PDA

Види ја целата верзија : Историја на Македонија


Страни : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

ПиринМК
02-11-11, 15:58
ПИРИНМК винаги почваш да псуваш, когато губиш почва под краката си, а това се случва доста често. Просто фактите са такива.

Ако извадиш факти че си имаш нещо общо с Вапцаровият род,,,ще ти се извиня за псувните......

Ченто
02-11-11, 16:07
Роден си в гъза на майка си...Смотаняко.....Марш на майка си в задника!
14 дена бан од тема за ПиринМК!

Vodno konche
02-11-11, 17:04
Конче ти дојде овде да пропагираш нешто ....
Не е така. Това във връзка с терора над българите във Вардарска Македония изобщо немаше да го кажа, ако не бяха тези обвинения срещу нас за периода 1941-1944 година. Просто отговарям. Нито искам точно вас да ви обвинявам, защото съм сигурен, че точно вие - моите съфорумци от Македония не сте убили нито един българин, както и вие сте сигурни, че аз не съм бил фашист 1942 година. Но когато страстите се нажежат в едната посока е добре да се постави всичко на масата и да се изчисти всичко. За мен е недостойно и непростимо да има напрежение между Република Македония и Република България, особено между нормалните хора. Но да сме си начисто:)

Andrej
02-11-11, 17:28
Види јас на твое место МПО би го оставил на страна од дискусиите ако воопшто сакаш да дискутираш ...

Don Korleone
02-11-11, 18:00
Macedonian Liberation Movement-Μακεδονικο Απελευθερωτικο Κινημα

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011
Никола Карев

Никола Карев е македонски револуционер, учесник во револуционерното движење, претседател на Крушевската република.
Никола Карев е роден во 1877 г. како четврто дете од петте деца на Јанаки Карев и Петкана Тотеска. Во 1892 г. тој бил принуден да го прекини школувањето и да учи столарски занает бидејки неговиот татко не можел да го носи целиот теовар за издржување на петдетното семејство. Во 1895 Карев заминува на печалба, прво работи како ѕидар а потоа станува столарски работник.Карев се враќа во родното Крушево и го продолжува своето образование. Во јуни 1900 г. бидејки го полага завршниот испит тој не учевствува на Првата социјалистичка конференција, но сепак тој ги прифаќа нивните одлуки. Во февруари 1901 г. социјалистите се примени во Организацијата а со тоа и Карев станува дел од таа Организација. Во Битола го завршува четврти клас во гимназија 1901/1902 г. и учителствува во селото Горно Дивјаци. Во јануари 1903г. застанува на чело на Крушевскиот револуционерен комитет, истата година во мај се одржал Смилевскиот конгрес, одржан е во селото Смилево. Сите селани добиле свои обврски четниците биле распоредени, деноноќно ја варделе целата околина а околу стотина вооружени смилевци биле во селото. На конгресот за претседател бил избран Даме Груев.

Колку сте платени од БГ бирото за фалсификување МКД историја?

Don Korleone
02-11-11, 18:20
Модераторите, афионе кво правим - да сън напсувал някой - ако форума става порнографски - ще почна да атачвам цици и путки, няма проблеми. Што плачеш избеглицо врховистичка.

Слушај ти Пиринец и твоите фалсификаторски бугарски подржувачи на форумот. Ништо не е страшно тоа што на некој во нервоза му се испуштила некоја псовка заради она што вие на сите теми за Македонија и македонците не правите бугари, дека Македонија не постоела, дека не постои дека никој во историјата не се борел за Македонија, дека вие сте биле ослободители, сите македонски патриоти ги правите бугарски, македонската историја ја правите бугарска.
Е заради ова да престанете да не правите бугари оти никој да не ви е крив.
Толку сте банални со вашите срања што немате исновен инстинкт за осет.

Безобразни сте во коските вие остатоците на бугарската буржоазија, наследниците на фашистичките окупатори во Македонија, бугарските сталинисти а посебно македонските врховисти и бугарофили.

Вие нон стоп цело време на овој форум јадете лајна и ја понижувате Македонија и македонците ние треба да ве трпиме, читаме гомненици фалсификаторски што плескате од вашата извежбана историска пропаганда.

Да престанете да серете против Македонија и македонците инаку ќе ризикувам и јас бан нека биде колку сака долго ич не ме интересира, па останете на овој форум само вие врховистите, македонските бугарофили и фашисзоидните бугари со гомнарските фалсификувани памфлети.

Пиринец
02-11-11, 18:28
Coppy+paste от македонска уикипедия доказва какво? В смисел качи нивото малко, Андрей си служи с чужди извори, ти ми правиш пропаганда. Най-смешното е, че не пише какво училище е завършил в Битоля и учител по какво е бил, когато се е върнал. Не ти ли е странно, че не се споменава нито веднъж България в този текст? Кои социалисти - май българските социалисти и май става член на Българската работническа партия. Печелбар е бил къде - май в София.
Корлеоне ако ще ми пускаш македонска википедия дори няма да те чета, поне покрай Андрей чета неща, които не съм чел, но македонска уикипедия нема нужда.

Отново те питам - за Георги Карев говорим, не за Никола Карев.

Пиринец
02-11-11, 18:29
Аз смятам, че докато не напсувам някои, не заслужавам да бъда псуван. Просто и ясно.

Пиринец
02-11-11, 18:30
След като прочете това, което написа за Никола Карев - не ти ли е странно, че брат му е част от ОКУПАЦИЯТА и че е осъден и убит за про-българизъм.

Biljana_Gjorbunarska
02-11-11, 18:56
Вие нон стоп цело време на овој форум јадете лајна и ја понижувате Македонија и македонците ние треба да ве трпиме, читаме гомненици фалсификаторски што плескате од вашата извежбана историска пропаганда.

Това, че македонците се чувстват понижувани от своето минало си е техен проблем.

Ние само им помагаме да стигнат до истината.

До сега не сте показали нито един фалшификат, а само за фалшификати приказвате.
Хайде де. Дайте поне един!

Don Korleone
02-11-11, 19:19
Coppy+paste от македонска уикипедия доказва какво? В смисел качи нивото малко, Андрей си служи с чужди извори, ти ми правиш пропаганда. Най-смешното е, че не пише какво училище е завършил в Битоля и учител по какво е бил, когато се е върнал. Не ти ли е странно, че не се споменава нито веднъж България в този текст? Кои социалисти - май българските социалисти и май става член на Българската работническа партия. Печелбар е бил къде - май в София.
Корлеоне ако ще ми пускаш македонска википедия дори няма да те чета, поне покрай Андрей чета неща, които не съм чел, но македонска уикипедия нема нужда.
Што сакаш копи+пасте од бугарските фалсификаторски википедиски историски исправени преправени манипулаторски гомненици.
Плескај ги ти нив.

Отново те питам - за Георги Карев говорим, не за Никола Карев.

Кој си ти бре да ме прашаш. На вас стана навика само да прашувате ние да ви одговараме, јас тука поставувам прашања не ти.

Прво да одговориш на ова::dolu:
Како може еден брат да биде и бугарин и македонец со двојно
државјанство, едниот е Македонец.
Како може фудбалер од друга земја да има македонско државјанство и игра за репрезентацијата на Македонија.
Ја објасни ми го това.

Натам ште ти објасна как става с маторетката и чорапогашниците.

Биљана Ѓорбунарска
Това, че македонците се чувстват понижувани от своето минало си е техен проблем.

Ние само им помагаме да стигнат до истината.

До сега не сте показали нито един фалшификат, а само за фалшификати приказвате.
Хайде де. Дайте поне един!
Ајде доста мори па ти, оди прави вечера манџа на децата.

Ние не се чувствуваме понижени не сме се чувствували и нема да се чувствуваме никогаш, да го ставиш ова во меморијата на рамењата, за разлика од вас вечните слуги на империјалистите.
50 години ни се поклонувавте до колена мори помтиш ли го тоа...а, е тоа е понижување.
Самите се понижувате со вашите манипулаторски фалсификати мори, не ви веруваат ни оние од ЕУ.
Ќе банкротирате и ќе почнете пак да се понижувате кај нас за една червена.

Ние не покажуваме фалсификати вие покажувате и затоа ве опоменуваме и кажуваме, и ќе продолжиме да ве бламираме за фалсификатите.

Ние ви ја кажуваме истината и со наша помош ќе успееме да ви ја втераме во главите а фалсификатите да ги избришате што ви ги на сила ставиле во исперените мозоци.

Пиринец
02-11-11, 19:32
Виж - поне с Андрей като споря - той знае, аз български извори не ползвам, той не ползва македонски и така научавам нови неща. виж английската уикипедия за Карев и ще ти се изясни. Не смятам, че българските извори са фалшиви, вие на тях не вярвате. Тия неща с държавянствата може да ги разказваш на някой друг.
Най-смешно е, че дори не мислиш като говориш. Не ти ли е странно, че в текста, който пусна, няма нито на едно място България. Аз дори не говоря за какъв се смята Карев, говоря за елементарни факти - къде е учил, къде е работил, какъв учител е бил? Това, че е бил български учител е факт, а дали това го прави българин е въпрос на мнение, но е смешно как в Македония думата България се трие.

Аз не говоря общи неща, не генерализирам македонците и още по-малко обиждам родителите или някои лично. Обичам да споря за конкретни теми без препрадки и генерализации.

bilbil
02-11-11, 19:32
Прво за Карев, не е само брат му, Македонија даде многу жртви во Србско-комунистичкиот режим. До 60-те години од режимот беа осудени (а голем дел и убиени) околу 40.000 Македонци кои не ја сакаа Македонија во состав на YU,туку сака независна и самостојна држава.


Еве го интервјуто со Карев
http://makedonika.wordpress.com/2008/03/28/an-interview-with-the-macedonian-leader-nikola-karev-1903

а еве и на Грчки ако разбирате

http://img269.imageshack.us/img269/8417/ionosdragoumitatetradia.jpg

МКД
http://www.hs.facebook.com/media/set/?set=a.181183188588567.38467.167689016604651&type=1

Vodno konche
02-11-11, 20:05
Види јас на твое место МПО би го оставил на страна од дискусиите ако воопшто сакаш да дискутираш ...
МПО не ти харесва? Добре, да го оставим на страна и да видим спомените на една македонска българка свидетелка на онези събития на терора и геноцида върху българите във Вардарска Македония след 1944г
Тя се казва Благородна Божинова и спомените си ги е написала в книгата "Жертвено поколение". Понеже вие се пишете жертви на българския фашизъм. Но кои са истинските жертви - Вижте сами. Ето цитат:
Като студентка в Скопие върху мен и другите български студенти се упражни натиск да приемем югославско поданство. Ние категорично отказвахме. Ето защо бяхме арестувани и обвинени в шпионаж. Изпратиха ни в затворите, където безкрайните изтезания не можаха да сломят българския ни дух. Затова ни прехвърлиха в концентрационния лагер Герово. Този лагер бе един от най-страшните. Никой от нас, оживелите свидетели, не можеше да повярва какво бе чудото да оцелеем в циментовите гробове на подземието, където без съд и присъди изгнивахме с години. Тези, които сме живи, вероятно се спасихме по Божията воля, защото по природните закони трябваше да сме мъртви и закопани при другите мъртъвци. Въображението е слаб инструмент за възпроизвеждане на жестокостите. Трудно е да се разкаже за тези неописуеми изтезания. Ние бяхме лишени дори от най-скромните права, от които се ползват затворниците в страните с репресивно управление. Побоищата и непосилните инквизиции имаха за цел да сломят духа на затворника, да го превърнат в послушно животно, та да започне да говори и пише това, което му се диктува. Интелигентни и умни младежи тук оскотяваха от студ, глад и страх.

По време на Тито в Югославия загинаха повече от 30 000 българи и над 200 000 минаха по затворите и лагерите. Във вардарска Македония диктатурата унищожаваше всичко, което не действаше по сръбски, и всеки, който дръзнеше да се нарече българин, изчезваше безследно. Палачите не ги интересуваше дали си комунист, или фашист. Щом си българин, значи си враг!

http://ibox.bg/groups/%C1%DA%CB%C3%C0%D0%C8%DF+%CD%C0%C4+%C2%D1%C8%D7%CA %CE+/blog/view/4892/

Andrej
02-11-11, 20:08
Вау .... И кога се разбудивте жива вода или сува уста ...???

Vodno konche
02-11-11, 20:10
Што плачеш избеглицо врховистичка.

Слушај ти Пиринец и твоите фалсификаторски бугарски подржувачи на форумот. Ништо не е страшно тоа што на некој во нервоза му се испуштила некоја псовка заради она што вие на сите теми за Македонија и македонците не правите бугари, дека Македонија не постоела, дека не постои дека никој во историјата не се борел за Македонија, дека вие сте биле ослободители, сите македонски патриоти ги правите бугарски, македонската историја ја правите бугарска.
Е заради ова да престанете да не правите бугари оти никој да не ви е крив.
Толку сте банални со вашите срања што немате исновен инстинкт за осет.

Безобразни сте во коските вие остатоците на бугарската буржоазија, наследниците на фашистичките окупатори во Македонија, бугарските сталинисти а посебно македонските врховисти и бугарофили.

Вие нон стоп цело време на овој форум јадете лајна и ја понижувате Македонија и македонците ние треба да ве трпиме, читаме гомненици фалсификаторски што плескате од вашата извежбана историска пропаганда.

Да престанете да серете против Македонија и македонците инаку ќе ризикувам и јас бан нека биде колку сака долго ич не ме интересира, па останете на овој форум само вие врховистите, македонските бугарофили и фашисзоидните бугари со гомнарските фалсификувани памфлети.
Така ли? Значи като не можеш да отговориш, понеже нема как и какво и да обориш нашата теза, тогава може да се правиш на луд и да псуваш. Все забравяш, че Югославия се разпадна. А вие сте Република Македония, която иска да влезе в Европа и Нато. Вие искате да дойдете при нас. Ако е така, псувните и заплахите не помагат срещу историческите факти и истината. Ме ентиендес?

Vodno konche
02-11-11, 20:25
Прво за Карев, не е само брат му, Македонија даде многу жртви во Србско-комунистичкиот режим. До 60-те години од режимот беа осудени (а голем дел и убиени) околу 40.000 Македонци кои не ја сакаа Македонија во состав на YU,туку сака независна и самостојна држава.


Еве го интервјуто со Карев
http://makedonika.wordpress.com/2008/03/28/an-interview-with-the-macedonian-leader-nikola-karev-1903

а еве и на Грчки ако разбирате

http://img269.imageshack.us/img269/8417/ionosdragoumitatetradia.jpg

МКД
http://www.hs.facebook.com/media/set/?set=a.181183188588567.38467.167689016604651&type=1
Знаеш ли защо се съмнявам в истиността на това интервю. Ами поради следните елементарни факти:
Никола Карев завършва Българската класическа гимназия в Битола(не македонска). Включва се в редовете на Българските македоно-одрински революционни комитети и От 1900 до 1903 година учителства в българските училища в село Горно Дивяци и в родното си Крушево.
Ето това вие в република Македония пропускате и това обеснява факта, че в България има много споменици на Никола Карев, много български училища и улици са наречени на него.

bilbil
02-11-11, 20:33
па во тој период забранети се Македонски школи, има само Бугарски, Грчки и Српски, за жал!

хехе, не веруваш ни во Грчки извори,

bilbil
02-11-11, 20:34
А дали знаеш што се по националност браќата Миладинови?

Дедо ми кога говореше за Вас, Ве викаше "нашите", кога прашав зошто ве вика нашите кога сте Бугари, тој ми рече "НЕ" тија се нашиа, Бугарите са Татари

Vodno konche
02-11-11, 20:38
па во тој период забранети се Македонски школи, има само Бугарски, Грчки и Српски, за жал!
И как така нема македонски. Всички разрешени само македонските забранени? Ами има друг отговор и Крсте Мисирков го дава - Немало е македонска свест, ама хич. Затова. В българските учиища са учили само българи. Турци, гърци, сърби, албанци - всички си имали техни училища. И сега в Република Македония, МАНУ ни казва, че в българските училища учили македонци, защото видите ли им били забранени школите. Такъв султански ферман нема:D

Vodno konche
02-11-11, 20:43
А дали знаеш што се по националност браќата Миладинови?

Дедо ми кога говореше за Вас, Ве викаше "нашите", кога прашав зошто ве вика нашите кога сте Бугари, тој ми рече "НЕ" тија се нашиа, Бугарите са Татари
Бугарите са татари е сръбска политическа измислица с помощта на която те да си оправдаят политиката (повлияна от Австро-Унгария и Русия) срещу братята иначе българи.
Но как така дедо ти викал за нас българите хем нашите, хем татари. Не го разбрах това? Не, че е странно при тоз антибългарски терор. То куче да си, ако те тероризират ще кажеш, че си котка:D

bilbil
02-11-11, 20:47
Е како бе коњче немало Македонска свест. Ти за Мисирков ми даваш неколку зборови што којзнае кој ги напишал, а јас ти ја давам книга за Македонцките работи. Ја прочитај дали вели дека немало Македонска свест
http://www.misirkov.org/sostauala.htm


Коњче, ако Бугарите се татари и доаѓаат на Балкан 6 или 7 век чие име носите?

афион
02-11-11, 20:47
И шо бре билјана во преводот е погрешно?

Don Korleone
02-11-11, 21:01
Прво за Карев, не е само брат му, Македонија даде многу жртви во Србско-комунистичкиот режим. До 60-те години од режимот беа осудени (а голем дел и убиени) околу 40.000 Македонци кои не ја сакаа Македонија во состав на YU,туку сака независна и самостојна држава.
Билбил, ајде не трескај како нив и ти. За кој српско-комунистички режим кажуваш, не им го исполнувај ќефот на фалсификаторите да собираат материјал повеќе за фалсификати.
Да кажеш ЈУ соц комунистички некако да те сватам ама вака. Ми иде да кажам хрватско-фашистички режим што на почетокот на втората светска војна така и беше. Во ЈУ бевме шест републики па затоа не може да се каже српско-комунистички.
Ај да беше Србија независна држава после војната и да беше комунизам во системот како Куба или Кина да речеме а Македонија посебна држава со капиталистички систем тогаш може да се каже српско-комунистички.

Пиринец
02-11-11, 21:07
Bibil майка Сръбия недей да критикуваш оти ке те плюкат яко. Майка Югославия също, тя е недосегаема. За Братя Миладинови Бибил, при цялото ми уважение към дядо ти - сбъркал е. Хората написали Български Народни Песни, това и чуденците го видяха.

афион
02-11-11, 21:40
Документот (http://makedonskaiskra.com/mk/istorijaideologija/makedonskaistorija/653-2011-11-01-22-46-18)

Македонија има свој историски и етнички идентитет. Нејзиното население е мешано : Словени, Македонци, Турци, Грци, Власи, Албанци, Евреи итн... Доминантното население е словенско. Овие Словени, всушност, не се ниту Бугари ниту Срби, но бугарската пропаганда прва почна да развива национално чувство кај нив. Македонското население, толку измачено во последните дваесет години, со радост би се прилагодило на автономија гарантирана од сојузните сили. Жителите на Солун, кои живеат исклучиво од трговија, би биле особено задоволни од ваквото решение, кое ќе овозможи Солун да се претвори во слободно пристаниште за целиот западен дел на Полуостровот.

TATAP
02-11-11, 21:41
Айде да повторя:Кой от вас ще отговори "Македон" на въпроса "Какъв си?"??
И бай Андрей да не ми казва:"Той,италианецът така чул!"...ами,ако беше чул "Макдоналдс" или "Макарони"?!:sarkazam:

афион
02-11-11, 21:43
Плачењето е убава работа, така ќе ви олесни.
На официјален документ ,вие како крунски доказ имате 0 аргументи.
Продолжете со плачење.

TATAP
02-11-11, 21:47
Плачењето е убава работа, така ќе ви олесни.
На официјален документ ,вие како крунски доказ имате 0 аргументи.
Продолжете со плачење.

Аз ли бре,джанъм плача??:D

афион
02-11-11, 21:51
Не бре ти, една севда моја , која откако ја нашупчив се чуствува повредена.

Тута Бугарин
02-11-11, 21:58
Документот (http://makedonskaiskra.com/mk/istorijaideologija/makedonskaistorija/653-2011-11-01-22-46-18)

Македонија има свој историски и етнички идентитет. Нејзиното население е мешано : Словени, Македонци, Турци, Грци, Власи, Албанци, Евреи итн... Доминантното население е словенско. Овие Словени, всушност, не се ниту Бугари ниту Срби, но бугарската пропаганда ...

Голем документ извади. Памфлет. Имало Словени и Македонци. Словените не биле Бугари, но много от тях в САД (и само там!) се наричали Бугари (бугарската пропаганда не познава граници!). Македонците пак не разбрахме кои са...

афион
02-11-11, 22:02
Памфлет????
Добро бре се читате кога пишувате?

bilbil
02-11-11, 22:04
Дон Корлеоне, дали имаш во твоето семество некој што го снемало после WW2? Дали знаеш зошто е донесен во Македонија Темпо? Дали знаеш што им правел на "неподобните"? Немој да мислиш дека само Бугарскиот мозок е перен. Со сета почит кон Тито кој ни овозможи денес да имаме држава, но цената беше висока.


