mnogu e....covekov totalno se izgubi....
...ako mu mislite dobro pratete go na banja nekolku nedeli da se odmori....

intel
30-01-12, 23:01
Миле-џи е во право до некаде.

lofdzijata
30-01-12, 23:56
isaf da se' nemalo,

devojcheto si vezhbalo na kompjuterot kako da prevede pesmi i proza za da ne ja zafrkavaat u Budva deka ne znae srpsko-hrfatski po greshka pisanieto se' prikljuchilo u shtamparijata i bidnalo sho bidnalo,

sho e najvazhno, toa ne bilo namerno tuku po greshka na kompjuterot na shtamparijata koj automacki pochnal da shtampa.

intel
31-01-12, 00:00
Кој шо сака нека каже, ама Ивона си брише и патос со симпатизерите на НЦД.

SuicideMessiah
31-01-12, 07:32
Инаку зад тоа има главен и одговорен уредник,а тоа е Бранко Црвенковски,никој друг.И на крај ке кажам дека оваа е чиста наместена работа од страна на опозициската партија СДСМ.

Немој некој да помислил дека Ивона Талеска копирала или недај боже да помисли некој дека Сител е виновна,не не,Бранко и СДСМ тоа,тие му ставаат сопки на дресерот од дпБне Латас.А,почитуван господине члене форумŸија миле со г ги прочита статиите на Вечер и Јутарœи Лист?

Значи заклучок,Бране е извршен директор во Лондонс економи па и на Јутарœи Лист,комуœарска работа. :mad:. Значи според миле со г Јутарњи Лист крадат текстови од Сител и Ивона. :mad:

novace
31-01-12, 08:15
..ako e i od supermoderatorot mnogu e....covekov totalno se izgubi....
...ako mu mislite dobro pratete go na banja nekolku nedeli da se odmori....

Веќе му е резервиран апартман во Кежовица и теа на државна сметка.....ама нејке(л) .....
Сака(л) ете...некапен да си (п)остане!!??
:zbunet:

politikant
31-01-12, 11:03
А што е толку битно дали Ивона копирала текст како да е нејзин? Зарем е тоа вредно за да се дискутира овде? Ако копирала срам да и е и нека трпи последици... и толку.

Многу ми е поинтересен „српскиот“ на оној Злате што пуштил коментар.

mileg
31-01-12, 14:00
Јас се согласувам со ставот на политикант,инаку ќе кажам дека СДСМ си измислува некои текстови и ги објавува овде на оваа тема,тие мислат дека ке не излачат,а овде не трема да се лажеме,не сме мали а инаку можебу некои се лажат.
Господа Ивона Талеска не е новинар од вчера,туку таа е мовинар уште од далечната 2003-2004 година.Па вие се обидувате да ја злоупотребувате нејзината работа, а тоа е спротивно на правилата.Затоа апелирам да не се злоупотренува новинарската функција,туку да се зборува стриктно на темата.Во недостаток на повеке аргументи членовите овде само ја критикуваат оваа многу добра новинарка.И на крај апелирам на тоа да не се критикува оваа новинарка.

don kihot
31-01-12, 14:30
Jas neznam koj go ureduva plus info ama se sto e vrzano za politika ili biznis vo makedonija e spinuvano vo tekstovite. najverovatno ova se novinari od bivsata fabrika na vladata na Buckovski. nekolku pati isprativ komentari na nivni objaveni tekstovi so protiv argumenti no nikoga ne gi objavija. mislam deka toj portal ne e name net za posirokata javnost tuku za konsolidiranje na sopstveni redovi. ne se machete i ic ne go citajte

lofdzijata
31-01-12, 14:39
prashanje do Herr Concrete:

Shto treba da se sluchi, za da svechano izjavite: "Gospoda, glupochata e pobedena ! " ??

marsovec
31-01-12, 14:58
prashanje do Herr Concrete:

Shto treba da se sluchi, za da svechano izjavite: "Gospoda, glupochata e pobedena ! " ??

Јас не верувам во таква изјава!:hmmm:

mileg
31-01-12, 16:24
Еве господа како мислат господата од опозицијата,па да кажам дека тие ништо не мислат,само зборуваат неаргументирани докази.Како што кажав претходно Новинарката Ивона Талеска си работи така како што треба,според правилата на телевизијата што таа работи.И сега морам да кажам дека на СДСМ Ивона им смта,бидејќи според нив не зборува реално.Инаку овие што зборуваат против оваа новинарка,сите тие говорат без аргументи,па господа дајте доколку критикувате некого,барем кажете некои аргументи зошто се напаѓа. Јас ке вим кажам една работа дека вас вистината ве боли и ве боди в срце,па затоа и новинарите според вас се виновни.

jambo
31-01-12, 16:27
Уште еднаш ке кажам дека оваа е чиста наместена работа на директорот на бечер,се знае од кој а тоа е Бранко Црвенковски.Каде е тој сега,не ми е јасно мене каде се крие сега Бранко за да каже дека Ивона Талеска имала копиран текст.Инаку зад тоа има главен и одговорен уредник,а тоа е Бранко Црвенковски,никој друг.И на крај ке кажам дека оваа е чиста наместена работа од страна на опозициската партија СДСМ.

drugar mile so G otpozadi ..jas sakam da istaknam deka Branko Crvenkovski e kriv i za tvoeto postoenje......mamica li mu ebam

Ченто
31-01-12, 17:33
Бан од тема за јамбо!

трендафил
01-02-12, 11:08
Можеби веста од Вечерње новости е пренесена со дозвола на новинарот на Вечерње новости. Затоа што македонскиот кодош Злате колку што гледам им ја соопштил „важната“ вест во понеделник, 30 јануари, а до денес 1 февруари нема реакција. Иначе не знам каква врска има ова со политика, бидејќи форумот е за тоа нели? И од каде радоста кај симпатизерите на Црвенковски доколку имало плагијат во овој случај, а подршка на плагијаторот Шацимаркакис во неговиот судир со други македонски новинари.