Пиринец,


Миладинови се внуци на познатиот Поп Данаил Москополецот, Влав.Како Македонците не го чувствувале Бугарскиот идентит како свој, царска Русија користела шпиони со цел Македонците да го прифатат Бугарскиот идентитет како свој. Во нивните млади години, браќата Миладинови не го познавале македонскиот јазик, нит словенското писмо, па во една преписка меѓу Димитар и Константин Миладинови забележано е дека "ќе одат во Русија да го научат словенскиот јазик, за да предаваат бугарски во Македонија" (Братја Миладинови. Преписка. Издирил коментирал и редактирал Н. Трајков. С., 1964, стр. 126.).


За бугаризацијата што ја спроведувал Миладинов, финансира и осмислена од страна на тогашна Царска Русија, пишуваат и останатите дипломати во Македонија

Чарлс Калберт, британскиот конзул во Битола во извештајот до британскиот амбасадор Хенри Булвер во Цариград и до англискиот државен Секретар Џон Расел по повод апсењето на Димитар Миладинов пишува: "Димитар Миладинов е еден руски пропагандист“ (Никола Трайков. Братя Миладинови..., стр. 215.).


Англискиот дипломат од Битола St. Pisani до неговиот надреден Sir H. Bulwer пишува дека “Миладинов примал плата од руската влада и неговиот брат живее во Русија како агент на пропагандата“ ( извор St. Pisani, Public Record Office, Foreign Office 195/685 Turkey, Monastir; “Братја Миладинови – преписка", ред. Никола Трајков, III. Дипломатически документи -АНГЛИЈСКА ДИПЛОМАТИЧЕСКА ПРЕПИСКА, Писма 94 — 96 .).

http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/dmp/dmp_220.jpg писмото

Тие помеѓу себе комуницирале и на Грчки, ама ај да оставиме нешто и за после.


А што сте учеле за Шапкарев и Жинзифов?

vargo
02-11-11, 22:09
Афион.

bilbil
02-11-11, 22:13
Ви останав должен за Гоце.

"На прашањето зошто во делото „Илинден“, каде што зборува за Апостолот (се мисли на Г. Делчев) напишал дека сме Бугари, рече: „А, како мислевте да излезам од занданите ако не напишев така?“. Тогаш ни објасни дека пред да излезат книгите што ги пишувал додека бил в затвор, прво рецензија правела полицијата, и дека трипати пишувал дека сме Македонци и ракописите му биле враќани, за конечно да го натераат да напише дека сме Бугари (тоа е место во делото каде што Г. Делчев се состанува со група војводи) и да биде пуштен од затвор."

Intervju so pisatelot DIMITAR TALEV-SofijaСведок на убиството на Гоце бил Димо Хаџи Димов.
Дали ова ти звучи познато

"Заклеваме поколенията настоящите свети мощи да бъдат погребани в столицата на Независима Македония."
http://img163.imageshack.us/img163/9638/goce.pngСаркофагот каде ги пишува последните зборови на Гоце

http://www.soros.org.mk/archive/G09/images/sg7306.jpg


Дали Гоце ако бил Бугарин ќе бара да почива во туѓа земја?Сиромашките од МАНУ, Македонците ги псујат дека го застапуваат доаѓањето на Словените, а Бугарите ги псујат за некаков национализам, бре

vargo
02-11-11, 22:16
Како Македонците не го чувствувале Бугарскиот идентит како свој, царска Русија користела шпиони со цел Македонците да го прифатат Бугарскиот идентитет како свој. :lol2::lol2::lol2:
От време на време дойде някой като този и почне с бисерите ....
Ма голем шпионаж е било това голема работа колко хиляди шпиони сигурно са били нужни македонците да се освестат и да почнат да го користат македонскиот идентитет:hoho::hoho::hoho::hoho::hoho:

Дали Гоце ако бил Бугарин ќе бара да почива во туѓа земја? туга е за теб но не е била такава за Гоце

bilbil
02-11-11, 22:18
От време на време дойде някой като този и почне с бисерите ....
Ма голем шпионаж е било това голема работа колко хиляди шпиони сигурно са били нужни македонците да се освестат и да почнат да го користат македонскиот идентитет:hoho::hoho::hoho::hoho::hoho:

Не лупај глупости туку дискутирај. Дали знаеше дека Миладинови се Власи? Имаш и факсимил од писмото, ако нешто мислиш дека не е точно кажи што.

туга е за теб но не е била такава за Гоце

Вие не само што ја направивте туѓа за нас, туку некои од вас не можеме ни да ги смислиме. Зашто последната желба на Гоце била "да биде погребан во столицата на независна Македонија" а не во Бугарија која веќе постои?

vargo
02-11-11, 22:27
за костите на Гоце....

На 3 май 1943 г., върху общ гроб в окрайнините на село Баница видни общественици, заедно със сестрите на Гоце – Ружа, Велика и Елена, както и техните потомци, поставят бяла мраморна плоча с надпис: "В памет на падналите бойци в с. Баница на 4 май 1903 г. за обединението на Македония към майката родина-България и за вечен спомен на поколенията: Гоце Делчев от гр. Кукуш, апостол и войвода; Димитър Гущанов от с. Крушово-войвода. Стефан Духов от с. Търлис-четник; Стоян Захариев от с. Баница-революционер; Димитър Палянков от с. Броди-революционер. Заветът им бе - Свобода или смърт!”.


След Деветосептемврийския преврат от 1944 година България сменя политиката си по македонския въпрос и под натиск от СФР Югославия и директно на СССР, БКП предава костите на Гоце Делчев на Скопие по време на започналата Културна автономия на Пиринска Македония. Въпреки, че първоначално премиерът Лазар Колишевски обявява Гоце Делчев за „.. един българин без значение за освободителните борби“, костите са приети в Социалистическа Република Македония и са препогребани в каменен саркофаг в църквата „Свети Спас“

vargo
02-11-11, 22:30
Колкото за Миладинови -абе не е важно власи ли са ,албанци ли са ,цигани или евреи -важното е какво са направили за поколенията ,които ще ги запомнят с техните "български народни песни "

bilbil
02-11-11, 22:32
за костите на Гоце....

На 3 май 1943 г., върху общ гроб в окрайнините на село Баница видни общественици, заедно със сестрите на Гоце – Ружа, Велика и Елена, както и техните потомци, поставят бяла мраморна плоча с надпис: "В памет на падналите бойци в с. Баница на 4 май 1903 г. за обединението на Македония към майката родина-България и за вечен спомен на поколенията: Гоце Делчев от гр. Кукуш, апостол и войвода; Димитър Гущанов от с. Крушово-войвода. Стефан Духов от с. Търлис-четник; Стоян Захариев от с. Баница-революционер; Димитър Палянков от с. Броди-революционер. Заветът им бе - Свобода или смърт!”.
Де покажи ја таа плоча. Зашто последната желба на Гоце била "да биде погребан во столицата на независна Македонија" а не во Бугарија која веќе постои?
А ова е амблемот на ВМРО
http://www.makedonijaese.com/images/kokarda.JPG

Пак за независна Македонија, а не Бугарија

Han Solo
02-11-11, 22:33
Се сбунив... Къде е документа?

vargo
02-11-11, 22:33
Вие не само што ја направивте туѓа за нас, туку некои од вас не можеме ни да ги смислиме. Зашто последната желба на Гоце била "да биде погребан во столицата на независна Македонија" а не во Бугарија која веќе постои?


Нали разбираш много добре ,че това не са думи на Гоце ,а бележка написано от някой под която съхранявали костите в канцеларията на дружеството "Илинден"!:hmmm:

vargo
02-11-11, 22:35
Де покажи ја таа плоча. Зашто последната желба на Гоце била "да биде погребан во столицата на независна Македонија" а не во Бугарија која веќе постои?
а ти покажи ми оригинал написан саморъчно от Делчев -за тези думи които цитираш???????:hoho:

Пак за независна Македонија, а не Бугарија тя България по това време си е независна -амо е видно ,че си нямаш хал хабер нито от историята на ВМРО нито дори от каде идна примерно девиза -Македония на македонците и що си мислите че хората едно време с този девиз са искали да живеят внякаква държава каквато е вашата днес??


Британския политически и държавен деец Уилям Гладстон. През 1897 г. в писмо до секретаря на Байроновото дружество - Френсис Стивънсън, Гладстон пуска в обращение девиза "Македония за македонците" и така тази максима получава широка известност.


вестник „Право“, неофициален орган на ЦК на ВМОРО. В началото на юни 1902 г. там е пубрикувана статията „Политически сепаратизъм“, в която е направено ясно разграничение от национален сепаратизъм и е формулирана основната му компромисна цел: запазвание „на българското племе цяло, макар и разделено политически!“.

"Начело на нашия вестник стои девизът на знаменития английски държавен мъж Гладстон: "Македония за македонците"... От дълги години насам и терминът "автономия за Македония" се носи от уста на уста. Това ново положение крие една политическа доктрина неясно формулирана чрез принципите на автономията... Тая нова доктрина е "политическият сепаратизъм", за който и ще говорим в долните редове... Изхождайки от това гледище и уверени, че мнозинството от християнското население в Македония е българско, ний отхвърляме от себе си и най-малкото натякване за някакъв "национален сепаратизъм"... Обаче като българско, това население желае да получи своята свобода, организирано политически в една автономна област, разделена от Българското княжество... Има едно съществено и важно последствие от тая доктрина и то е: запазвание на българското племе цяло, неразделно и свързано със своята духовна култура, макар и разделено политически.

Vodno konche
02-11-11, 22:39
Е како бе коњче немало Македонска свест. Ти за Мисирков ми даваш неколку зборови што којзнае кој ги напишал, а јас ти ја давам книга за Македонцките работи. Ја прочитај дали вели дека немало Македонска свест
http://www.misirkov.org/sostauala.htm


Коњче, ако Бугарите се татари и доаѓаат на Балкан 6 или 7 век чие име носите?
Ами ето какво казва Мисирков. Ясно се вижда, че немало македонска свест и по негово време започва да се работи за това и за отцепване от българите т.е. да се формира такова съзнание в македонското българско население:
Мнозина од македонцките читачи ке бидат удивени от поiавуан'ето на таiа книга.
За удивуаiн'е ке им бидит во неiа много. Некоiи ке речат: зошто отцепуаiн'е от
бугарите, кога ниiе до сега сме се велеле бугари и соединеiн'ето, а не
расцепуаiн'ето праит силата?”

А това, че българите били татари и дошли на Балканот 6-7-ми век кой ти го каза? Първо българите никога, ама никога не са били и милимунда татари. Точно обратното. И второ българите не са дошли на Балкана 6-7-ми век. Може тогава да са направили силна и мощна държава на българите и призната под това име. Но те са били доста по рано на Балкана да не говорим, че доста български историци казват и доказват, че българите не са дошли отникъде а са си автохонно, местно население. Византийските историци наричат още българите мизи и траки. Всъщност мизите са тракийско племе. Исто така днешна Вардарска Македония е била наричана Долна Мизия, а днешна България - Горна Мизия. Докато Македония била към Солун, Пловдив и Одрин. Така, че вашите историчари от МАНУ не са баш наясно или не им изнася да играят пио правилата:D

bilbil
02-11-11, 22:42
Веќе ти кажав тие думи ги пренесол Димо Хаџи Димов, ја погледни го уште крстот кога е погребан Гоце
http://i198.photobucket.com/albums/aa260/Piperkata/gocedelchev_originalniotgrob_malo.png

Пиринец
02-11-11, 22:43
Bibil в интерес на споровете тук, аз използвам само англоезични източници, защото форумци от двете страни твърдят, че се фалшифицира история. Влах не създава проблем в България - Андрей Ляпчев е от влашко семейство, а един от най-успешните премиери на България.
Общо взето всички, които ти се виждат спорни - в България са българи от Македония, а в македония етнически македонци. Шапкарев - българин, Жинзифов - българин от влашки произход. При нас произхода и етногенезата не е толкова важен, както в Република Македония.

Мозъци се праха навсякъде в комунизма, някои обаче препдочитат да са изпрани.

Пиринец
02-11-11, 22:49
Бибил два въпроса - що е СВОБОДА а не е СЛОБОДА

Втори въпрос античен македонец ли си или си по умерен за Александър Велики.

bilbil
02-11-11, 22:52
Ами ето какво казва Мисирков. Ясно се вижда, че немало македонска свест и по негово време започва да се работи за това и за отцепване от българите т.е. да се формира такова съзнание в македонското българско население:
Мнозина од македонцките читачи ке бидат удивени от поiавуан'ето на таiа книга.
За удивуаiн'е ке им бидит во неiа много. Некоiи ке речат: зошто отцепуаiн'е от
бугарите, кога ниiе до сега сме се велеле бугари и соединеiн'ето, а не
расцепуаiн'ето праит силата?”

Е јас ти давам цела книга каде Мисирков пишува за македонскиот идентитет, а ти ми даваш само еден пасос изваден којзнае од каде (а можеби и од контекст). Дај да видиме што е тоа, книга ли е? Дај линк!


А това, че българите били татари и дошли на Балканот 6-7-ми век кой ти го каза? Първо българите никога, ама никога не са били и милимунда татари. Точно обратното. И второ българите не са дошли на Балкана 6-7-ми век. Може тогава да са направили силна и мощна държава на българите и призната под това име. Но те са били доста по рано на Балкана да не говорим, че доста български историци казват и доказват, че българите не са дошли отникъде а са си автохонно, местно население. Византийските историци наричат още българите мизи и траки. Всъщност мизите са тракийско племе. Исто така днешна Вардарска Македония е била наричана Долна Мизия, а днешна България - Горна Мизия. Докато Македония била към Солун, Пловдив и Одрин. Така, че вашите историчари от МАНУ не са баш наясно или не им изнася да играят пио правилата:D

Коњче, ако не знаеш за ордите на Аспарух кои дошле на Балканот, битката кај Сердика (Софија) кога за три дена татарите заклале околу 6000 Траки, тогаш брат не си за тука

bilbil
02-11-11, 23:01
Бибил два въпроса - що е СВОБОДА а не е СЛОБОДА

Дедо ми пишуваше поинаку се додека беше жив. За тоа имаше проблеми со власта, ама беше Македонец. Беше роден 1908 год.

Втори въпрос античен македонец ли си или си по умерен за Александър Велики.

Може ли да бидам некултурен? Ти си татар или тракиец?

vargo
02-11-11, 23:02
Билибили ,ако кажеш че с Аспарух дошли и татарите на Балканите -ти не само не си за тук ,но и се нуждаеш от спешна мед .помощ -щото до толкова невежество е вредно за здравето и издава психически проблеми ! отвори си македонската уикипедия ако не знаеш и виж в кой век татарите са дошли в Европа !!!!

Пиринец
02-11-11, 23:08
Татар е сръбска пропаганда от 20-те години на 19 век, прочети - ако четеш английски ще ти просветне. Гърците тогава пък започват пропагандата с Александър Велики.
Аз съм Българин, като Даме, Гоце и Любчо Георгиевски.

Пиринец
02-11-11, 23:10
Дядо ти носеше ли мартеница Бибил?

Don Korleone
02-11-11, 23:47
Bibil майка Сръбия недей да критикуваш оти ке те плюкат яко. Майка Югославия също, тя е недосегаема. За Братя Миладинови Бибил, при цялото ми уважение към дядо ти - сбъркал е. Хората написали Български Народни Песни, това и чуденците го видяха.
Gledaj ja tvojata majka blgarija povekje sekiraj se za nea nemoj da ti dadat od biroto za falsifikuvana propaganda... komandirovka.Никола Карев и Питу Гули големи Македонци.

Никола Карев и Питу Гули големи Македонци Крушевската Република,првата република на Балканот во Македонија. Македонија на Македонците.President of the Krushevo Republik and Pitu Guli
Macedonian Revolutionary.The real history of Macedonia with English translation.

http://www.ogladaj.mamutowo.eu/video/LBXumQMSc-w/-.html

За време на востаничката власт во Крушево, Карев е на чело на Штабот на крушевските востаници и не врши ниту една од функциите во новоизбраните цивилни органи на востаничката власт. Сепак, фактички, тој бил на чело на новата востаничка власт во Крушево, поради што обично му се припишува функцијата претседател на Крушевската република, иако за тоа нема формална основа. Како што напиша Кочо Топузоски:
„Беспредметни се сите дискусии, дури и во научната јавност за тоа дали Никола Карев бил или не бил 'избран' за 'Претседател на Крушевската република'. Тоа прашање воопшто не соодветствува на тогашните прилики, зашто таква 'функција' во деновите на крушевската слобода воопшто не постоела и не можела да постои.“
Помеѓу поважните одлуки што ги донесе Карев е упатувањето на Крушевскиот манифест до околното муслиманско население го кое братски се повикуваше да ја поддржи и да ја помогне светата борба на сите обесправени во Македонија.
Под негово водство востанието во Крушево стана најголемиот успех на Илинденското востание.

Пиринец
03-11-11, 00:06
Давай с пропагандата. Помисли логично, с тъпа пропаганда ще промениш ли статуквото - мислиш ли че с тия глупости някой ще прекръсти град Сандански или град Гоце Делчев? Мислиш ли, че Ману ще пренапише историята на Европа, че светът ще започне да вярва на глупсотите ви за Александър Македонски?
Дай ги тия фалшификати да ги видим най-накрая. Проблемът е, че си зомбиран и като прочетеш различна гледна точка от пропагандата в МАНУ и откачаш.
Питу Гули - защо синът му се самоубива, когато свършва БЪЛГАРСКАТА ОКУПАЦИЯ и идват титовите шумкари.

Кажи ми като си такъв отворко Корлеоне - оти се срамите от Чернопеев - та той е като брат на Гоце, оти шушумикарите му заличиха гроба 45 година?
Сигурен съм, че ако Милошевич беше влезнал между 1991 и 1996 щеше да го посрешнеш с цветя в Скопие.

На заплата са от Омо ИЛИНДЕН - аз съм по обеждение.

Don Korleone
03-11-11, 00:12
Билибили ,ако кажеш че с Аспарух дошли и татарите на Балканите -ти не само не си за тук ,но и се нуждаеш от спешна мед .помощ -щото до толкова невежество е вредно за здравето и издава психически проблеми ! отвори си македонската уикипедия ако не знаеш и виж в кой век татарите са дошли в Европа !!!!


неколку реченици на Гагаузот, правиот бугар, татарот, туркофонот Иван Добрев:

Да, по бащина линия и аз нося гагаузкото в себе си. И до днес в родното ми селото живеят гагаузи, но все по-рядко се чува гагаузка реч. Благодарение на близостта на Кичево до Варна всички мои съселяни можаха да получат образование и независимо от гагаузкото си потекло живеят с дълбоко българско самосъзнание.

- На какъв език говорят гагаузите помежду си? - На гагаузки, език от тюркската група, който е много близък до турския. - Значи ли това, че те са турци?

- В никакъв случай. Самите българи-гагаузи, които неизвестно от кога живеят с българско самосъзнание и православната вяра, приемат само тази истина, че са истински българи (аслъ булгар),т.е.чисти българи, прабългари и тежко томува, който ги нарече турци. “

Општество, 08.02.2007

Историски, докажано е дека Гагаузите се правите Бугари- турки, оној народ кој го предводел Ханот Аспарух.

Първоначалната история на българите несъмнено трябва да търсим в историята на ония средно-азиатски турски народи, които са известни под общо име хун-ну (Hiong-nu, Hiung-nu) в китайските летописи и хуни (, — Hunni) у европейските автори, [1] защото често името — българи, у средновековните писатели се идентифицира с името , а у византийските автори от VI в., които повидимому не познават името , се приброяват към тъй наречените тъкмо такива племена, които по-сетне стават известни под името „българи”, както това ще покажем по-нататък (Васил Н. Златарски "История на Първото българско Царство". I. Епоха на хуно-българското надмощие (679—852), c 56) .

Околу јужното течение на р. Волга и ден денеска живеат неколку бугарски народа и тоа Болгари-Татари, Чуваши и АлМаринци. Балканските Бугари потекнуваат од Волга, од познатата волшка Бугарија, денешен Татарстан, а до 1919 г. нарекуван Болгаростан. Болгарите по националност се декларираат како Бугари-Татари а имаат и свој посебен бугарски јазик, кој припаѓа на групата турки јазици [Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].

Cartagenero
03-11-11, 00:12
Давай с пропагандата. Помисли логично, с тъпа пропаганда ще промениш ли статуквото - мислиш ли че с тия глупости някой ще прекръсти град Сандански или град Гоце Делчев? Мислиш ли, че Ману ще пренапише историята на Европа, че светът ще започне да вярва на глупсотите ви за Александър Македонски?

Да влезам во дискусијава со роговите напред, многу ми е интересно барањето на бугиве дека историјата на Македонија требала да биде во синхрон и ,,хармонија,, со останатите соседни истории.

Боже Господе, ами толку се чудам, како каков го изучуваат грците периодот на 1946-49 кога вршеа масов геноцид врз негрчко население... или пак како ја изучуваат бугарската окупација врз Егејска Македонија (нели е нивна). ???

Чудно, бугариве како немаат такви барања кон нив?

Пиринец
03-11-11, 00:14
Картагенеро - историята все пак е наука и все пак се оповава на някои принципи. Не я адаптирай към съседите си, адаптирай я към европейските принципи. Не ти ли е странно, че цял свят се смее за Александър Македонски?

Радко
03-11-11, 00:15
И да повторим и тези думи на Ристовски:
Каква държава е имало, когато се е подготвяло Илинденско-преображенското въстание? Защо тогава пак са се наричали българи?
Блаже Ристевски: Защото нямаше македонска държава. Защото тогава по-голямата част от македонците бяха в българската екзархия и според турските закони и шериатската система, където не се признават нации, а вяра. Можеше да се декларират само според църквата, а църквата беше Българска екзархия. Нищо друго Турция не можеше да признае. Това трябва да разберете вие, младите поколения и вашите учители - мои колеги за съжаление.

Да се надявам умните хора могат да разберат как Ристовски работи с фактологията:D

Твърдението на Блаже Ристовски "и според турските закони и шериатската система, където не се признават нации, а вяра.", че Шериатската система НЕ ПРИЗНАВА ВЯРАТА /респ.ХРИСТИЯНСТВОТО/, са класическа лъжа.

Дори в Корана е споменато, че Богът на Християните и ЕДИН И СЪЩ С БОГА НА мюсюлманите!

Сура 29, аят 46
46. И не расправајте со Следбениците на Книгата, освен на најдобар начин, а не и со оние меѓу нив кои зулум направија. И кажете: “Веруваме и во она што ни се објавува и во она што ви се објавува. И нашиот и вашиот Бог е еден Бог;ние сме само Нему Послушни.”

В този аят "Следбениците на Книгата" /на арабски - яла ал Китаб / са християните / от арабски - насара /.
Разпореждането на Аллах е вярващите мюсюлмани да се отнасят към християните по най-добър начин.
И в прав текст е записано, че Бобът на Християните и Богът на мюсюлманите е ЕДИН И СЪЩ - "И нашиот и вашиот Бог е еден Бог; ние сме само Нему Послушни.”"
И не само това - в Корана са казани най-добри думи за Стария Завет - Теврат на Мойсей / от арабски Муса/ , Новия завет / Евангелието от Иса (Иисус) и Псалмите на Давид /от арабски Дауд /.

Сура5,
44. Ние, навистина, објавивме Теврат. Во Него има Патоказ и светлина. Пејгамберите според него им судеа на Евреите кои беа послушни. И рабините и побожните луѓе од кои се бараше да ја чуваат Книгата Аллахова, и за која беа сведоци. Па, не плаши се од луѓето, туку плаши се од Мене. И, тогаш, не продавај ги ајетите Мои за нешто што малку вреди. А оние кои не судат според она што го објави Аллах - та, неверници се!

Стария Завет /Теврат/ на Мойсей е низпослан от Аллах и в него има светлина.

Сура 5,
46. По трагите нивни го испративме Иса, синот на Мерјем, Потврда за она што беше меѓу нив од Теврат, и му објавивме Инџил. Во него има Патоказ и Светлина, и Потврда за она што беше меѓу нив од Теврат, Патоказ и Ука за богобојазливите!

Иисус /Иса/, синът на Дева Мария /от арабски - Мариам/ е изпратен от Аллах да потвърди Теврат и да донесе на вярващите Евангелието / от арабски Инджил /. Евангелието е също със Светлина в него.

И т.нат. Според Корана и рест. според законите на Шериата /, Аллах е изпратил всички свещени книги на мюсюлманите и мюсюлманите са длъжни да уважават християните!
А в Османската империя свободата на християнското вероизповедание е гарантирано. Точно преди периода на образуване на Българската Екзархия се прокламират свободата на вероизповеданията, на езика на народностите чрез Хати-Шерифа от 1839 г и Хати-Хумаюна от 1856 г..


http://www1.znam.bg/resources/2/1191706986.jpg

http://www1.znam.bg/resources/327/168730272.jpg

Така, че г-н Блаже Ристовски не е виждал Корана дори и на картинка и да се изказва компетентно по въпросите на шериата е смехотворно!

Cartagenero
03-11-11, 00:17
Картагенеро - историята все пак е наука и все пак се оповава на някои принципи. Не я адаптирай към съседите си, адаптирай я към европейските принципи. Не ти ли е странно, че цял свят се смее за Александър Македонски?


Ти грчки учебници по историја си видел ли за да знаеш за што иде реч?

Пиринец
03-11-11, 00:19
Не Картагенеро - бях в Лувъра наскоро и имаше изложение на Елинизъм и Александър Велики беше част от елинизма. Александър Велики е част от историята на Република Македония само в Република Македония.

Пиринец
03-11-11, 00:19
Александър Велики го изучават само в Гърция и Македония сигурно и останалия свят хал хабер си нема за какво иде реч ...

Cartagenero
03-11-11, 00:29
Не Картагенеро - бях в Лувъра наскоро и имаше изложение на Елинизъм и Александър Велики беше част от елинизма. Александър Велики е част от историята на Република Македония само в Република Македония.

А, дали имаш читано грчки учебници по историја за поновата Балканска историја...?

Тоа те прашувам... дали си свесен дека грците не признаваат геноцид врз негрчкото население, геноцид кој го извршиле не пред илјада години ами пред само 60 години...

Од друга страна, и тие исто изучуваат за бугарската окупација врз Македониа Елиники во периодот на ВСВ... и ќе ми зборуваш за европски ценности и усогласеност?????

bilbil
03-11-11, 00:30
Аце има споменик и во Шкотска.

Јас не можам да сфатам, за едни Бугари татарските гени се гордост, а други не сакаат да слушната за нив.
http://files.myopera.com/ancientmacedonia/blog/bugariwl9.jpg

Но фактите се тие, има дури и на wiki
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB% D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B4%D1%8A%D 1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0

А има и тука
http://www.kroraina.com/knigi/vz1a/index.html

Cartagenero
03-11-11, 00:31
Александър Велики го изучават само в Гърция и Македония сигурно и останалия свят хал хабер си нема за какво иде реч ...


Е па грците имаат некакво основание да го имаат за свој... од нивни си причини....

Ние имаме некакво основание Александар Македонски да го имаме за свој... од наши си причини.... и не ме боли дали Александар ќе е обшт со грците или не... сепак е нивно право да го сметаат за свој и јас не можам џоа некој бугарин да им ги исправувам кривите реки...

Don Korleone
03-11-11, 00:31
Давай с пропагандата. Помисли логично, с тъпа пропаганда ще промениш ли статуквото - мислиш ли че с тия глупости някой ще прекръсти град Сандански или град Гоце Делчев? Мислиш ли, че Ману ще пренапише историята на Европа, че светът ще започне да вярва на глупсотите ви за Александър Македонски?
Дай ги тия фалшификати да ги видим най-накрая. Проблемът е, че си зомбиран и като прочетеш различна гледна точка от пропагандата в МАНУ и откачаш.
Питу Гули - защо синът му се самоубива, когато свършва БЪЛГАРСКАТА ОКУПАЦИЯ и идват титовите шумкари.

Кажи ми като си такъв отворко Корлеоне - оти се срамите от Чернопеев - та той е като брат на Гоце, оти шушумикарите му заличиха гроба 45 година?
Сигурен съм, че ако Милошевич беше влезнал между 1991 и 1996 щеше да го посрешнеш с цветя в Скопие.

На заплата са от Омо ИЛИНДЕН - аз съм по обеждение.
Слушај бре недоветен. Кој тебе те праша дали ти ќе прифатиш некој историски македонски документ или книга ич не ми е на стојко каров.

Мислиш ли ти дека сум толку будала да им верувам на вашите фалсификувани бугарски гомненици за македонската историја од бирото за пропаганда.... Бл'гарската академија на науките, мисли логично бре не туку трескај бугарски фалсикувани историски памфлети убедувања всадени во твојата глава.

Какви фалсификати тражиш од нас бре, фалсификатите се кај вас оние што ги модифицирате за ваша употреба бре. Гледај ги од твоите што ги постираат и чукај со прстот по три пати на дрвената глава да и текне да размислува трезвено.

Мроблемот е кај тебе и твоите кои со сила настојуваш/те да ни ја прикачите вашата усрана историска пропаганда на вашето информациско биро Бугарската академија на науките.

http://www.youtube.com/watch?v=iz3MVTWfO24&feature=player_embedded#!

Don Korleone
03-11-11, 00:45
Билибили ,ако кажеш че с Аспарух дошли и татарите на Балканите -ти не само не си за тук ,но и се нуждаеш от спешна мед .помощ -щото до толкова невежество е вредно за здравето и издава психически проблеми ! отвори си македонската уикипедия ако не знаеш и виж в кой век татарите са дошли в Европа !!!!
Таткото на нацијата: Хан Аспарух, представен од Бугарите како монгол

Бугарската современа историја тврди дека бугарите се словенизирале и така настанал современиот бугарски народ. Но, дали е тоа така? Историјата вели дека немало мешање на правите Бугари (турки) со Антите (Словените) од Бугарија. По отоманската окупација на Бугарија во 14 век, правите Бугари поради културната, етничката и јазичната сличноста со турците селџуци, масовно преминуваат во ислам и целосно се претопуваат во Турци. Така, денешните милион турци во Бугарија и оние уште толку насилно преселени "Турци" од Бугарија во Турција за времето на Тодор Живков, се оригиналните Бугари, наследниците на Хан Аспарух. Но, дел од вистинските Бугари (турки) не се исламизирал и денеска уште ги носат своите турски карактеристики- тоа се Гагаузите. Името Гагауз доаѓа од изворните бугарски (турки) зборови гаг-гуг што значи никако; имено, кога мнозинството вистински Бугари (турки) преминувале во 14 век во верата на своите побројни и посилни турки браќа, Селџуците, имало Бугари кои се опирале на исламизацијата со зборовите НИКАКО, па тој збор Гаг-Гуг станал синоним за вистинските Бугари кои останале доследни на христијанството.

Зборот Узи, значи Бугар и така постојат денеска Гага-Узи т.е. Гага-Бугари, Бугари кои си ја задржале својата христијанска религија (Bakhshi Iman, "DJAGFAR TARIHI" (THE ANNALS OF DJAGFAR), Volume 3, KUL GALI, HON KITABY (BOOK OF HUNS), 28/29). Така, Бугарите од Узбекистан себе се нарекуваат Узбеки, што значи "да си Бугарин".

Гагаузите се туркомонголски народ, припадници на жолтата раса, со изразити монголски особини. Јазикот кој го говорат припаѓа на турки јазиците, а го нарекуваат туркче или гагаузче (Регионални и етнокултурни български общности зад граница, "Аспекти на етно-културната ситуация", Изд. Асоциация АКСЕС - София, София 2000, стр. 117-176). Гагаускиот јазик е јазикот на вистинските Бугари, оние на Хан Аспарух кој ги донел во денешна Добруџа. Гагаузите потекнуваат од Добруџа, Варна и источна Тракија, токму онаму кај што се населиле правите Бугари, турките. Денеска, историчарите од од Бугарија, за да ја одбранат својата хипотеза дека се мешавина на Буагри и Словени, одат дотаму дека Гагаузите се остатоци на Куманите и Печенезите, но во местата на Гагаузите од устието на Дунав до Русе, па на југ се до Бургас тоа се териториите каде што се населиле Бугарите. Ако се погледне етнографската карта на тој дел од Бугарија, тнр. права Бугарија од 1861 г., целата спомната област е чисто турска, населена исклучиво со православни и исламизирани туркобугари (Георги Радуле КОЙ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА?).

Гагаузите т.е. Бугарите, како сите христијани во Отоманската Империја биле изложени на притисоци за исламизација од нивните отомански браќа, па многу од Гагаузите заедно со словенофонски соседи анто-траки (словени) од Добруџа, по руско-турските војни од 18 век, се селат во Бесарабија, денешна Украина и Молдавија- руски територии до 1918 г., а подоцна советски. Првите гагауски бегалци во Руската Империја имале чиста бугарска национална свест и се сметале за прави (асли) Бугари по народност и исклучиво тие се нарекувале со бугарското етничко име и како БУГАРИ се забележани во руските пописи од 19 век (Скальковский 1836-1838; 1848, Бугньон 1853: 198, Свиньин 1867: 175, Могилянский 1913: 85).
Русите, за прв пат ги нарекле антите (словените од Бугарија) бугари дури во средината на 19 век (Кепен 1850, c. 196; 1852: 40; 1861, c. 62, Каранастас-Радова 2001, c. 23). Во тој период, царска Русија се стреми да создаде руска марионета, вештачка држава Бугарија и нова словенска нација Бугари, од различните словенски племиња кои живееја на територијата на денешна Бугарија. За таа цел, Русите мораа да ги тргнат вистинските Бугари, да им го замрат името, па затоа ги нарекуваа Гагаузи, а вистинските Бугари во Болгаростан (руска колонија) почнаа да ги нарекуваат Татари и го променија името на нивната држава од Болгаростан во Татарстан. Едноставно, мораше да се скрие вистината дека вистинските Бугари се турки народ, азијатомонголски. Сепак, Гагаузите и во 20 век се декларирале по руските пописи како етнички Бугари (Державин 1937, c. 87 | Державин 1914: c. 13).

Имаме историски податок од 13 век од англискиот професор на оксфордиот универзитет др. Роџер Бакон (1211-1294), со највисока универзитетска титула Доктот Мирабилис, дека бугарите од денешна Бугарија говореле турски јазик. Но тој факт тој не го пренесол од некој друг извор, туку во 13 век лично ја посетил денешна Бугарија - Мала Болгарија (меѓу Стара Планина и Дунав) и вистинска азијатска Бугарија (Голема Бугарија), па во своето дело „Опус Мајус“ 1268 г. вели: „Мала Бугарија е во Европа и таму тие (бугарите) го говорат јазикот на болгарите кои живеат во Голема Болгарија, која е во Азија ("Kazan. The Enchanted Capital" (Flint River Press Ltd, London, 1995).

bilbil
03-11-11, 00:52
http://www.kroraina.com/knigi/vz1a/index.html

ИСТОРИЯ НА ХУНО-БЪЛГАРИТЕ

Немојте да мислите дека со овие линкови за Хуно-Бугарите сакаме да ве навредиме, но тоа е името на народот што го носите

Alain Delon
03-11-11, 01:15
@KARTAGECHO

"..или пак како ја изучуваат бугарската окупација врз Егејска Македонија (нели е нивна). ???"

VIZ KOLKU STE BEZKRAJNO TUPI(ne glupi)VIE titovite deca...VO EGEJSKA MAKEDONIJA,BLGARSKATA ARMIJA E SRETNATA KATO OSVOBODITELKA,ISTO KAKO I VO VARDARSKA...
MNOGO E LESNO-OTI grcite i srbite se okupatori na tija dva dela od 1913 godina...LESNO,JASNO I RAZBIRAEMO...Duri i za vas...
KAKVA GOLEMA IRONIJA E ZIVOTOT...Tolku ste nekoj srbomani,a grcite sa im najgolemi prijateli na srbite...TUKA NA OVOJ FORUM IMA EDEN GOLEM srboman-'delija skopije'...E OVOJ E CHESTEN,SI PISUVA SHO MISLI-'delija' veli deka grcite sa VO PRAVO ZA ace pederot, i deka grcite se dobri ljugje...Sho da kazam-vie ste samo ZA LABORATORIJA...

Cartagenero
03-11-11, 02:47
@KARTAGECHO

"..или пак како ја изучуваат бугарската окупација врз Егејска Македонија (нели е нивна). ???"

VIZ KOLKU STE BEZKRAJNO TUPI(ne glupi)VIE titovite deca...VO EGEJSKA MAKEDONIJA,BLGARSKATA ARMIJA E SRETNATA KATO OSVOBODITELKA,ISTO KAKO I VO VARDARSKA...
MNOGO E LESNO-OTI grcite i srbite se okupatori na tija dva dela od 1913 godina...LESNO,JASNO I RAZBIRAEMO...Duri i za vas...
KAKVA GOLEMA IRONIJA E ZIVOTOT...Tolku ste nekoj srbomani,a grcite sa im najgolemi prijateli na srbite...TUKA NA OVOJ FORUM IMA EDEN GOLEM srboman-'delija skopije'...E OVOJ E CHESTEN,SI PISUVA SHO MISLI-'delija' veli deka grcite sa VO PRAVO ZA ace pederot, i deka grcite se dobri ljugje...Sho da kazam-vie ste samo ZA LABORATORIJA...

Ален Делон, абе ти да не си Митјо Пиштова? :D:D:D

Муахахахахахахаххахах....

Милица
03-11-11, 07:37
Оспорвам превода формално, това не променя смисъла, но все пак не е напълно коректен.

Ето
"...Nel caretterizzare questi villaggi mi sono servito delibrativamente dell'appellativo macedoni e non bulgari, perche ovunque quando domandavo agli abitanti la loro nazionalita, essi rispondevano invariabilmentе colla parola Makedon,e quando aggungevo Bulgar?, essi rispondevano ancora Makedon. ..."

При карактеризирањето на овие села нарочно го користев општиот апелатив македонски не бугарски бидејќи насекаде, кога жителите ги прашав за нивната националност, тие сите еднакво одговараа со зборот Македон и кога ќе додадов Бугар? тие пак одговараа Македон.

Во што се состои наводното оспорување на преводот на италијанскиот документ?!?

Преводот е сосема во ред.

Италијан на лице место го прашал локалното население какво е и тоа му одговорило Македонско, кога запрашал дали е Бугарско, повторно му одговориле дека се Македонци.

Бугарската асимилаторска политика, за да го избегне овој ноторен факт, пратила бугарски генерал да го убедува Италијанецот дека не е така како што тврделе Македонците.

Проблемот ви е што во овој случај генералот задоцнил, а истовремено и Италијанецот запишал што Бугарот сакал да постигне.

Знали не е преводот проблем, туку фактот што овој и многу други историски документи ви ја рушат историската басна за наводниот бугарски карактер на Македонија.

TATAP
03-11-11, 08:59
Италијан на лице место го прашал локалното население какво е и тоа му одговорило Македонско, кога запрашал дали е Бугарско, повторно му одговориле дека се Македонци.

Населението му отговорило:"МАКЕДОН"
Алал ви вера,ако беше "одговорило Македонско"

Vodno konche
03-11-11, 10:32
Е јас ти давам цела книга каде Мисирков пишува за македонскиот идентитет, а ти ми даваш само еден пасос изваден којзнае од каде (а можеби и од контекст). Дај да видиме што е тоа, книга ли е? Дај линк!
И ти сакаш да дискутираш за Мисирков и ми казваш, че си го чел!!!? Нема само един пасос тук.
Во сите си книги той ясно се определя като македонски българин. Идеята да се гради македонска свест и държава е била следствие от разочарованието от невъзможността Македония да биде припоена към България. А "За македонцките работи" си я имаш, чети я, но не само това е написал Мисирков.
„…iас и iе написаф на централното македонцко наречiе, коiе за мене от сега на тамо имат да бидит литературен македонцки iазик…”
И защо не си направихте азбуката, такава,каквато Мисирков користеше, а требваше да се съобразявате със сръбската?
Айде малко линкове :)))
http://www.youtube.com/watch?v=1GL44AKvWMM
http://www.macedonian-library.com/library.php?sec=1&cid=1&album=178
http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/misirkov/misirkovstatii1.html
http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/misirkov/index.html
http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/misirkov/otmisirkov.html
На 21 май т. г. в гр. Болград е бил открит тържествено курс за подго*товка на учители за българските народни първоначални училища, които в началото на идната учебна година ще се отворят в всички български села и градове на Бесарабия. Занятията в курса ще продължат до 6 юли. Сега той се посещава от 350 българи, 10 руси и 2 молдовани, бивши руски учители или свършили руски педагогически училища и гимназии.В курса се преподават следните предмети: старобългарски език, българ*ски език и българска литература, българска история, история на българска*та черква, география на България, природознание и ромънски език.Кръстю Петков Мисирков, учител от първата мъжка гимназия в Кишинев, депутат от Бесарабския народен съвет (Sfatul Ţărei) и секретар на българо-гагаузко-немската училищна комисия при Бесарабското Министерство на народното просвещение. Той чете лекции по българска ис*тория и български език.
:D

Од каде идат чудните пресврти во мислата и однесувањето на Крсте Мисирков - од краен македонизам до „великобугарски шовинизам". Едни сметаат, од желба за оригиналност, други сметаат дека во 1903 г. станал платен агент на Србија или Русија или и на двете истовремено. Но во целата таа работа има нешто чудно. Во таа епоха ВМРО ги убиваше безмилосно сите раскриени србски агенти, а Мисирков макар и публично да се изјавил како македонист /тоа значело во онаа епоха србски агенти/, не е допрен со прст. Бугарската држава исто така не се церемонираше со србските агенти и најмалку ги исфрлаше надвор од границата на земјата, а К. Мисирков останува во пријателски односи со многу функционери на ВМРО и на неговата кариера не му пречи бугарската власт, а му дозволува да достигне возможно до највисокиот таван во службата. Сето тоа би било неморално за карактерите и праксата на епохата. Освен под еден услов - К. Мисирков да бил агент не на србското и руското, а на бугарското разузнавање. Агент, назначен да влезе во србските и руските разузнавачки служби - чуден е неговиот пресврт во 1903 г. говорите, статиите, брошурата „За Македонцките работи" /требало да му создадат соодвтна легенда на приврзаник на србската кауза/ како што видовме, идеите на македонизмот се рожба на србската политичка

Коњче, ако не знаеш за ордите на Аспарух кои дошле на Балканот, битката кај Сердика (Софија) кога за три дена татарите заклале околу 6000 Траки, тогаш брат не си за тука

А тези супер глупости от Каjгана ли ги прочете?:D:D:D Аз ти казвам дека нема никакъв, ама никакъв извор, документ или какъвто и да е доказ, че бугарите били татари. Това е навреда, бре човек. Можеш ли да мислиш, или каквото ти каже Братот, това е истината:D:D:D

Vodno konche
03-11-11, 10:41
А, дали имаш читано грчки учебници по историја за поновата Балканска историја...?

Тоа те прашувам... дали си свесен дека грците не признаваат геноцид врз негрчкото население, геноцид кој го извршиле не пред илјада години ами пред само 60 години...

Од друга страна, и тие исто изучуваат за бугарската окупација врз Македониа Елиники во периодот на ВСВ... и ќе ми зборуваш за европски ценности и усогласеност?????
Така е. Но с гърците имаме Мирен договор. Знаеш ли какво означава Мирен договор или да ти го кажа на испански, английски или руски. Със Югославия също имахме мирен договор. Сега Югославия се разпадна. Вие не носите активите и пасивите на Югославия, защото сте нова държава. Нова. Ето защо вашите претенции могат да започнат от 1992 година. Това е съгласно Международното право. Да ти го нарисувам ли?:DКапиш?:D

Andrej
03-11-11, 11:41
Вулгари и булгари исто ли е ....???

Бурграриан значи ли бугарин ....???

Богорис дали е Борис...???

Бориша дали е Борис ...???

Да одам понатака....???

stinger
03-11-11, 12:42
Ех тез гърци бе пак ви закопаха, македон македон пфу, да беха казали поне македонетс македонетс ха ха ха ха

:D :D :D :D

Cartagenero
03-11-11, 12:51
Така е. Но с гърците имаме Мирен договор.

Не ме радува одговоров... според тебе Мирниот договор со Грција дозволува да ја толерирате грчката верзија на историјата (која вас ама воопшто не би ве радувала) ???

Па, дајте тогаш и со нас потпишете Мирен договор и секој да се го гледа својот пат, без задршки...

TATAP
03-11-11, 12:52
Вулгари и булгари исто ли е ....???

Бурграриан значи ли бугарин ....???

Богорис дали е Борис...???

Бориша дали е Борис ...???

Да одам понатака....???

Majmune,na japonski se kazva Burugarija:D,ama prashaneto ne e kak drugi ni (vi) narichat,a kak sme (ste) se samonarekli!!:sarkazam::D

Andrej
03-11-11, 12:54
Па и италијанецот разбрал македон, затоа што е италијанец ....

Сливнишки
03-11-11, 13:06
Не ме радува одговоров... според тебе Мирниот договор со Грција дозволува да ја толерирате грчката верзија на историјата (која вас ама воопшто не би ве радувала) ???

Па, дајте тогаш и со нас потпишете Мирен договор и секој да се го гледа својот пат, без задршки...

Аз немам възражения по гръцката версия на историята, че Гоце Делчев е български терорист и бандит примерно. За тех е нормално да е така, както за нас Павлос Мелас да е терорист и бандит. Не съм чул некой гръцки професор да се сърди за такава оценка.

Обаче, като некой му смени посмъртно националостта, и го обяви за македонец, има възражения, и още как. Това е лъжа, при това безсрамна и нагла.

Разбираш ли каква е разликата ? Ваште лъжат, а гърците оценяват личности и събития според собствения си интерес, също както и ние.

Andrej
03-11-11, 13:12
Па и едните и другите ЛАЖЕТЕ ВО ИСТОРИЈАТА ....
Еве сликовито како изгледате со еден виц ...

Во некое село во Африка се пораѓа жена и раѓа бело дете... И бидејки единствен бел човек на стотина километри бил мисионерот во селото оди таткото кај него и се обидува да се пресмета... Но мудриот мисонер му вели :

- Абе она овците таму чии се ...???
-Мои- вели црнецот
- Е па гледаш ли бе момак дека сите се бели само една е црна ..???

Гледа црнецот се мисли и вели:

- Во ред, јас ке молчам за детето ама ти молчи за овците ....

Така и вие со грците ... Ама ние нит бугарки нит овци ...(албанците тука не ги сметам) ...

Сливнишки
03-11-11, 13:20
Па и едните и другите ЛАЖЕТЕ ВО ИСТОРИЈАТА ....
Еве сликовито како изгледате со еден виц ...

Во некое село во Африка се пораѓа жена и раѓа бело дете... И бидејки единствен бел човек на стотина километри бил мисионерот во селото оди таткото кај него и се обидува да се пресмета... Но мудриот мисонер му вели :

- Абе она овците таму чии се ...???
-Мои- вели црнецот
- Е па гледаш ли бе момак дека сите се бели само една е црна ..???

Гледа црнецот се мисли и вели:

- Во ред, јас ке молчам за детето ама ти молчи за овците ....

Така и вие со грците ... Ама ние нит бугарки нит овци ...(албанците тука не ги сметам) ...

Ние с гърците сме така, разменяме си терористи в учебниците по история, а ти с говната и розите, поради липсата на аргументи.
Е, нема как да е иначе. Ваште първи терористи са тия от прилепския участък и към тех претенции нема никой, да не е луд.

Andrej
03-11-11, 13:30
Нашите се знаат ....

Кога вие ке си ги откриете ВАШИТЕ ....

Сливнишки
03-11-11, 13:34
Нашите се знаат ....

Кога вие ке си ги откриете ВАШИТЕ ....

Кой е първия ваш терорист ? Аз се сещам за Душко Наумовски, ама он е малко контроверзен, защо родителите му дошли от север. Па и другите, като от един калъп са, кой учил в Белград, кой в Крагуевац.
Поправи ме ако грешим.

Vodno konche
03-11-11, 13:35
Какви фалсификати тражиш од нас бре, фалсификатите се кај вас оние што ги модифицирате за ваша употреба бре. Гледај ги од твоите што ги постираат и чукај со прстот по три пати на дрвената глава да и текне да размислува трезвено.
http://www.youtube.com/watch?v=iz3MVTWfO24&feature=player_embedded#!

Алооо! Београд! Шта радиш? Србе на врбе!:D:D:D

Cartagenero
03-11-11, 13:36
Разбираш ли каква е разликата ? Ваште лъжат, а гърците оценяват личности и събития според собствения си интерес, също както и ние.

Не ми се правдај.... еве доказ плус дека бугарската и грчката верзија на историјата се пристрасни....

Од денешна гледна точка, ние се самоопределуваме како Македонци, и во пасошите и во актовите за раѓање, умирање и венчавање, во крштелното свидетелство секаде ни стои националност Македонци, ама грците велат не може да сте МАкедонци...:hoho::D И приживе присилно ни менуваат националност...:sarkazam:

И каде е тука објективноста каде е точноста на историјата, каде е веродостојноста кој каков бил?

А, односно бугарските терористи, собирајте си ги во колекција сите до еден во Татарстан, да не мислиш дека на Македонија и притребале бугарските терористи?

Vodno konche
03-11-11, 13:39
Не ме радува одговоров... според тебе Мирниот договор со Грција дозволува да ја толерирате грчката верзија на историјата (која вас ама воопшто не би ве радувала) ???

Па, дајте тогаш и со нас потпишете Мирен договор и секој да се го гледа својот пат, без задршки...
Нели и аз това викам!:D Ама с гърците водихме три войни докато се стигне до този договор. Не съм казал, че ни изнася и за нас е добре. Но щем не щем сме го подписали и сега мора да го изпълняваме.
Като подпишем и с вас подобно споразумение, всичко ке биде одлично. Само без войни те молам:D:D:D!

Vodno konche
03-11-11, 13:42
Па и едните и другите ЛАЖЕТЕ ВО ИСТОРИЈАТА ....
Еве сликовито како изгледате со еден виц ...

Во некое село во Африка се пораѓа жена и раѓа бело дете... И бидејки единствен бел човек на стотина километри бил мисионерот во селото оди таткото кај него и се обидува да се пресмета... Но мудриот мисонер му вели :

- Абе она овците таму чии се ...???
-Мои- вели црнецот
- Е па гледаш ли бе момак дека сите се бели само една е црна ..???

Гледа црнецот се мисли и вели:

- Во ред, јас ке молчам за детето ама ти молчи за овците ....

Така и вие со грците ... Ама ние нит бугарки нит овци ...(албанците тука не ги сметам) ...
Във всяко стадо има по една черна овца, ама кой е майстора и коча не знае:D:D:D оти е бел:D:D:D

Сливнишки
03-11-11, 13:47
... еве доказ плус дека бугарската и грчката верзија на историјата се пристрасни....

?

Всички версии на историята са пристрастни, тека е в нормалния свет.
Извън него, примерно в Северна Корея и бившата република, освен пристрастни, са и лъжливи.

Е, гърците не лъжат, че Гоце Делчев е българин, а ваште лъжат.
Те това е.

Като ваште посмъртно променят нациналност, защо мислите че некой на вас требе да ви я признава приживе ?

Andrej
03-11-11, 13:57
Кой е първия ваш терорист ? Аз се сещам за Душко Наумовски, ама он е малко контроверзен, защо родителите му дошли от север. Па и другите, като от един калъп са, кой учил в Белград, кой в Крагуевац.
Поправи ме ако грешим.

Ивац ....

Cartagenero
03-11-11, 13:58
Като ваште посмъртно променят нациналност, защо мислите че некой на вас требе да ви я признава приживе ?

Па, тоа е знак на чист шовинизам... во тоа число и вие бугарите... според истата логика, зошто ние би биле должни да не ве ословуваме како татари, што в дејствителност И СТЕ!

Сливнишки
03-11-11, 14:02
Ивац ....

Той е славяните, останали в историята под името българи. Ти какво общо имаш с това ?

Vodno konche
03-11-11, 14:05
Па, тоа е знак на чист шовинизам... во тоа число и вие бугарите... според истата логика, зошто ние би биле должни да не ве ословуваме како татари, што в дејствителност И СТЕ!
Иска ти се да беше така!:D:D:D

Сливнишки
03-11-11, 14:06
Па, тоа е знак на чист шовинизам... во тоа число и вие бугарите... според истата логика, зошто ние би биле должни да не ве ословуваме како татари, што в дејствителност И СТЕ!

А какво е това посмъртно да сменяш националността ? Да скверниш паметта на известни българи от Македония ?

За нормалния свят ние сме славяни, а това какви сме гражданите от изолирани от тоя свят държави нема особено значение. На никой не му пука за това.

Andrej
03-11-11, 14:14
Той е славяните, останали в историята под името българи. Ти какво общо имаш с това ?

Читај се кај Самоил и ке ти стане јасно ...

Cartagenero
03-11-11, 14:15
За нормалния свят ние сме славяни, а това какви сме гражданите от изолирани от тоя свят държави нема особено значение. На никой не му пука за това.

Сте минале крај словените не сте застанале... татарското уште во вас работи и што е најтрагично, се навредувате од тој факт... Аспарух да не бил словен случајно кога ве довел од Азија тука?

Вие сте единствените пришлци на Балканите,а меѓудругото и според грчката верзија на историјата сте татарско племе... зошто не пишувате протестни писма до ЕУ заради тоа... или не ви стиска да и се опалчите на Грција...

Ајде бе, таа е пред распад, нанесете и го последниот удар со само едно писмо...:D

Vodno konche
03-11-11, 14:20
Сте минале крај словените не сте застанале... татарското уште во вас работи и што е најтрагично, се навредувате од тој факт... Аспарух да не бил словен случајно кога ве довел од Азија тука?

Вие сте единствените пришлци на Балканите,а меѓудругото и според грчката верзија на историјата сте татарско племе... зошто не пишувате протестни писма до ЕУ заради тоа... или не ви стиска да и се опалчите на Грција...

Ајде бе, таа е пред распад, нанесете и го последниот удар со само едно писмо...:D
Сигурен ли си. Аз не знам какви сме според гръчката история, наистина. Как ще го докажеш?
А дали ни стиска срещу Гърция - винаги сме били срещу гърците в цялата си поне 1500 хилядна история! И ни е стискало :D

Сливнишки
03-11-11, 14:21
Вие сте единствените пришлци на Балканите,а меѓудругото и според грчката верзија на историјата сте татарско племе... зошто не пишувате протестни писма до ЕУ заради тоа... или не ви стиска да и се опалчите на Грција...

Ајде бе, таа е пред распад, нанесете и го последниот удар со само едно писмо...:D

Съжалявам много, но според гръцката версия на историята Самуил е български сепаратист, а Гоце Делчев български терорист.

Като те се оплачат от нашта версия, че Павлос Мелас е гръцки терорист и бандит, тогава и ние че се оплачеме от тех.
Сега е едно към едно и недоволни нема.

Cartagenero
03-11-11, 14:24
Сигурен ли си. Аз не знам какви сме според гръчката история, наистина. Как ще го докажеш?
А дали ни стиска срещу Гърция - винаги сме били срещу гърците в цялата си поне 1500 хилядна история! И ни е стискало :D

Ви е стискало убо кажа... минато свршено време... јас зборувам во сегашно време...

Cartagenero
03-11-11, 14:26
Съжалявам много, но според гръцката версия на историята Самуил е български сепаратист, а Гоце Делчев български терорист.

Като те се оплачат от нашта версия, че Павлос Мелас е гръцки терорист и бандит, тогава и ние че се оплачеме от тех.
Сега е едно към едно и недоволни нема.

Сепак си во право... нема вечни пријателства има вечни интереси.

Убаво би било кога ние би ви ги отстапиле бугарските терористи, како Гоце Делчев и цар Самуил, па да си ги земеме вистинските Македонци, како Василиј Бугароубиецот, оти така или иначе на секое мало Македонче сонот му е кога ќе порасне да стане бугароубиец...:D:D:D

Во право си МАНУ нешто ги помешале брзините хаха:D

Vodno konche
03-11-11, 14:28
Сепак си во право... нема вечни пријателства има вечни интереси.

Убаво би било кога ние би ви ги отстапиле бугарските терористи, како Гоце Делчев и цар Самуил, па да си ги земеме вистинските Македонци, како Василиј Бугароубиецот, оти така или иначе на секое мало Македонче сонот му е кога ќе порасне да стане бугароубиец...:D:D:D

Во право си МАНУ нешто ги помешале брзините хаха:D
Аде! :D:D:D

Vodno konche
03-11-11, 14:31
Ви е стискало убо кажа... минато свршено време... јас зборувам во сегашно време...
Сегашно време и двете държави сме в Европа. Мир и любов! Нема граници, нема визи, нема царина, нема ништо. Засега пазиме статуквото. Вие като млада държава требва да се научите на обноски, отстъпки, дипломация. Сега си мислите, че всичко което фърчи се яде. Да, ама не е така:D:D:D

дуле узунов
03-11-11, 16:19
, оти така или иначе на секое мало Македонче сонот му е кога ќе порасне да стане бугароубиец...:D:D:DВеке не ми е чудно што сакате да бидете Византиjци ... ненапразно паметник на Jустиниан правите. На ред са паметниците на Jоан цимисхиj и Василиj ІІ

Пиринец
03-11-11, 16:25
Dele аз това го говоря от една седмица. Те не искат Самуил - искат си Василий, даже е от македонската династия ;) техен си отма. До десет години Василий е на площад Македония в Скопие.

Cartagenero
03-11-11, 16:28
Веке не ми е чудно што сакате да бидете Византиjци ... ненапразно паметник на Jустиниан правите. На ред са паметниците на Jоан цимисхиj и Василиj ІІ

А, да земеме ние државава да си ја крстиме Византија за надворешна употреба? Ионака Јустинијан е роден во село Таор, во близина на Скопје...:D

афион
03-11-11, 16:35
Каде што имаш линк , а ако имаш проблем да разбериш на македонски јазик , тогаш што бараш на форумот?

Don Korleone
03-11-11, 17:42
Алооо! Београд! Шта радиш? Србе на врбе!:D:D:D
Сега гледам дека за тебе нема спас. Но ако сакаш да се спасиш итно ќе истераме болен само тебе да те примиме во психијатрија.

Имаш у бугаријата таблети АМИНАЛОН за разбистрување на она малку што го имаш во тенџерето.

Писмо на Никола Карев до Гоце Делчев - 1902 година

Драги Г (оце)

Моите извештаи стануваат се 'повеќе и повеќе само како голи констатации на оние свирепости и ѕверства што овој свет ги поднесува.

Одамна требаше веќе да им се даде називот извештаи за несреќите и бедите на христијаните во Вилаетот.

Во Крушевско и Битолско стануваат секојдневно ноќни блокади на села, а многубројните афери фрлаат многу луѓе в затвор. Не треба да чекаме повеќе, Гоце. Време е веќе да станеме и да се биеме. Да не чекаме слобода ниту од Грците ниту од Бугарите, ами сами ние Македонците да се бориме за наша Македонија, што ја засилува организацијата меѓу селаните и да не се споменуваат тврдењата дека "сите Македонци работеле за присоединувањето на Македонија кон Бугарија или Грција".

Што се однесува до мене, никој не ќе може да ми ја одземе мојата храброст и мојот патриотизам.
Драго ми е да Ти соопштам дека сите наши момци се готови со пушка в рака да се бијат.

Н (икола)

"Сами ние да се бориме за наша Македонија", (Необјавено писмо на Никола Карев до Гоце Делчев) Нова Македонија (Скопје) г. бр. 7744 (5 мај 1968) стр. 8.

Han Solo
03-11-11, 17:44
Каде што имаш линк , а ако имаш проблем да разбериш на македонски јазик , тогаш што бараш на форумот?

Абе македонски разбирам, то се знае, но въпроса е дали ти мислиш, че написаното в Македонска искра е документ? :nemiseveruva:

Don Korleone
03-11-11, 17:46
Той е славяните, останали в историята под името българи. Ти какво общо имаш с това ?
Историски, докажано е дека Гагаузите се правите Бугари- турки, оној народ кој го предводел Ханот Аспарух.

Biljana_Gjorbunarska
03-11-11, 17:48
Историски, докажано е дека Гагаузите се правите Бугари- турки, оној народ кој го предводел Ханот Аспарух.

Кой го е докажал, че не се сещам?
Македонскиот историчар Баласчев други работи докажуваше.

Don Korleone
03-11-11, 17:50
Напишано од Cartagenero
Па, тоа е знак на чист шовинизам... во тоа число и вие бугарите... според истата логика, зошто ние би биле должни да не ве ословуваме како татари, што в дејствителност И СТЕ!Vodno konche;269726]Иска ти се да беше така!:D:D:DОколу јужното течение на р. Волга и ден денеска живеат неколку бугарски народа и тоа Болгари-Татари, Чуваши и АлМаринци. Балканските Бугари потекнуваат од Волга, од познатата волшка Бугарија, денешен Татарстан, а до 1919 г. нарекуван Болгаростан. Болгарите по националност се декларираат како Бугари-Татари а имаат и свој посебен бугарски јазик, кој припаѓа на групата турки јазици [Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].
:D:D:D:D:D

Don Korleone
03-11-11, 17:58
Кой го е докажал, че не се сещам?
Македонскиот историчар Баласчев други работи докажуваше.
* (History of the Bulgarian State, v. l, part 1, Sofia, 1938, pp. 332 337, by Prof. V. N. Zlatarski);
* (Hiong-nu, Hiung-nu) в китайските летописи и хуни (, — Hunni) у европейските автори,
* [Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].

Biljana_Gjorbunarska
03-11-11, 17:58
Vodno konche;269726]Иска ти се да беше така!:D:D:DОколу јужното течение на р. Волга и ден денеска живеат неколку бугарски народа и тоа Болгари-Татари, Чуваши и АлМаринци. Балканските Бугари потекнуваат од Волга, од познатата волшка Бугарија, денешен Татарстан, а до 1919 г. нарекуван Болгаростан. Болгарите по националност се декларираат како Бугари-Татари а имаат и свој посебен бугарски јазик, кој припаѓа на групата турки јазици [Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].
:D:D:D:D:D

Много глуповата пропаганда, бе Корлеоне.

Готов ли си да я защитиш или ти се харесало и си решил да го покажеш тука.

Biljana_Gjorbunarska
03-11-11, 17:58
(History of the Bulgarian State, v. l, part 1, Sofia, 1938, pp. 332 337, by Prof. V. N. Zlatarski);
(Hiong-nu, Hiung-nu) в китайските летописи и хуни (, — Hunni) у европейските автори,
[Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].

Да бе, Кашгари точно за гагаузите писал.
Хахаха!

Пиринец
03-11-11, 18:00
Обиждайки Българите обиждаш Гоце, Чернопеев, Даме, Любчо Георгиевски, Имай го впредвид, като излееш следващата пропаганда Корлеоне.

Don Korleone
03-11-11, 18:06
Много глуповата пропаганда, бе Корлеоне.
Готов ли си да я защитиш или ти се харесало и си решил да го покажеш тука.
Добро мори, колку пати треба да ви се докажува со пишувања други што кажуваат, мене не ме слушај јас што кажувам стварно ли сте ќорави или се правите ќорави. Со глава тешко ѕид да рушиш.


Гагаузот, правиот бугар, татарот, туркофонот Иван Добрев:

Да, по бащина линия и аз нося гагаузкото в себе си. И до днес в родното ми селото живеят гагаузи, но все по-рядко се чува гагаузка реч. Благодарение на близостта на Кичево до Варна всички мои съселяни можаха да получат образование и независимо от гагаузкото си потекло живеят с дълбоко българско самосъзнание.

- На какъв език говорят гагаузите помежду си? - На гагаузки, език от тюркската група, който е много близък до турския. - Значи ли това, че те са турци?
- В никакъв случай. Самите българи-гагаузи, които неизвестно от кога живеят с българско самосъзнание и православната вяра, приемат само тази истина, че са истински българи (аслъ булгар),т.е.чисти българи, прабългари и тежко томува, който ги нарече турци. “

Општество, 08.02.2007

афион
03-11-11, 18:07
АХА.

А што прави еден текст документ?

Ајде кажи ми да видам колку знаеш.

Vodno konche
03-11-11, 18:08
Сега гледам дека за тебе нема спас. Но ако сакаш да се спасиш итно ќе истераме болен само тебе да те примиме во психијатрија.

Имаш у бугаријата таблети АМИНАЛОН за разбистрување на она малку што го имаш во тенџерето.

"Сами ние да се бориме за наша Македонија", (Необјавено писмо на Никола Карев до Гоце Делчев) Нова Македонија (Скопје) г. бр. 7744 (5 мај 1968) стр. 8.
Не разбираш? Казах ти Београд, защото не бараш, не търсиш, а тражиш. Личи ти београдската школовка:D
А с тези необявени писма на македонски език си дискутирай с Братот в Каjгана. Той ги обича подобни. Гоце Делчев е пишел на български език мой човек. Затова ми дай писмо на родния му език. Той вашата азбука не я е познавал. Знаел е само българската. И ако искаш да ти се обърне сериозно внимание в историческите дебати - дай поне един чужд източник - руски, английски, испански, може и български, защото той за теб е чужд. :D:D:D

Don Korleone
03-11-11, 18:11
Обиждайки Българите обиждаш Гоце, Чернопеев, Даме, Любчо Георгиевски, Имай го впредвид, като излееш следващата пропаганда Корлеоне.
Гоце, Чернопеев, Даме се најголеми македонски патриоти.

Лубучо еве во го таму чувајте си го и немојте да го испуштите, негувајте го убаво кога ќе го киснете во када со купка.

Ти ке ми кажуваш за Лубучо :molitva:

Пиринец
03-11-11, 18:12
Много интересен цитат в английската wikipedia

The newly established Yugoslav People's Republic of Macedonia, was characterized as a natural result of Delchev's aspirations for autonomous Macedonia.[49] However, initially he was proclaimed by its Communist leader Lazar Koliševski as: "...one Bulgarian of no significance for the liberation struggles...".

Vodno konche
03-11-11, 18:12
Vodno konche;269726]Иска ти се да беше така!:D:D:DОколу јужното течение на р. Волга и ден денеска живеат неколку бугарски народа и тоа Болгари-Татари, Чуваши и АлМаринци. Балканските Бугари потекнуваат од Волга, од познатата волшка Бугарија, денешен Татарстан, а до 1919 г. нарекуван Болгаростан. Болгарите по националност се декларираат како Бугари-Татари а имаат и свој посебен бугарски јазик, кој припаѓа на групата турки јазици [Kashgari Makhmud, 1960, 66-68; Kononov A.N., 1972, 14]. [Boryngy..., 1963, 17-51], [Vorobev N.I., 1948, 80; Kozlova K.I., 1964, 20-21], [Boryngy..., 1963, 17-51].
:D:D:D:D:D
Е и? То и в Гърция живеат македонци с посебен език грчки. И какво следва:D:D:D:D Тази логика куца. А в Австралия на малките македончета посебния им език е английски:D

Пиринец
03-11-11, 18:13
As a consequence the Bulgarophobia increased in Vardar Macedonia to the level of state ideology.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gotse_Delchev

Чети, че става интересно и отново УИКИПЕДИЯ НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, тя просто е най-четената енциклопедия в света.

Пиринец
03-11-11, 18:18
Чукни и линка за илинденско-преображенското, че там направо става страшно.

The Ilinden–Preobrazhenie Uprising or simply the Ilinden Uprising of August 1903 (Bulgarian: Илинденско-Преображенско въстание, Ilindensko-Preobrazhensko vastanie, (Macedonian: Илинденско востание, Ilindensko vostanie) was an organized revolt against the Ottoman Empire, which was prepared and carried out by the Secret Macedonian-Adrianople Revolutionary Organization.[1] The British researcher of the Balkans H. N. Brailsford wrote in his book Macedonia: Its Races and Their Future: "The moment for which the Bulgarian population had been preparing for ten years arrived on the festival of the Prophet Elijah's day — the evening of Sunday, August the 2nd, 1903."

Най-хубавото е, че махате преображенско в македонските си памфлети, защото става 17 дни по-късно в Одринско, но това вас не ви касае.

Докато ми диплиш татаро-бугарски теории, албанците правят секс и ви завладяват, скоро нема да има преброяване в Републката. Докато плюкаш по България, Македония няма име и гръка Груевски си мисли Северни Македонци ли ще бъдем или горни. Колкото и да плюкаш по България, името и идентитета и няма да поместиш на милиметър, а вашия се тресе из основи.

Vodno konche
03-11-11, 18:19
Много интересен цитат в английската wikipedia

The newly established Yugoslav People's Republic of Macedonia, was characterized as a natural result of Delchev's aspirations for autonomous Macedonia.[49] However, initially he was proclaimed by its Communist leader Lazar Koliševski as: "...one Bulgarian of no significance for the liberation struggles...".
Да взема да го преведа специално за Дон Корлеоне:D
Новосъздадената Югославска република Македония беше характеризирана като естествен резултат от Делчевите аспирации за автономна Македония. Обаче в началото Гоце Делчев беше обявен от комунистическия лидер Лазар Колишевски, като "...един българин без значителен принос в освободителните борби..."

Andrej
03-11-11, 18:23
Автор на англиската верзија е ВМРО од Бугарија ....

Англиска ко јапонскиот крал што е анличанец ...

Пиринец
03-11-11, 18:28
Andrej пиши в английската уикипедия. Дай с аргументи, твоята версия ще мине. Винаги съм се чудил защо не я оправите.

The British researcher of the Balkans H. N. Brailsford wrote in his book Macedonia: Its Races and Their Future: "The moment for which the Bulgarian population had been preparing for ten years arrived on the festival of the Prophet Elijah's day — the evening of Sunday, August the 2nd, 1903."
Тоя японец ли е или англичанин? Английската кралица е германка, това сме го говорили вече.

Пиринец
03-11-11, 18:30
Както и да го гледаш, Гоце не е българин само в Сърбия и Македония. Нали ти показах за Сандански книгата, The miss Stone Affair - отново не е доказателство, не го използвам да доказвам, просто това чете света и това знае.

Andrej
03-11-11, 18:31
Зашто па да ја оправаме... Нека чита светот кој се глупости сте во состојба да ги напишете ....

Пиринец
03-11-11, 18:32
http://www.amazon.com/Miss-Stone-Affair-Americas-Hostage/dp/0743258053

Аз му го казах на Соло, че Сандански и той ще пада скоро от химна.

Han Solo
03-11-11, 18:52
АХА.

А што прави еден текст документ?

Ајде кажи ми да видам колку знаеш.

Всеки случай НЕ Е НЕЩО написано в Македонска искра, без за оригинала да се знае автор, дата на завеждане, номер на документа, архив и т.н.
Това е текст написан в Македонска искра, но не е документ.

Два пъти проверявам неща написани в този вестник и двата пъти са манипулации. Аз не знам друга държава на Балканите да има вестници за пропаганда, освен вашата...

Don Korleone
03-11-11, 19:04
Не разбираш? Казах ти Београд, защото не бараш, не търсиш, а тражиш. Личи ти београдската школовка:D
А с тези необявени писма на македонски език си дискутирай с Братот в Каjгана. Той ги обича подобни. Гоце Делчев е пишел на български език мой човек. Затова ми дай писмо на родния му език. Той вашата азбука не я е познавал. Знаел е само българската. И ако искаш да ти се обърне сериозно внимание в историческите дебати - дай поне един чужд източник - руски, английски, испански, може и български, защото той за теб е чужд. :D:D:D
Уште ли се врти во главите дека сте имале вие писмо цццццццц, Господе боже ти го крсти тој прди.
Еј бре иди одмори малку еден саат па дојди. Тоа писмо што пишувате е кирилица од македонците Св. Кирил и Методи, вие ни го украдовте сега се служите со него, блгарска азбука не постои.

Какаш Београдска школа, повторуваш ко папагал исто по неколку пати. Ајде кажи ти на мене Македонците студенти во твојата булгарија што студираат чија "школовка" ќе бидат, ццццццццц отвори се земјо собери ја верисијата.

http://www.makedonijaese.com/images/slave%20makedonski.JPG
Скелетот Славе Македонски, кој беше пронајден на локалитетот Гранчарица во близина на штипското село Крупиште има 6.745 (4000 години ПРЕД нашата ера) години и живеел во раниот неолит.

Професорот по праисториска археологија на Солунскиот Универзитет г-н Г. Х. Хурмузјадис во 1996 година објави публикација за “ Дупјак од Костурско : Една езерска праисториска населба каде, покрај разновидниот археолошки материјал, објави и еден натпис со старост утврдена со С14 од 5260 г.п.н.е. Автентичниот древен МАКЕДОНСКИ НАТПИС од дрвената штичка ја има следната запишана форма:
и истиот, од наша страна во март 1997 година оддесно налево дешифриран и транскрибиран, гласи:

http://www.makedonijaese.com/images/2.JPG
“ ШУПЛИВ, СЕДМО КОЛИШТЕ “ ,односно : “ ДУПЈАК 7 КОЛИШТЕ “


http://i25.tinypic.com/sol509.jpg

Ова е уставот напишан од раката на Гоце
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJ0YOPRig-PP-obmQViCl8ObsHYMHEmOam2Ca6rhIMOv9r3tlGDpY4RuypiQ

Султана-ДЕЛЧЕВАТА МАЈКА

Една вечер Кољо ми рече: Третото машко ќе биде, Султано. Беше малку на ќеф. Инаку тој со мене таков муабет никогаш не поведувал.
Сите велеа дека страв во коски ми има втерано. Не беше тоа страв. Вечерно време, кога се враќаше од крчмата, оддалеку му ги сеќавав стапалките. Срцето ќе ми затупкаше од радост. Го чекав со некаков трепет во градите. Сакав да е дома, оти тогаш животот ми беше многу убав. Како некоја подземна вода ме креваше угоре, угоре, угоре.
Откако ја сменив селската облека, Кољо скоро секој празник ми купуваше кадифен или копринен фустан и тоа многу скапи. И под широкиот фустан, се насетуваше новата рожба.

Господи, си мислев, како да му кажам, ја ако и овојпат не биде...
(Удира на колена и се ирекрсшува тобожно и молишвено.)
Една вечер Кољо ме спревари: Знам, знам, Султано, кога спиеш, си го допирам увото на мевот... Ова ќе ни биде машко.

Неговите лафови како пламени јазици навлегоа во моите гради. Богородице, си велев, ја ако не биде машко - во оваа куќа за мене живот не ќе има. Ќе ми се кренеше сонот - со часови очи не затворав. Го чекав денот, часот, а кога дојде и тој миг, ги стегнав болките во грлото, глас не испуштив, а очите сум ги раширила накај килимот гледам што ќе падне од мене...
Кога баба Лика рече дека е машко, думам, се свртев накај неа и викнав на сиот глас: Оди стрино Лико, кажи му на мој Кољо...
Мојот домаќин ми го чул гласот, летнал накај сокакот гологлав без фес, дотрчал до крчмата и почнал да ги кани минувачите:
- Бујрум, браќа! Бујрум да ве честам! Господ крилја ми всади, син ми се роди! Им зготвил и <чевирме>, асал кукушка софра им стокмил.
А другиот ден, со пијано срце од гордост, ги нагостил и пазарџиите од Мурарци. Со денови се раскажуваше по чаршијата дека анџијата Кољо Делчев, го одврзал ќесето.
Нункото му го стави името Горѓи на детето, а Кољо со пцости го покори. Сакаше синот да му се вика Димитар, како татко му.

А јас, од првиот час си го завикав Гоце.

04.02.1872.- Во Кукуш, Егејска Македонија, е роден Гоце Делчев, прв меѓу првите револуционерни синови на македонскиот народ. Како член на ТМОРО, беше наречен апостол на револуцијата. Како голем хуманист, учител и борец, организирајќи ја НО борба на македонскиот народ, тој ја обиколи цела Македонија. Непријателите на македонското револуционерно дело во Гоце Делчев гледаа најголем непријател и се обидуваа на секој начин да го ликвидираат. Така, на 4 мај 1903 година, во борба против османлиската војска во селото Баница, Серско, во егејскиот дел на Македонија, загина великанот Гоце Делчев.

http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/0CFC826312366B4290045276B52DC692.jpg
Херојската и трагична смрт на овој македонски визионер, организатор и предводник на македонското национално ослободително движење се случила на 4 мај 1903 година во селото Баница.
По смртта, на иницијатива на началникот на серскиот гарнизон Тефиков, била дадена наредба неговото тело да се однесе во серската општина и таму да се погребе.
Но, и од Солун била испратена заповед телото да се врати во селото Баница и Гоце Делчев таму да биде погребан.
Три години подоцна, моштите на Гоце се ископани од страна на неговиот соборец Михаил Чаков и ставени во олтарот на црквата во селото Баница, а во 1917 година тој самоиницијативно ги пренел во Софија.

КОНЕЧНО ДОМА

Така, точно 43 години (1903-1946) по смртта на Гоце Делчев, во заеднички компромисен и толерантен договор, меѓу македонската и бугарската власт во 1946 година, моштите на великанот Гоце Делчев тргнале на патешествие од Софија преку Пиринскиот дел на Македонија кон Скопје.
http://files.myopera.com/ancientmacedonia/blog/1image006.jpg

http://prikachi.com/files/820257O.jpg

Han Solo
03-11-11, 19:17
Не знаех, че на македонски Устав се пише като УСТАВЪ!

Доне, благодаря, че ме осветли по въпроса. :)

Andrej
03-11-11, 19:18
А како се пушува на Македонски ке ни покажеш ...???

Don Korleone
03-11-11, 19:19
Докато ми диплиш татаро-бугарски теории, албанците правят секс и ви завладяват, скоро нема да има преброяване в Републката. Докато плюкаш по България, Македония няма име и гръка Груевски си мисли Северни Македонци ли ще бъдем или горни. Колкото и да плюкаш по България, името и идентитета и няма да поместиш на милиметър, а вашия се тресе из основи.
Пиринец, зошто ти не чукнеш по тенекијата само еднаш да се освестиш дека ТИ и ТВОИТЕ од постоењето на Македонија ја правите бугарија ослободител на Македонија, македонија бугарска, македонскиот јазик и писмо бугарски, македонските борци и патриоти бугарски и да не редам, што е тоа а не плукање по македонците и македонија.

Друга работа, не ги спомнувај албанците тие во Македонија се шкиптари и сега не е темата денешниот период и Груевски лопатарко.

За денешниот период ќе расправаат други кога ние ќе бидеме 2 метра под земја и после неколку поминати века. За денешно време гледај и секирај се за твојата мајка булгарија и не го ставај носот во туѓи гаќи, за сегашна Македонија ние ќе мислиме како да се справиме.

Han Solo
03-11-11, 19:23
А како се пушува на Македонски ке ни покажеш ...???

Не знам бе, Дон Карлеоне е специалист - Делчев пишел на македонски според него Уставъ и Съставъ... :hoho:

Don Korleone
03-11-11, 19:24
Не знаех, че на македонски Устав се пише като УСТАВЪ!
Доне, благодаря, че ме осветли по въпроса. :)
А бре соло-дует, тој збор е Македонски но вие бугарашите му ја додавате последната буква.

Чукни три пати во дрвото ќе ти текне дека од постанокот на азбуката има претрпено многу измени во буквите и зборовите..ееееј.

Вие се присвоивте немој случајно АДАМ и ЕВА да биле бугари :lol2::lol2::lol2::lol2:

Не може да ви текне дека Гоце Делчев земал плата како учител во бугарија за да купува оружје.....и не предавал на бугарски туку на македонски, бугарски јазик не постои, бугарскиот јазик се вика.... гагауски.

Пиринец
03-11-11, 19:38
Korleone ние не правим нищо да ти кажа. Вие живеете в параноя. Ние седим и ви гледаме сеира - кое какво правя? Историята не може да я пренапишете, а всеки полуграмотен, който чете на който и да е друг език знае, че вашата история не напуска границите на Република Македония. Аз гледам и чета на английски и те прихващат нещо нашата версия, а не вашата. Светът ви се смее за александър, но може би това е пропаганда организирана от българските и гръцките служби.
Хората, които пишат тук от българия спорят с вас, за да се намери някакво разрешение, логически на елементарните дрязги между двете държави.

Мислиш ли, че някой в България ще пренапише българската история? Мислиш ли, че някой ще преименува градовете в Пиринско? Мислиш ли, че някой в Брюксел ще напише, че Кирилицата не е създадена в Българска държава? Не ти ли е странно, ето живееш в Италия, когато прочетеш на английски вашата история?

афион
03-11-11, 19:38
Дали е можен одвоен мировен договор со Бугарија?
СУЗАНА СТАМБОЛИСКА - МЕЧЕВСКА - АВТОРКАТА , инаку ИСТОРИЧАРКА
Министерството за надворешни работи на Франција во своите архивски центри во Париз и во Нант ги чува архивските фондови, кои сведочат за активностите на француската дипломатија и за настаните во светот во последниве неколку векови.


Картата за автономна Македонија
Голем дел од фондовите ги пренесуваат настаните што се случувале на Балканскиот Полуостров и поконкретно во Македонија, која се сметала за мошне значајна провинција на Отоманската Империја. Така, освен што правеле извештаи за трговските врски со Империјата, француските дипломати посветувале големо внимание на внатрешната состојба на Турција и тоа посебно во нејзиниот европски дел, каде што претежно живеело христијанско население. Многубројните француски дипломатски претставништва на Балканскиот Полуостров овозможувале состојбите да бидат следени од француските дипломати, кои испраќале редовни и детални извештаи за положбата на населението во овие региони.

Документот што го презентираме, со приложена карта на автономна Македонија, се однесува на периодот од Првата Светска Војна и претставува анализа на позициите на Сојузниците на Балканот во 1917 година и за можните исходи од војната. Оваа анализа, насловена „Дали е можен одвоен мировен договор со Бугарија?” е подготвена од службите на Министерството за надворешни работи во Париз и се наоѓа во Фондот „Конзулат, потоа Легација на Франција во Белград, 1838-1941”, сместен во Дипломатскиот архив на Франција во Нант. Од многубројните документи во фондот „Белград”, кои се однесуваат на состојбите во Македонија, и тоа, пред сè, во периодот од српската окупација на Вардарска Македонија по Балканските војни и по склучувањето на Букурешкиот мировен договор, Првата Светска Војна и периодот меѓу двете светски војни, особено внимание заслужуваат документите создадени за време на Првата Светска Војна, кога сè уште не била дефинитивно одредена судбината на балканските народи и кога учесниците во војната правеле многу комбинации за исходот од војната и за наоѓање конечно решение за да се надмине хроничната нестабилност на Балканскиот Полуостров. Во овој документ, пред сè, се анализираат можностите за склучување одвоен мировен договор со Бугарија, со што од една страна би се прекинала директната врска меѓу Германија и Турција и би се ослабеле нивните стратешки позиции, а од друга страна Сојузниците би се поврзале директно со Русија и би ги зајакнале своите позиции на Балканскиот Полуостров, со што би се овозможило побрзо завршување на војната. Освен препораките за тоа кои стратешки чекори треба да ги преземат Сојузниците за брзо завршување на војната, во овој документ француските аналитичари даваат своја визија за тоа како да се обезбеди траен мир на Балканот. Така, како едно од можните решенија за пацификација на овој немирен регион на Југот на Европа се предлага создавање независна Македонија под покровителство на Сојузниците, кои би ја гарантирале сигурноста и почитувањето на човековите права на сите жители на Македонија. „Македонското население, толку измачено во последните дваесет години, со радост би се прилагодило на автономија гарантирана од сојузните сили”, тврдат во овој документ аналитичарите од Министерството за надворешни работи на Франција и додаваат дека „жителите на Солун, кои живеат исклучиво од трговија, би биле особено задоволни од ваквото решение, кое ќе овозможи Солун да се претвори во слободно пристаниште за целиот западен дел на Полуостровот.”

Иако за време на одржувањето на мировните конференции по завршувањето на Првата Светска Војна, не било земено предвид решението за обезбедување траен мир на Балканот преку создавање независна Македонија, туку напротив, преовладале различните и спротивставени интереси на големите сили на Балканот, овој документ има големо значење како сведоштво за тоа дека европските дипломатии биле свесни за реалната состојба во Македонија и за аспирациите на Македонците за создавање своја независна држава, но и покрај тоа, повеќе се грижеле за своите интереси во овој регион отколку за наоѓање вистински решенија за траен мир на Балканот.
Нејзин став
8 мај 1917

ДАЛИ Е МОЖЕН ОДВОЕН МИРОВЕН ДОГОВОР СО БУГАРИЈА?

Јасно е дека Бугарија има голема потреба да склучи мир, како впрочем и Турција, Австро-Унгарија или Германија. Бугарите посакуваат мир од следните причини:

1. Тие ги постигнаа своите цели со војната. Ги окупираа сите територии што сакаат да ги сочуваат. Иако го изгубија Монастир, тие сметаат дека поседуваат сосема доволно адути за да можат во замена да го добијат овој град, на кој му придаваат големо значење. Селаните од Бугарија, обични луѓе, не можат да разберат зошто војната продолжува, и покрај тоа што Бугарија освои сè што посакуваше.

2. Тие страдаат од недостаток на прехранбени производи, чии цени се многу високи.

3. Владата стравува дека руската револуција може да предизвика кај народот и армијата револуционерно движење, како и движење против династијата.

Значи, од теоретска гледна точка, можно е да се склучи одвоен мировен договор со Бугарите. Нема да ги задржи ниту една скрупула да го направат тоа. Иако има Германци во главните штабови на Армијата, тие не се присутни помеѓу командантите на дивизиите, на бригадите или на региментите. Ако Владата има желба, таа ќе може да склучи одвоен мировен договор.

Доколку е можен ваков мир и во практиката, Сојузниците би имале многу предности од тоа: би ги обновиле директните комуникации со Русија, потполно би ја одвоиле Турција од нејзините сојузници и без тешкотии би ја принудиле да склучи мир, бидејќи од сите наши непријатели таа се наоѓа во најтешка состојба. Со тоа Сојузниците би имале двојна корист, бидејќи таквата состојба за кратко време би предизвикала крај на војната и би ги уништила германските надежи во Ориентот.

Дали ваквиот мир е практично остварлив?

Пред сè, треба да истакнеме дека мировниот договор со Бугарија би ги имал сите свои предности само доколку Бугарија се обврзе да ги затвори своите граници за каков и да е германски транспорт кон Турција. Од наша страна, тој услов би бил сине љуа нон.

Кои услови би биле прифатливи за Бугарија?

Бугарија, веројатно, без проблеми би се откажала од териториите што му припаѓаа на Кралството Србија пред 1912 година. Сепак, таа би побарала една тесна територија што би и овозможила директна врска со Унгарија, на запад од Оршова, но се сомневаме дека таа би инсистирала на тоа, особено доколку реши да ги напушти своите досегашни сојузници, кои сигурно ќе и замерат за тоа.

Што се однесува до Романија, Бугарите ќе ја побараат целата територија на Добруџа, но без многу дискусии ќе се задоволат со границите од 1912 година, т.е. ќе ја вратат територијата населена претежно со Бугари, која мораа да и ја препуштат на Романија со Букурешкиот мировен договор. Романците, од нивна страна, ја сакаат оваа територија само од безбедносни причини: тие би се задоволиле со потпишувањето дополнителна клаузула со што ќе се гарантира дека ниту едно утврдување нема да биде изградено во овој регион, помеѓу другото и во Силистрија, а тоа без проблем би било прифатено од Бугарите.

Големата тешкотија е прашањето на Македонија. Бугарите сакаат да ја имаат цела Македонија, заедно со Скопје. Нивната северна граница би била Шар Планина, зад која тие отсекогаш признавале дека живее српско и албанско население. На запад тие би ја прифатиле границата на реката Дрим и Охридското Езеро, западно од која би била самостојна Албанија управувана од Есад Паша. Можеби би се задоволиле со линијата прифатена со српско-бугарската Конвенција од 1912 година, според која тие на Србите им ги отстапуваа териториите на Север и на Запад од линијата која тргнуваше од точката на спојување на границите помеѓу Србија, Бугарија и Турција, а завршуваше на Охридското Езеро помеѓу градот со истото име и градот Струга. Но оваа линија е вештачка, таа не одговара на ниту една географска и етничка реалност. Какво било делење на Македонија би претставувало извор на идни конфликти и би ја спречило пацификацијата на Полуостровот и никој не би бил задоволен, ни Србите, ни Грците, ни Бугарите.

Србите се непопустливи кога станува збор за Македонија. Иако границите од Букурешкиот мировен договор се апсурдни од сите гледни точки, тие бараат да ги вратат истите граници. Тие знаат дека Македонија не е српска, но дека без поголеми тешкотии ќе биде посрбена по неколкугодишна окупација, бидејќи по толку измачувања, таа посакува само добра администрација што ќе и обезбеди мир и богатство. Од тие причини Србите, по никоја цена, не сакаат да се откажат од неа. Би било многу тешко да се вразумат во врска со ова прашање, дотолку повеќе што компензациите што би можеле да им ги ветиме во Босна и Херцеговина и во Хрватска, не би можеле да им ги дадеме веднаш, а за Балканците иднината има малку значење, единствено се зема предвид сегашноста - овие млади и амбициозни народи знаат само за големи желби, но не и за долгорочни надежи. Ако на Бугарите им направиме отстапки во Македонија, па дури и делумни, не би требало да се зачудиме Србите да се обидат да склучат одвоен мир со Австрија и да станат наши непријатели, во најмала рака виртуелни. Таа последица треба да се земе предвид, доколку не сакаме да бидеме изненадени.

Србите во никој случај не сакаат да ја отстапат Македонија, ниту цела ниту дел од неа. Бугарите, освен ако бидат потполно поразени, нема да склучат мир што нема да им ја обезбеди Македонија. Се наоѓаме пред една таква контрадикторност. Да не се лажеме дека ќе ја надминеме со тоа што на Бугарите Ќе им понудиме компензации во Тракија, бидејќи тоа ги интересира само во втор план. На ваквата понуда тие би реагирале како и некој Французин на кого би му кажале: „Нема да ги добиете Алзас и Лорен, но земете ја Каталонија.”

Дали тоа значи дека оваа контрадикторност е непоправлива?

Да истакнеме, пред сè, дека и Србите и Бугарите со иста жар посакуваат да го поседуваат Солун. Природен, потребен и единствен излез на море за сите балкански народи. Добар мир на Балканот е оној мир што може да обезбеди слободен пристап на Солунското пристаниште за Србите, за Бугарите и за Романците. Тоа е неопходен услов за траен мир на Балканот. Да не веруваме дека Србите ќе се задоволат со излез на Јадранското Море, ниту пак Бугарите со пристаниште како Кавала. Солун е вистинската привлечна точка и затоа неговото поседување ни дава голема моќ. Се додека го држиме Солун, го имаме в раце Балканот и имаме мошне моќно и привлечно средство за притисок. Да се чуваме од тоа да го напуштиме!

За сите овие тешкотии има само едно можно решение: самостојност на Македонија во нејзините историски и географски граници, кои се приближно исти со оние прикажани на картата во прилог: т.е. на север Шар Планина и планините што ја формираат котлината на Пчиња; на запад долината на Дрим и Охридското Езеро; на југ линијата што од езерото Малик до изворите на Охридското Езеро ја формира долината на реката Малик; на исток Родопските планини. Македонија има свој историски и етнички идентитет. Нејзиното население е мешано : Словени, Македонци, Турци, Грци, Власи, Албанци, Евреи итн... Доминантното население е словенско. Овие Словени, всушност, не се ниту Бугари ниту Срби, но бугарската пропаганда прва почна да развива национално чувство кај нив. Македонското население, толку измачено во последните дваесет години, со радост би се прилагодило на автономија гарантирана од сојузните сили. Жителите на Солун, кои живеат исклучиво од трговија, би биле особено задоволни од ваквото решение, кое ќе овозможи Солун да се претвори во слободно пристаниште за целиот западен дел на Полуостровот.

Пред 1912 година Бугарите бараа автономија за Македонија, па можеме да ги потсетиме на нивните некогашни желби. Србите го одбиваат ова решение, но можеме да им се спротивставиме со аргументот за правата на народите. Во Соединетите Американски Држави живеат многу Македонци што се нарекуваат Бугари и кои, во секој случај, не сакаат да бидат Срби и од кои можеме да побараме поддршка и сведоштво за тоа. Што се однесува пак до Грците, сметаме дека по нивното неодамнешно однесување кон нас и кон Србите не треба да се води многу сметка за нивните протести. Впрочем бесмислено е Солун да им се додели на Грците, кои веќе имаат премногу пристаништа: Солун со граница што ја лимитира неговата трговија на зона од 60 км е осуден на брза пропаст. На Венизелос ќе му се спаси честа доколку му се додели Кипар и неколку острови, како скап подарок за претседателот на грчката Република. Полуостровот Халкидики, населен со Грци, со езерата е јасно одвоен од Македонија и без проблеми може да остане грчки. Се разбира дека правата на грчкото население и нивниот јазик ќе бидат сочувани во Македонија. Окупацијата на Македонија од страна на Сојузниците, која би продолжила што е можно повеќе и која би ги содржела сите домени на политичкото и економското управување на земјата, би го гарантирала почитувањето на сите права.

Подоцна, можеби, кога Бугарите ќе се ослободат од нивната странска династија, би можело да се размислува за некоја широка балканска конфедерација со Солун како главен град, а независна Македонија како центар на сите интереси. Тоа е единствениот начин да се дојде до конечен мир на Балканскиот Полуостров. Во сите овие мали земји, народите ќе се согласуваат полесно од нивните кралеви. Оваа сојузна балканска држава можеби и не е толку далечен сон.

Во секој случај, ни се чини дека самостојноста на Македонија е единствениот начин до одредена мера да се смири оправданата чувствителност на Србите, со огромната заедничка предност за сите Сојузници да склучат мир со Бугарите.

За да се натераат Србите да прифатат ваква жртва, која е неопходна за општо добро, би било корисно да им се забележи дека неодамнешните воени заговори се доказ дека за нив е најдобро што побрзо да се вратат во нивната татковина.

Доколку Сојузниците успеат да го решат тешкиот проблем со Македонија и да склучат мир со Бугарија, тогаш би било можно да се обидеме да добиеме уште повеќе и да ја наведеме Бугарија да ни помогне, барем со тоа што ќе ни дозволи слободно да минуваме низ нејзината територија и брзо да ги победиме Турците. Не би имало никакви проблеми да им се даде линијата Енос-Мидиа, предвидена со Лондонскиот договор, па дури и да се премине преку таа линија и да и се овозможи на Бугарија да дојде до Родосто на Мармара.

Добро е да се потсетиме дека Бугарија е сиромашна земја, чии долгови ја ставаат во зависност од добрата волја на Германија. Неколку милијарди дадени на Бугарија за да ги обнови своите финансии ќе ни бидат заштеда доколку војната се скрати само за еден месец. Овие трошоци, распределени меѓу сите големи сојузници заедно со Америка, ќе бидат мали, а користа би можела да биде многу значајна. Парите на Балканот се фактор, чија голема ефикасност никогаш не смее да се заборави

ДОКУМНЕТОТ

афион
03-11-11, 19:39
Оваа анализа, насловена „Дали е можен одвоен мировен договор со Бугарија?” е подготвена од службите на Министерството за надворешни работи во Париз и се наоѓа во Фондот „Конзулат, потоа Легација на Франција во Белград, 1838-1941”, сместен во Дипломатскиот архив на Франција во Нант. Од многубројните документи во фондот „Белград”, кои се однесуваат на состојбите во Македонија, и тоа, пред сè, во периодот од српската окупација на Вардарска Македонија по Балканските војни и по склучувањето на Букурешкиот мировен договор, Првата Светска Војна и периодот меѓу двете светски војни, особено внимание заслужуваат документите создадени за време на Првата Светска Војна, кога сè уште не била дефинитивно одредена судбината на балканските народи и кога учесниците во војната правеле многу комбинации за исходот од војната и за наоѓање конечно решение за да се надмине хроничната нестабилност на Балканскиот Полуостров

АРХИВ.

Han Solo
03-11-11, 19:47
Всичко е ясно:

ДОКУМНЕТОТ

Автор - неизвестен
Език на оригинала - френски
Преводач на македонски - СУЗАНА СТАМБОЛИСКА - МЕЧЕВСКА, историчарка
Местонахождение - Нант
Каталожен номер - няма
Номер на документа - няма

Разчитаме на доверие, че има такъв документ, така ли?
Доообре!

афион
03-11-11, 19:53
Всичко е ясно:

ДОКУМНЕТОТ

Автор - неизвестен
Език на оригинала - френски
Преводач на македонски - СУЗАНА СТАМБОЛИСКА - МЕЧЕВСКА, историчарка
Местонахождение - Нант
Каталожен номер - няма
Номер на документа - няма

Разчитаме на доверие, че има такъв документ, така ли?
Доообре!

Aвтор - „Дали е можен одвоен мировен договор со Бугарија?” е подготвена од службите на Министерството за надворешни работи во Париз

Си читал ти документи или само по форуми има видено?

Католошки број ( ФОНД ) Фондот „Конзулат, потоа Легација на Франција во Белград, 1838-1941

АРХИВ - Дипломатскиот архив на Франција во Нант

Е сега ти докажувај се со Французите.

Don Korleone
03-11-11, 20:06
Korleone ние не правим нищо да ти кажа. Вие живеете в параноя. Ние седим и ви гледаме сеира - кое какво правя?
Немаш некој фалсификуван документ да плеснеш па ајде врти сукај пак во денешно време.:hoho:
Според ова-(Хората, които пишат тук от българия спорят с вас,) помислив дека не си од Бугаријата туку од Македонија, без разлика бугарин си или врховист.

Еве за сеирот што пишува во англија за твојата европејска бугарија, го гледаме и ние кај фашата мафијашка бугарија.

„Њујорк тајмс“ и „Интернешенел хералд трибјун“ објавија голема сторија за огромната корупција во Бугарија. „Хералд трибјун“ сторијата ја најавува со реченицата: „Другите земји имаат мафија. Во Бугарија, мафијата ја има земјата“.
http://utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/5A3310B13CF6CE449E2732AB94630CF4.jpg
Интересно за состојбите во бугарското општество а ти го буташ носот кај нас, ајде гледај си ја бугарија не плескај работи од денешно време.

Историята не може да я пренапишете, а всеки полуграмотен, който чете на който и да е друг език знае, че вашата история не напуска границите на Република Македония. Аз гледам и чета на английски и те прихващат нещо нашата версия, а не вашата. Светът ви се смее за александър, но може би това е пропаганда организирана от българските и гръцките служби.
Не реплицирам за ова, темата е Македонската историја низ вековите, не денешниот век.
Хората, които пишат тук от българия спорят с вас, за да се намери някакво разрешение, логически на елементарните дрязги между двете държави.
Ние спориме за историјата како била и кој како ја опишал и ние не можеме да решаваме по неа и наоѓаме решение. Политичарите на двете земји нека наоѓаат решение.
Не мешај решавање на спор на форум со политичко решавање од страна на политичарите на две земји.
Мислиш ли, че някой в България ще пренапише българската история? Мислиш ли, че някой ще преименува градовете в Пиринско? Мислиш ли, че някой в Брюксел ще напише, че Кирилицата не е създадена в Българска държава? Не ти ли е странно, ето живееш в Италия, когато прочетеш на английски вашата история?
Ништо јас не мислам, историјата пишувана на англиски вие ја читате по она што фалсификуваната македонска историја од страна на бугарската академија на науките ја дала на бугарски лобисти историчари во Англија и со нивна заслуга покрај вие што настојувате да какате срања вашите канџи досегнале дури до Англиската жолта штампа.

Cartagenero
03-11-11, 20:12
Обиждайки Българите обиждаш Гоце, Чернопеев, Даме, Любчо Георгиевски, Имай го впредвид, като излееш следващата пропаганда Корлеоне.

Изнесувањето на историски факти, кои не одговараат на бугарската пропаганда, за тебе се сепак пропаганда така?

Пиринец
03-11-11, 20:34
Ништо јас не мислам, историјата пишувана на англиски вие ја читате по она што фалсификуваната македонска историја од страна на бугарската академија на науките ја дала на бугарски лобисти историчари во Англија и со нивна заслуга покрај вие што настојувате да какате срања вашите канџи досегнале дури до Англиската жолта штампа.

С това изречение ми отговори на всичките въпроси.

Han Solo
03-11-11, 20:41
Изнесувањето на историски факти, кои не одговараат на бугарската пропаганда, за тебе се сепак пропаганда така?

Това ли са ви са историческите факти?

http://prikachi.com/images/186/4000186s.jpg

Бъди сигурен, че ако някой историк от Западна Европа е прочел тази глупост, със сигурно е помислил, че автора Милан Бошковски е писал текста под влияние на силна дрога!
Не знам какво лъжат вашите учители децата и за текста на миниатюрата от Скилица, но трябва да е наистина някой шедьовър на научната мисъл!

Andrej
03-11-11, 20:55
А чије е царството...???

Han Solo
03-11-11, 20:55
Ето какво пише на миниатюрата от БЪЛГАРСКИЯ ПРЕВОД (14 век) на Манасиевата летопис (11 -ти век),
която е сложена в македонския учебник по история:

http://prikachi.com/images/267/4000267o.jpg

Хайде някой експерт по история като Андрей да ми отговори какво лъжете децата за надписа?

Don Korleone
03-11-11, 20:58
ПРЕД 4000 ГОДИНИ П.НАШАТА Е. ВЕКЕ ГО МЕРЕЛЕ ВРЕМЕТО ,

Мегалитската опсерваторија Кокино

http://www.makedonijaese.com/images/11.JPG

Мегалитската опсерваторија Кокино се наоѓа во североисточниот дел на Мекедонија, во близина на границата со Србија (попрецизно: географска ширина 42° 15' 47'', географска должина 21° 57' 32''). Таа се наоѓа во атарот на селото Кокино, на границата со селото Арбанашко. Целиот регион денес е ретко населен, така што во десетината околни села живеат помалку од 1.000 жители.
Во поширокиот регион регистрирани се голем број на археолошки наоѓалишта од неолитскиот до средновековниот период. Тоа значи дека целиот регион има историја во должина од најмалку 6 000 години преполна со значајни населби, светилишта, настани и личности

Andrej
03-11-11, 21:00
Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

Ова го заборави ... Да ти повторам ... Рунциман, блгари, блгариан итн итн ...???

Han Solo
03-11-11, 21:03
Ова го заборави ... Да ти повторам ... Рунциман, блгари, блгариан итн итн ...???

Не спамирай, бе овчи, а отовори какво пише на миниатюрата, нали знаеш славянски от 14 - ти век! :nemiseveruva:

Ето какво пише на миниатюрата от БЪЛГАРСКИЯ ПРЕВОД (14 век) на Манасиевата летопис (11 -ти век),
която е сложена в македонския учебник по история:

http://prikachi.com/images/267/4000267o.jpg

Хайде някой експерт по история като Андрей да ми отговори какво лъжете децата за надписа?

Andrej
03-11-11, 21:11
Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

Ова го заборави ... Да ти повторам ... Рунциман, блгари, блгариан итн итн ...???

Han Solo
03-11-11, 21:19
Искаш да скриеш със спам, че македонските историци ЛЪЖАТ децата? Добре!

Andrej
03-11-11, 21:22
Не бе не лажат само те потсетувам ДЕКА СЛОВЕНИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА СЕ НАРЕКУВАНИ БЛГАРИ, ПА ТАКА ТИЕ БЛГАРИ ВО МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА СЕ МАКЕДОНСКИ СЛОВЕНИ А ОД НИВ ПОТЕКНУВААТ ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНЦИ ....

И сега требал авторот да објаснува сето ова... Си одбрал полесниот пат ...

Зар вие тоа не го правите...??? Ене ти го Иоан Екзарх Блгарски .... Побегнавте од темата ...

Пиринец
03-11-11, 21:30
Andrejcho сложи българин, в която и да е история в Македония и става страшно. Тия дни четях спам за Карев и беше супер - там думата България беше буквално АМПУТИРАНА от текста - завършил гимназия в Солун - втора мъжка (българска я няма), работил в странство (в софия го няма), върнал се и бил учител (по какво?). Не че някои от тези действия те прави етнически българин, но просто има параноя от думата българин и България в учебниците ви по история.

Han Solo
03-11-11, 21:34
Не бе не лажат само те потсетувам ДЕКА СЛОВЕНИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА СЕ НАРЕКУВАНИ БЛГАРИ, ПА ТАКА ТИЕ БЛГАРИ ВО МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА СЕ МАКЕДОНСКИ СЛОВЕНИ А ОД НИВ ПОТЕКНУВААТ ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНЦИ ....Тоест не лъжат, просто си фалшифицират, така ли? :nemiseveruva:
Защото никъде в Мансиевата хроника няма такова животно "македонски славяни"!
по време на Самуил има българи, па тия трябва да се избришат, защото така ви учела УДБА?
Ти си ненормален!

В НИТО ЕДИН СРЕДНОВЕКОВЕН ИЗВОР БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ НАРИЧАТ МАКЕДОНСКИ СЛОВЕНИ!

НИКОЙ ДО 20 ВЕК НЕ СЕ Е ИЗЯСНИЛ КАТО МАКЕДОНСКИ СЛОВЕН!

НИКОЙ СЪВРЕМЕНЕН ИСТОРИК НЕ Е ОТКРИЛ И НЕ Е ПИСАЛ ЗА МАКЕДОНСКИ СЛОВЕНИ ПО ВРЕМЕ НА САМУИЛ!

В НИТО ЕДИН ИЗВОР НЯМА НИЩО ЗА СРЕДНОВЕКОВНО МАКЕДОНСКО ЦАРСТВО, НИТО ЗА НЯКАКВИ МАКЕДОНЦИ ПРИ САМУИЛ!

МАКЕДОНЦИТЕ СА ВЪВ ВИЗАНТИЯ, А ТЕХНИЯ НАЙ-ИЗВЕСТЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ Е ВАСИЛИЙ!

И когато горното ти влезе в лоботомирания мозък, ще разбереш защо македонските историци лъжат децата! ;)

Andrej
03-11-11, 21:41
Ај полека ....

Дали сакш од почеток да почнеме со тоа кој се МАКЕДОНСКИ СЛАВЈАНИ А КОЈ БУГАРИ ИЛИ ОДМА ДА ТИ ГО ДАДАМ КРАЈОТ ...???

Радко
03-11-11, 21:42
1. Нема податок дека воопшто е крунисан за Цар... А искрено и ме зболе дали е крунисан или не ... МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ СЕ БИТНИ, не тој ... Тој е ерменец, но народот покрај него како што гледаш историчарите ги карактеризираат како СЛОВЕНИ ... Прв словените ги лоцирал во овие краишта Теофан, па подоцна Камениат и ете гледаш дури и вашите историчари ги лоцираат МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ ...


Тук уважаемият Андрей твърди, че няма данни Самоил да е Цар!
Обаче в Македонската Енциклопедия от Главен и отговорен редактор акад. Блаже Ристовски, на страница 1024; намираме факти, че Самоил е действително Цар!

http://img836.imageshack.us/img836/6961/nadpis1nov.png


2. Ист одговор како и првиот... Ме заболе за Самоил ...
3. Ист одговр како и првите два ....

Самоил може бил може не цар, по Калојан бил цар и најверојатно е крунисан од сопствен патријарх со аманет на Папата иако не како цар туку повеќе како управител ... Но она што е битно за нас се МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ ОКОЛУ САМОИЛ ... ТИЕ СЕ РЕГИСТРИРАНИ ВО ИСТОРИЈАТА ... НИВНИОТ КОНТИНУИТЕТ ... НЕМАЛО ПРЕТОПУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ КАКО ШТО ТОА СЕ СЛУЧИЛО СО ОНИЕ ВО БУГАРИЈА (Седум славјански племиња и севери ...

А со тоа паѓаат во вода сите бугарски лаги дека МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ се претопиле со бугарите и добиле име бугари ... Останува само името а тоа сепак е само име и нема никакво значение врз етносот ...

Андрей твърди, че няма друг цар след Самоил?
Но акад. Блаже Ристовски в Македонска енциклопедия твърди друго - въз основа на Битолския надпис!

http://img525.imageshack.us/img525/5193/nadpis2nov.png

Иван Владислав е от Самоиловото царско семейство и е наречен от акад. Блаже Ристовски - Цар!


Въпросите ми са елементарени:

1. Вярно ли е твърдението на акад. Блаже Ристовски, че ИВАН ВЛАДИСЛАВ Е МАКЕДОНСКИ ЦАР?

2. КОЙ ЛАЖЕ - АНДРЕЙ ИЛИ акад. БЛАЖЕ?!!

Andrej
03-11-11, 21:47
Слушај сега спамерче глупаво ....

Прво научи МАКЕДОНСКИ ....

Во енциклопеијата НИКАДЕ НЕ ПИШУВА ДЕКА САМОИЛ Е ПРОГЛАСЕН ЗА ЦАР ... Користат само израз ЦАР САМОИЛ (исто како и целата светска историја) и ништо повеќе .... Цареви имаш и во второто царство АМА НИКОЈ НЕ ГИ ПРОГЛАСИЛ ЗА ЦАРЕВИ, САМИ СЕ ПРОГЛАСИЛЕ ... А самопрогласен цар е исто како да не цар ....


Ако за тебе Симеон е царот кој е победен од Цимискиј во 971 година тогаш само покажуваш дека дури и Хан е за тебе паметно момче ...

Ајт гитла од тука оди и некаде СПАМИРАЈ НА ДРУГО МЕСТО ... ДОВОЛНО КРЕТЕНИ ИМА ТУКА НЕ НИ ТРЕБААТ И МАЛОУМНИ ДЕБИЛИ КАКО ТЕБЕ ....

Han Solo
03-11-11, 21:50
Ај полека ....

Дали сакш од почеток да почнеме со тоа кој се МАКЕДОНСКИ СЛАВЈАНИ А КОЈ БУГАРИ ИЛИ ОДМА ДА ТИ ГО ДАДАМ КРАЈОТ ...???

Какви македонски славяни си измисляш бе, нормален ли си?!

Според теб нямало българи, но от тях останали 2 преписа на Манасиевата хроника, така ли? За кой са били предназначени, за македонците? :nemiseveruva:
А македонци (македонски славяни) имало, но от тия за 1100 години не останало нищо?

Затова ли трябва да взимате български книги, да триете от тях "българи" и да пишете "македонци"? Ти това македонска история ли го наричаш?

Джокер: има оцелели 2 български (Ватикански и Тулчански препис) и 2 сръбски (Хилендарски и Новгородски препис) редакции!

Andrej
03-11-11, 21:55
Прво на ова МАЛОУМНИОВ ДЕБИЛ да му одговорам:

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/samoilkral.jpg

Најди некој да ти преведе што значи:

in Bulgaria multi reges succesive fuerunt auctoritate aposotolica coronati

Не е како што ваш КРЕТЕН го превел во ЛИБИ ....

Andrej
03-11-11, 22:03
Хан толку си ГЛУП и заборави на сите дискусии или мислиш дека ке ме мрзи да ти ги пуштам стотината чаршави после кој дојдовме до заклучок

Кој се бугарите, си кажал Пириватрич

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/pirivatric1.jpg

а какви биле

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/runciman.jpg


Рунциман фино си кажува кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор (BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ И НИШТО ПОВЕЌЕ .....

Еве како Рунциман разграничил кој е кој

Разграничил съм названията „прабългари“(bulgar) и „българи“(bulgarian). С първото наричам хунските нашественици, съставили ядрото на България, а с второто — народността, образувана от сливането на прабългарите и славяните.

Ако се секаваш на темата за Рунциман точно одредивме што е bulgar а што bulgarian ....

Или ти мислиш дека немав друга работа па си терав сеир со тебе .... И Сливнишки така мисли ама тој си го кажа своето...

Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

И сега ти пак прашуваш кој се СЛОВЕНИТЕ КАЈ САМОИЛ ....

Еве ти што се случило со бугарите:

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion1.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion2.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion3.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion4.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion5.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion6.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion7.jpg

За во деветнаесети век ....

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/slavs1-1.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/slavs2-1.jpg

Кој дел не ти е јасен ...???

Карев
03-11-11, 22:11
Какви македонски славяни си измисляш бе, нормален ли си?!

Според теб нямало българи, но от тях останали 2 преписа на Манасиевата хроника, така ли? За кой са били предназначени, за македонците? :nemiseveruva:
А македонци (македонски славяни) имало, но от тия за 1100 години не останало нищо?

Затова ли трябва да взимате български книги, да триете от тях "българи" и да пишете "македонци"? Ти това македонска история ли го наричаш?

Джокер: има оцелели 2 български (Ватикански и Тулчански препис) и 2 сръбски (Хилендарски и Новгородски препис) редакции!
Ами македонците вероятно са били изтласкани / или изтребени/ от славяните, които потоа се нарекли Македонски словени...

Han Solo
03-11-11, 22:17
Лажго, ще ми накривиш капата с мега спама си от цитати!

Дори само това е достатъчно, за да се види,
че в МАНУ фалшифицират историята!

http://prikachi.com/images/186/4000186s.jpg

http://prikachi.com/images/267/4000267o.jpg

"Василий цар разби Самуила Цар БЪЛГАРСКИ и ослепи 14 хиляди Българи""

Превод: "Василиј цар разби Самоила цар бугарски и ослепи 14 илјади бугари"

Нещо неясно? Това е историческия факт -
за вас са останали лъжите и измислиците за македонците (македонски славяни) и Македонското царство!

Радко
03-11-11, 22:19
Слушај сега спамерче глупаво ....

Прво научи МАКЕДОНСКИ ....

Во енциклопеијата НИКАДЕ НЕ ПИШУВА ДЕКА САМОИЛ Е ПРОГЛАСЕН ЗА ЦАР ... Користат само израз ЦАР САМОИЛ (исто како и целата светска историја) и ништо повеќе .... Цареви имаш и во второто царство АМА НИКОЈ НЕ ГИ ПРОГЛАСИЛ ЗА ЦАРЕВИ, САМИ СЕ ПРОГЛАСИЛЕ ... А самопрогласен цар е исто како да не цар ....


Значи според македоския говор, когато един човек го нарекат ЦАР, той не е ЦАР.
Явно, акад. Блаже Ристовски ни е излъгал, като е нарекъл Самозванците и Самоил и Иван Владислав - Цар.
Излиза, че според Андрей, Македонската енциклопедия е оспамена с лъжи от акад. Блаже Ристоваки!
И каква е причината акад. Блаже Ристовски да лъже / според Андрей / тъй нагло?


Ако за тебе Симеон е царот кој е победен од Цимискиј во 971 година тогаш само покажуваш дека дури и Хан е за тебе паметно момче ...


Уважаеми,
Твоето невежество по история е пословично.
Симео̀н I Велѝки е български владетел, управлявал България от 893 до 927 г. . През 971 г. е вече отдавна починал!Ајт гитла од тука оди и некаде СПАМИРАЈ НА ДРУГО МЕСТО ... ДОВОЛНО КРЕТЕНИ ИМА ТУКА НЕ НИ ТРЕБААТ И МАЛОУМНИ ДЕБИЛИ КАКО ТЕБЕ ....

Много съм бладодарен за тези думи!!!
Това показва, какво е нивото на науката в Македония според твоето мнение!!!
Това, което написах бе мнението на акад. Блаже Ристовски в Македонската енциклопедия.

Това, което написах - не е мое мнение?

А според Андрей, написаното в Македонската енциклопедия е Спам и дело на малоумни дебили и кретени!!! :hihi:

Andrej
03-11-11, 22:29
Само покажуваш колку си глуп


Ти

Значи според македоския говор, когато един човек го нарекат ЦАР, той не е ЦАР.

А сум напишал

Во енциклопеијата НИКАДЕ НЕ ПИШУВА ДЕКА САМОИЛ Е ПРОГЛАСЕН ЗА ЦАР ... Користат само израз ЦАР САМОИЛ (исто како и целата светска историја) и ништо повеќе .... Цареви имаш и во второто царство АМА НИКОЈ НЕ ГИ ПРОГЛАСИЛ ЗА ЦАРЕВИ, САМИ СЕ ПРОГЛАСИЛЕ ... А самопрогласен цар е исто како да не цар ....

Ти

Твоето невежество по история е пословично.
Симео̀н I Велѝки е български владетел, управлявал България от 893 до 927 г. . През 971 г. е вече отдавна починал!


Сум напишал

Ако за тебе Симеон е царот кој е победен од Цимискиј во 971 година тогаш само покажуваш дека дури и Хан е за тебе паметно момче ...

Оди прво научи македонски па после дојди да јадеш гомна на форумов....

Biljana_Gjorbunarska
03-11-11, 22:31
Андрей е клиничен случай.

Поставил си е за цел да се прави на глупак и да отвлича разговора в желана от него посока.

Каже някоя глупост и всички се втурват да я опровергават.

Ясна му е целта.
Поне още година две да има верници в македонизма.


До три години гарантирам, че няма да има македонистически овчици.

Ще има само македонистически инати, подобни на хитлеристите след смъртта на Хитлер.

Andrej
03-11-11, 22:32
Лажго, ще ми накривиш капата с мега спама си от цитати!

Дори само това е достатъчно, за да се види,
че в МАНУ фалшифицират историята!

http://prikachi.com/images/186/4000186s.jpg

http://prikachi.com/images/267/4000267o.jpg

"Василий цар разби Самуила Цар БЪЛГАРСКИ и ослепи 14 хиляди Българи""

Превод: "Василиј цар разби Самоила цар бугарски и ослепи 14 илјади бугари"

Нещо неясно? Това е историческия факт -
за вас са останали лъжите и измислиците за македонците (македонски славяни) и Македонското царство!

Хан ајде читај ама полека

Кој се бугарите, си кажал Пириватрич

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/pirivatric1.jpg

а какви биле

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/runciman.jpg


Рунциман фино си кажува кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор (BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ И НИШТО ПОВЕЌЕ .....

Еве како Рунциман разграничил кој е којАко се секаваш на темата за Рунциман точно одредивме што е bulgar а што bulgarian ....

Или ти мислиш дека немав друга работа па си терав сеир со тебе .... И Сливнишки така мисли ама тој си го кажа своето...И сега ти пак прашуваш кој се СЛОВЕНИТЕ КАЈ САМОИЛ ....

Еве ти што се случило со бугарите:

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion1.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion2.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion3.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion4.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion5.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion6.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/paristrion7.jpg

За во деветнаесети век ....

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/slavs1-1.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/slavs2-1.jpg

ЊАМА БЛГАРИ ПОСЛЕ 971

ИМА САМО СЛОВЕНИ КОИ СЕ НАРЕКУВААТ БУГАРИ ....

СЛИВНИШКИ

Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

ХАН

Кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ

Biljana_Gjorbunarska
03-11-11, 22:34
Стига с тая българска пропаганда, бе Андрейко!

За толкова глупави ли ги мислиш обектите на твоето послание?
Не мислиш ли, че все пАК НЯКОЙ ЩЕ ПРОЧЕТЕ КАКВО СИ ПОКАЗАЛ, А НЯМА ДА СЕ ДОВЕРИ СЛЯПО НА ТВОИТЕ ВНУШЕНИЯ?

чИТАЙ ПОДПИС!!!

Andrej
03-11-11, 22:40
Андрей е клиничен случай.

Поставил си е за цел да се прави на глупак и да отвлича разговора в желана от него посока.

Каже някоя глупост и всички се втурват да я опровергават.

Ясна му е целта.
Поне още година две да има верници в македонизма.


До три години гарантирам, че няма да има македонистически овчици.

Ще има само македонистически инати, подобни на хитлеристите след смъртта на Хитлер.

Не Биљана ХАН САКА ДА ТИ ГО ПРЕВЗЕМЕ ПРИМАТОТ КАКО НАЈГОЛЕМ КРЕТЕНА па работи кои веќе ги расчистивме ги повторува...

Заклучоците ги донесовме

СЛИВНИШКИ

Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

ХАН

Кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ

Прашај го него зашто мора ова да го повторуваме ... Мене не ми е тешко... Требаше време да стигнеме до ова... А после признанијата сега е веќе лесно ...

Andrej
03-11-11, 22:42
А потписот има тема ЗА КРЕТЕНКАТА БИЉАНА И НЕЈЗИНИОТ ПОТПИС... Дојди таму не бегај од одговорот ....

Ајде дајте нешто ново ...

Han Solo
03-11-11, 22:45
Хахаха, кога съм казал това, бе идиот?
Хайде цитирай ме точно, бе ЛЪЖЕЦ МРЪСЕН!

Хайде скрий се в мръсната дупка, откъдето влечуго като теб може да е изпълзяло.
А докато си заспиваш се замисли защо МАНУ също лъже:

Дори само това е достатъчно, за да се види,
че МАНУ е фалшифицирало историята!

http://prikachi.com/images/186/4000186s.jpg

http://prikachi.com/images/267/4000267o.jpg

"Василий цар разби Самуила Цар БЪЛГАРСКИ и ослепи 14 хиляди Българи""

Превод: "Василиј цар разби Самоила цар бугарски и ослепи илјади бугари"

Нещо неясно?
Ти продължавай да лъжеш безсрамно и се надявай някой необразован абориген от Австралия да ти повярва,
защото аз не вярвам и децата от шесто отделение в Македония да повярват на тлкова малоумни измислици!

Радко
03-11-11, 22:47
Само покажуваш колку си глуп

А сум напишал

Хайде сега да си изясним нещата едно по едно:

1. Акад, Блаже Ристовски нарича Самоил и Иван Владислав - Цар!
Така ли е или нещо греша?

2. Царе ли са на Македония Самоил и Иван Владислав или не са царе?

3. Иван Владислав - от царското семейство на Самоил ли е или не е от семейството на Самоил?
Лаже ли Акад. Ристовски?


4. Ако не са царе, защо акад. Ристовски нарича Владислав и Самоил - царе?

5. Защо на паметника в Скопие Самоил е с Корона на главата?


http://www.chudesa.net/wp-content/uploads/2011/09/Samuil1.jpg

И ти казвам предварително - Задавам само въпроси въз основа на твърденията на акад. Блаже Ристовски от Македонската енциклопедия.
Така, че преди да излееш традиционните си обида в края на поста си, ти казвам, че ще се отнасят за този, които ги е написал - акад. Блаже Ристовски и Македонската енцилкопедия!

Andrej
03-11-11, 22:48
Можеш да спамираш колку сакаш...

ГОМНАТА ГИ ИЗЕДОВТЕ И СЕГА МОЖЕШ САМО ДА ЈАДЕШ УШТЕ ПОВЕЌЕ

СЛИВНИШКИ

Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

ХАН

Кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ

Andrej
03-11-11, 22:49
Хайде сега да си изясним нещата едно по едно:

1. Акад, Блаже Ристовски нарича Самоил и Иван Владислав - Цар!
Така ли е или нещо греша?

2. Царе ли са на Македония Самоил и Иван Владислав или не са царе?

3. Иван Владислав - от царското семейство на Самоил ли е или не е от семейството на Самоил?
Лаже ли Акад. Ристовски?


4. Ако не са царе, защо акад. Ристовски нарича Владислав и Самоил - царе?

5. Защо на паметника в Скопие Самоил е с Корона на главата?


http://www.chudesa.net/wp-content/uploads/2011/09/Samuil1.jpg

И ти казвам предварително - Задавам само въпроси въз основа на твърденията на акад. Блаже Ристовски от Македонската енциклопедия.
Така, че преди да излееш традиционните си обида в края на поста си, ти казвам, че ще се отнасят за този, които ги е написал - акад. Блаже Ристовски и Македонската енцилкопедия!

ЗА ДА ДУПАТ ГЛУПАВИ БУГАРИ

Радко
03-11-11, 23:00
ЗА ДА ДУПАТ ГЛУПАВИ БУГАРИ

Великолепен пост, за което съм ти повече от Благодарен!
Това мнение е като лебедова песен за моите очи!

Българите нямат нищо общо нито с акад. Блаже Ристовски, нито с Македонската Енциклопедия!

Обидите, на които подлагаш своите опоненти е сигурен знак, че ти липсват аргументи в защита на тезата си!

Беше ми много приятно, Уважаеми Приятелю Андрей, че си побъбрих с тебе тази вечер и ти показах някои моменти от историята!
И да научиш кога е Роден цар Симеон I Велики, та да не се излагаш повече с незнание!
Лека нощ!!!

Don Korleone
03-11-11, 23:05
Добри сте добри и добро извежбани во бугарската академија на науките пардон фалсификатите и манипулациите за фабрикување на македонската историја.

Само се мислам колку ве плаќа таа ваша пропагандна академија. Не верувам повеќе од 50 евра, има шанса да се повеќе за прекувремена работа не одите на спиење, доручек, ручек и вечера, за булките ваши и момичета да не правиме муебет има кој да ги грее.

Карев
03-11-11, 23:07
Добри сте добри и добро извежбани во бугарската академија на науките пардон фалсификатите и манипулациите за фабрикување на македонската историја.

Само се мислам колку ве плаќа таа ваша пропагандна академија. Не верувам повеќе од 50 евра, има шанса да се повеќе за прекувремена работа не одите на спиење, доручек, ручек и вечера, за булките ваши и момичета да не правиме муебет имат кој да ги грее.
Празнодумец

Don Korleone
03-11-11, 23:13
Празнодумец
Говносерец, папагалец

Пиринец
03-11-11, 23:16
Къв БАН бе Корлеоне - та хана извади учебник то Македония, по който учат вашите деца и на илюстрацията пише българи, а в текста не. Направете си услуга, махнете илюстрацията, защо обърквате децата. Истината я оставете настрана.

Карев
03-11-11, 23:22
Говносерец, папагалец

Говновоз... :)

Don Korleone
03-11-11, 23:36
Къв БАН бе Корлеоне - та хана извади учебник то Македония, по който учат вашите деца и на илюстрацията пише българи, а в текста не. Направете си услуга, махнете илюстрацията, защо обърквате децата. Истината я оставете настрана.
Ти сонуваш или што ти е, ако си пијан... опростено ти е мило чедо божје.
:boks: ова за отрезнување.

Пиринец
03-11-11, 23:42
Виж спора между Андрей и Хан - беше от учебник по история в МАКЕДОНИЯ - обърни внимание на илюстрацията и на текста.

Cartagenero
03-11-11, 23:45
Виж спора между Андрей и Хан - беше от учебник по история в МАКЕДОНИЯ - обърни внимание на илюстрацията и на текста.

Пиринец, од ова што извлече заклучок?

Дека нашите деца не се интересираат бмногу од историја, затоа не обрнуваат ммогу внимание на рисунката...обрнуваат де, ама не им остава некој впечаток... нашите деца се повеќе наклонети кон сегашноста и иднината т.е. ИТ технологиите и наука, одошто од тупата ви бугарска историја...;)

Don Korleone
03-11-11, 23:46
http://i149.photobucket.com/albums/s43/truemacedonian/Miscellanius%20Mak%20Stuff/nytimes1901.png
Потцртаното да го препревите во Bulgarian elemenтs. Како МАНУ смее да фалсификува

Andrej
03-11-11, 23:49
Великолепен пост, за което съм ти повече от Благодарен!
Това мнение е като лебедова песен за моите очи!

Българите нямат нищо общо нито с акад. Блаже Ристовски, нито с Македонската Енциклопедия!

Обидите, на които подлагаш своите опоненти е сигурен знак, че ти липсват аргументи в защита на тезата си!

Беше ми много приятно, Уважаеми Приятелю Андрей, че си побъбрих с тебе тази вечер и ти показах някои моменти от историята!
И да научиш кога е Роден цар Симеон I Велики, та да не се излагаш повече с незнание!
Лека нощ!!!

На која теза бре КРЕТЕНУ ....

Нити сум Рисовски нити сум пишувл ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ... Јас да ти одговарам за нив или да имам аргументи за тоа што тие напишале.... Ти одговорив

ДА ДУПАТ БУГАРСКИ КРЕТЕНИ и што е тука погрено...

Поставуваш кретенски прашања, добиваш паметен одговор ...

А за Симеон ТИ ДА НАУЧИШ МАКЕДОНСКИ ...

Пиринец
03-11-11, 23:56
http://i149.photobucket.com/albums/s43/truemacedonian/Miscellanius%20Mak%20Stuff/nytimes1901.png
Потцртаното да го препревите во Bulgarian elemenтs. Како МАНУ смее да фалсификува

Ние нямаме алергия от термина македонско и македония, вие сте алергични от България. Относно тоя казус

Носител на пулицър написа книга по спомените на Мис Стоун.

http://www.amazon.com/Miss-Stone-Affair-Americas-Hostage/dp/0743258053

Книжката е това.

Това каза авторката, когато зомбита като теб почнаха да говорят глупости в амазон.

I am Teresa Carpenter, author of the Miss Stone Affair. I feel compelled to correct two outrageous claims made by anonymous reviewers here on Amazon concerning the identity of the kidnappers of an American missionary woman in the amazing 1901 case I chronicle. One asserts that there is "One very important error" in the book , namely that Bulgarians never lived in this part of Macedonia and that the kidnappers were not Bulgarian." The other alleges, equally absurdly, that "Bulgarians never lived on this part of the Balkan peninsula." I cannot imagine how they can write this with a straight face when Bulgarians were so clearly the dominant force in the region during the time of the Stone kidnapping in 1901. I suspect the assertions of these "reviewers" are part of a partisan attempt to rewrite history more favorably to Serbs and Greeks. The facts say otherwise, and that is probably why they do not have the courage to sign their names. Thank you for allowing me to set the record straight.

Ако България може да купи американски журналист, носител на наградата Пулицър и тя сее българска пропаганда - се гордея,че съм Българин.

Andrej
04-11-11, 00:43
Ние нямаме алергия от термина македонско и македония, вие сте алергични от България. Относно тоя казус

Носител на пулицър написа книга по спомените на Мис Стоун.

http://www.amazon.com/Miss-Stone-Affair-Americas-Hostage/dp/0743258053

Книжката е това.

Това каза авторката, когато зомбита като теб почнаха да говорят глупости в амазон.

I am Teresa Carpenter, author of the Miss Stone Affair. I feel compelled to correct two outrageous claims made by anonymous reviewers here on Amazon concerning the identity of the kidnappers of an American missionary woman in the amazing 1901 case I chronicle. One asserts that there is "One very important error" in the book , namely that Bulgarians never lived in this part of Macedonia and that the kidnappers were not Bulgarian." The other alleges, equally absurdly, that "Bulgarians never lived on this part of the Balkan peninsula." I cannot imagine how they can write this with a straight face when Bulgarians were so clearly the dominant force in the region during the time of the Stone kidnapping in 1901. I suspect the assertions of these "reviewers" are part of a partisan attempt to rewrite history more favorably to Serbs and Greeks. The facts say otherwise, and that is probably why they do not have the courage to sign their names. Thank you for allowing me to set the record straight.

Ако България може да купи американски журналист, носител на наградата Пулицър и тя сее българска пропаганда - се гордея,че съм Българин.

Нема погреба да си купи... Таа само си ја покрива својата глупост ....

Don Korleone
04-11-11, 01:18
(26-04-2010 01:42 PM)Път Wrote: I am Teresa Carpenter, author of the Miss Stone Affair. I feel compelled to correct two outrageous claims made by anonymous reviewers here on Amazon concerning the identity of the kidnappers of an American missionary woman in the amazing 1901 case I chronicle. One asserts that there is "One very important error" in the book , namely that Bulgarians never lived in this part of Macedonia and that the kidnappers were not Bulgarian." The other alleges, equally absurdly, that "Bulgarians never lived on this part of the Balkan peninsula." I cannot imagine how they can write this with a straight face when Bulgarians were so clearly the dominant force in the region during the time of the Stone kidnapping in 1901. I suspect the assertions of these "reviewers" are part of a partisan attempt to rewrite history more favorably to Serbs and Greeks. The facts say otherwise, and that is probably why they do not have the courage to sign their names. Thank you for allowing me to set the record straight
Јас сум Тереза Карпентер, автор на книгата „Аферата Мис Стон“. Се чувствувам должна да корегирам две нечуени изјави дадени од двајца анонимни рецензенти тука на Амазон, а кои се однесуваат на идентитетот на киднаперите на американската мисионерка во вчудоневидувачкиот случај од 1901 кој што го опишувам. Едниот тврди дека има „една многу важна грешка“ во книгата, имено дека Бугарите никогаш не живееле во тој дел од Македонија и дека киднаперите не биле Бугари. Другиот пак, уште поапсурдно, вели „Бугарите никогаш не живееле на тој дел од балканскиот полуостров“.
Не можам да замислам со какво лице можат да ги пишуваат тие нешта кога е толку јасно дека Бугарите биле доминантно население во тој регион во времето на киднапирањето на Мис Стон во 1901! Се сомневам дека таквите тврдења на овие "рецензенти" се дел од некакви партизански обиди одново да се напише историјата, можеби во корист на Србите и Грците. Фактите зборуваат поинаку, и веројатно тоа е причината што тие немаат храброст јавно да го напишат своето име.
...когато зомбита като теб почнаха да говорят глупости в амазон.И .... орангутану, што докажува таа Тереза и ти со ова што го плесна?


Еден тврди дека постои "Една многу важна грешка" во книгата, односно дека никогаш Бугари не живееле во овој дел на Македонија Ајде нека биде дека живееле, и што докажува таа Тереза и ти со тоа оти кажувате дека живееле??

и дека киднаперите не биле бугарски.[/B] КИДНАПЕРИТЕ БИЛЕ МАКЕДОНЦИ да го кажеш на Тереза тоа да исправи што пишувала.

Елен М. Стон попозната како Мис Стон била протестантска американската мисионерка која патувала низ Македонија со придружба од петнаесетина луѓе во 1901. година. Била киднапирана од четириесетина комити од четата на Јане Сандански на 3 септември 1901 година помеѓу Разлог и Горна Џумаја, во месноста Предел (Пирински дел на Македонија).

Комитите ги ослободиле луѓето од придружбата, а ги заробиле само неа и нејзината придружничка Катерина Цилка. Тие шест месеци биле задржани од комитите и криени од Турците на Малешевските планини и на Пирин планина, во Пиринскиот дел на Македонија. Биле ослободени на 23 февруари 1902 година за откуп од 14.500 турски лири во злато, со кои македонските револуционери купиле оружје. Мис Стон била задоволна од односот на комитите и народот кон неа, па подоцна за тоа кажувала и во интервјуа за американските весници. Дури напишала и книга, но пред печатењето целиот материјал изгорел во пожар во американскиот град Челзи, во која таа живеела, а таму и починала во 1927 година.

Катерина Цилка била бремена во моментот на киднапирањето и се породила, според некои извори, во Ратево, беровско, во текот на заробеништвото. Неколку години по ослободувањето од заложништво, Катерина Цилка со писмо од САД ѝ се заблагодарила на бабицата баба Миропа од Ратево за успешното породување што го имала во многу тешки услови.

http://i149.photobucket.com/albums/s43/truemacedonian/Miscellanius%20Mak%20Stuff/usstatedept3.png

http://i149.photobucket.com/albums/s43/truemacedonian/Miscellanius%20Mak%20Stuff/lifemag1a.png

http://www.maccinema.com/makfilm/73_MISSTONE.jpg

...когато зомбита като теб почнаха да говорят глупости в амазон.
A ...орангутане, толку ли си сигурен дека ова го напишала Тереза Карпентер. Дај доказ со нејзин потпис дека тоа таа го вели. Ќе се бафта таа да седи на компјутер како оние на фејсбук и на амазон ццццццццццц.

Толку сте плитки во мозоците ако ги имате ама изгледа немате па не размислувате повеќе варијанти, Госпо да не чува од вас сте натлапале само една ... македонците се бугари и македонската историја е бугарска, не дај боже. Ви дадовме писменост сега ќе џвркате.

Пиринец
04-11-11, 01:29
Ще й предам Корлеоне, другата седмица се събираме всички фалшификатори и деятели за пропагандата и ще й предам, че е сбъркала непременно.

Don Korleone
04-11-11, 01:35
Нема погреба да си купи... Таа само си ја покрива својата глупост ....
Андро, не верувам таа тоа да го напишала. Сто посто некој од бугарската пропагандна школа во името на ѓоа Тереза карпентер.

Don Korleone
04-11-11, 01:38
Ще й предам Корлеоне, другата седмица се събираме всички фалшификатори и деятели за пропагандата и ще й предам, че е сбъркала непременно.
Каде се собирате? во Бугарската академија на фалсификаторските науки.:haha::haha::haha:

Пиринец
04-11-11, 01:39
Купи си книгата, може да си отговориш на тоя въпрос.

Но да ти кажа, българските тайни служби са много богати и мощни, купихме премиер на Македония - някаква патка, носител на нобеловата награда ще ни спре.

Пиринец
04-11-11, 01:41
наградата пулицър, грешка в бързината

Andrej
04-11-11, 01:44
Јас сум убеден дека е поради грешката која ја има направено во книгата и затоа мора да негира ... Инаку безвредна и е книгата ... Иако е новела во прашање, сепак е историска случка и треба да има барем малку основа... Со промашена нација дури и за новела станува научна фантастика ... Ама очигледно е дека читала стари извештаи во кој сите се бугари и напишала книга ...

Andrej
04-11-11, 01:47
Пиринеец Пулицеровата награда ја има добиено за артикли во некој часопис не за книга.... Тоа е она што ја погодува... Добитник на Пулицер утнала цел еден народ ... Ама јеб га ...

Пиринец
04-11-11, 01:48
Абе не съм сигурен Андрей конкретно за тази книга и за този автор, че не е работила обстойно върху документи, но можем само да гадаем.
Иначе е безвредна и за Корлеоне и за Картагенеро, те не четат нищо друго освен македонски историци, в което няма нищо лошо.
Книгата си я купих преди няколко дни, но ще я получа най-рано след 1-2 седмици, ще сканирам, колкото мога, най-вече бележките или ако искаш нещо конкретно.

Пиринец
04-11-11, 01:50
Не знам дали е премахнала цял един народ или просто е говорила за Сандански - не съм чел книгата още, като я прочета ще говоря детайлно. От коментарите в Амазон нищо не се разбира. Може жената да твърди, че има македонци, просто тия да не са. Ще ти пиша веднага щом я прочета.

Andrej
04-11-11, 01:51
Не ме интересира, нема историска вредност ... Да ја пишувал историчар секако дека ке ме интересираше а новели не читам ...

Alain Delon
04-11-11, 01:59
Maleee,SEGA DALI VI STAVA JASNO OTI KE VE SNEMA PO 5-10 GODINI....
Ovoj "DREAM TEAM"-"MAJMUN" I don balon-VIE KE JA SREDITE Makedonija i Mak."prashanje"...Hehehehe...

@don balon

Ti kazaf mnogo pati-BEFAJ VO KREVET,CHEKAJ DA SAMNE...AKO NE SAMNE,CHEKAJ chento da ti se javi na radio ili po skajp....ako ne se javi-chekaj na TV...

Andrej
04-11-11, 02:01
Ај пак

НЕ МОЖЕ ДА НЕ СНЕМА ЗАТОА ШТО НАЦИОНАЛНОТО ЧУВСТВО Е ЛИЧНО... МОЖЕ ДА СЕ РАСТУРИ ДРЖАВАТА АМА НИЕ КЕ СИ ОСТАНЕМЕ ТОА ШТО СМЕ... МОЖЕ И ЗЕМЈАТА ДА СЕ ПОДЕЛИ НА ДВЕ ХЕМИСФЕРИ АМА НИЕ КЕ СИ ОСТАНЕ ТОА ШТО СМЕ ...

За твоја жал не сме бугари да менуваме према потребите своето национално чувстово ....

Alain Delon
04-11-11, 02:02
@PIRINEC

"...за Картагенеро, те не четат нищо друго освен .."

Pirinec,"kartagencho" NISHTO NE CHITA...TOJ SE SI "ZNAE"....

Alain Delon
04-11-11, 02:11
@majmun

"...да менуваме према потребите своето национално чувстово ..."

Eeee,ajde ti da nemash "ALZHEIMER"....Pa kolku pati imas pisuvano deka Misirkov "trebalo da jadi" pa pishal "mnogo raboti"....HEHEHE,ABE VIE STE SHAMPIONI...

ILI ZA GOCE,KOLKU 'BISERI' IMATE PISANO-Goce bil BLGARSKI OFICER OTI "TREBALO DA JADI"??????
PA PRED 20 GODINI BEFTE jugosloveni...

NACIONALNA PRIPADNOST NE E KATO DA GREDISH VO RESTORANT PA DA SI IZBIRASH OD "MENU" NACIONALNOST...Neshto vakvo-"sedash na masata i baras od kelner da ti donese menu so "nacionalnosti"...Koga go doneso "menuto"-VIE SI GO IZBIRATE od menuto "ace-pedercheto" ....NIKOJ NE SI GI IZBIRA RODITELITE I NACIJATA...
OSVEN VAS-ama vie ste FENOMENALNI...

Don Korleone
04-11-11, 02:16
@don balon
Ti kazaf mnogo pati-BEFAJ VO KREVET,CHEKAJ DA SAMNE...AKO NE SAMNE,CHEKAJ chento da ti se javi na radio ili po skajp....ako ne se javi-chekaj na TV...
Aха.. тебе те чекав да излезеш од вампирскиот сандук. Како мумија си ноќно време се будиш како сотона.

Марш трчи бре цицај доцна е нема да ти остане млеко. После трчи кај В.Михајлов да му дигнеш антената.

Andrej
04-11-11, 02:16
Па ти говориш за поедници јас говорам за изјави на ваши политичари ... Или заборавате дека секогаш кога бевте со германците бевте ХУНИ а после кај русите клечевте дека сте СЛОВЕНИ ...

NACIONALNA PRIPADNOST NE E KATO DA GREDISH VO RESTORANT PA DA SI IZBIRASH OD "MENU" NACIONALNOST

ТОКМУ ТАКА Е... ЗАТОА ТИ НЕМАШ ПОЈМА ШТО ЗБОРУВАШ ... СЕКОЈ СИ БИРА ЗА СЕБЕ ШТО САКА ДА БИДЕ ... МОЖЕШЕ ТИ НА ПОПИСОТ СЕГА ДА СЕ ПИШЕШ И САМОЈЕД И НИКОЈ НИШТО НЕ ТИ МОЖЕШЕ ... ТОА УШТЕ НЕ ТИ КАЖАЛЕ ...???

Vodno konche
04-11-11, 11:47
Ај пак

НЕ МОЖЕ ДА НЕ СНЕМА ЗАТОА ШТО НАЦИОНАЛНОТО ЧУВСТВО Е ЛИЧНО... МОЖЕ ДА СЕ РАСТУРИ ДРЖАВАТА АМА НИЕ КЕ СИ ОСТАНЕМЕ ТОА ШТО СМЕ... МОЖЕ И ЗЕМЈАТА ДА СЕ ПОДЕЛИ НА ДВЕ ХЕМИСФЕРИ АМА НИЕ КЕ СИ ОСТАНЕ ТОА ШТО СМЕ ...

За твоја жал не сме бугари да менуваме према потребите своето национално чувстово ....
Това е много смешно, което го казваш, защото тук е форум история, а историята помни и знае. За едно, две поколения смяна на народната свест и все едно народот е избришен от мапата. Само спомениците остават, ако има кой да ги запази. Това най-добре го знаем ние българите. И ако не си чел книгата "Време разделно" от Антон Дончев, вземи я прочети или поне гледай филма, който навремето е бил предложен (номиниран) за чуждестранен Оскар. Там става дума точно за това, че рано или касно в развитието на един народ може да дойде време разделно. Това време за българите идва при ислямизацията на Родопите и потурчването на българите там. Може би съм го казвал и преди, но на еничарот Кара Ибрахим - българите му казват, това, което и ти каза в твоя пост, че никога нема да си я сменят верата и народот. Кара Ибрахим им отговара - "Вие може и да не си ги смените, но вашите деца, ке бидат истински мусулмани и турци. Така и става и до ден днешен тези помъчени хора, наречени помаци имат мюсюлманска вера и дори и да не зборуват турски, те се имат за турци.
Нашия народ е порумънчван, потурчван, погърчван, посърбяван, дори и помакедончван. Слава Богу - оцеляхме, но загубихме поне още една България. Сега тези, които са се определяли в миналото като българи има румунска, турска, грчка, србска и македонска свест.
Така, че вземай пример и си припомни правилото - Голема хапка лапни, голема дума не казвай!
Само един Бог знае кой каков ке биде след време!

Andrej
04-11-11, 12:01
Тие самите си бираат вера и националност.... Работата е колку една личност ке потпадне под влијание на другите... Дали ке стане дел од чопорот или ке продолжи да мисли со своја глава ...

Врати ја нашата историја... Пропгандата и интересите кај многу македонски словени дозволила тие да прифаќаат и бугарски и српски и грчки идентитет...

Но денес е 21 век... Тешко е да го направиш тоа... Можеш политички да го манипулираш народот, ама доцна е да можеш да притискаш на неговата национална свест... Можно е ова што го кажуваш да се случува во руралните средини и тоа е грешка на државата...

Најверојатно го имате истиот проблем (не сум бил во Бугарија долго време а и кога доаѓам доаѓам во Софија) како и ние... Руралните средини ни живеат еден век покасно... Државата треба да инвестира во инфраструктура таму во развој на телекомуникации и развој на образованието и со подигање на интелекетот на тоа население нема да се счучуваат вакви работи.... Сигурен сум дека во Софија или Пловдив, да не говорам по развиените туристички центри, ова не е можно ...

Пиринец
04-11-11, 13:13
Аз съм напълно съгласен с Андрей. Държавата трябва да инвестира в инфраструктура не паметници и пропаганда. В България не се правят паметници толкова, но като погледна бюджетите на партиите за избори и ми става лошо.
Аз честно казано не искам да променям ничия съвест и неведнъж на форума съм казвал, че уважавам и почитам македонската нация. Моят огромен проблем е, че има много лъжи в историята ви, които са поставени да мразите България. Моят проблем е македонизма, а не македонската нация. Смятам, че когато тия неща се изчистат, тогава ще има добросъседски отношения. В България тази негативна кампания е много по-малко и в България с изключение на ОМО Илинден, рядко ще имаш проблеми ако си македонец. ОМО Илинден за мнозинството се приема като сръбска пропаганда, дали е така, един господ знае. Елементарен пример - аз съм левскар и когато съм в България не изпускам мач на Левски. Еми Дарко Тасевски нито веднъж не е обиден затова, че е македонец. Да не говорим, че сега е гадже с Мис България, това ако беше в Македония щеше да е пълна истерия.
В началото на 90=те една торба македонски треньори и футболисти минаха през ЦСКА, никои не ги е критикувал за това.

Както и да го гледаш през 19 век тия понятия са много омешани. Фактът, че Ляпчев става министър-председател на България, а брат му става министър в Сърбия ти показва, че националния идентитет тогава не е играл особена роля. Като говорим за Гоце без да навлизаме в неговия национален идентитет - еми най-близките му саратници са Чернопеев и Яворов, които са българи, които нямат нищо общо с територията на тема Македония. Това не го казвам като някакво доказателство за идентитета на Гоце, а го казвам като доказателство, че преди 1945 година омраза не е имало.
Ако сега македонски патриот в политиката има съратници българи - жална му майка в Република Македония.

Han Solo
04-11-11, 13:16
Тука има един голям парадокс, който ще си остане необясним от световната историография.
Андрейчо се смята за наследник на македонските словени - племената, които нападали Солун, но едновремннно с това с гордост носи гръцкото име на техните врагове - македонците, от които е Василий Македонец - родоначалник на Македонската династия.
Това е необяснимо за всеки, които има някакви познания по история
и противоречи на всякаква логика, но в РМ явно се счита за нормално.

Andrej
04-11-11, 13:18
Сигурен си во тврдењето

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/bulgariannix.jpg

По која ОСНОВА СТЕ ВИЕ БУГАРИ ...???

Han Solo
04-11-11, 14:17
По која ОСНОВА СТЕ ВИЕ БУГАРИ ...???

Има си тема за това кои са българите, изложи си мнението там, тук е тема за македонците!
Затова ако можеш обясни този парадокс, а ако не можеш, си мълчи и не спамирай!

Тука има един голям парадокс, който ще си остане необясним от световната историография.
Андрейчо се смята за наследник на македонските словени - племената, които нападали Солун, но едновремннно с това с гордост носи гръцкото име на техните врагове - македонците, от които е Василий Македонец - родоначалник на Македонската династия.
Това е необяснимо за всеки, които има някакви познания по история
и противоречи на всякаква логика, но в РМ явно се счита за нормално.

Andrej
04-11-11, 14:22
Абе одговори ПО КОЈА ОСНОВА СТЕ ВИЕ БЛГАРИ ...

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/bulgariannix.jpg

Vodno konche
04-11-11, 14:27
Сигурен си во тврдењето

http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/bulgariannix.jpg

По која ОСНОВА СТЕ ВИЕ БУГАРИ ...???
Андро, така е во овоj бели свет:D. Така е. Нема чисти народи и чисти нации. Има проценти на различните съставки. Но както казваш тш - важното е каков ти се чувстваш, а не какъв си наистина. Имам чувството, че ние българите в сравнение с другите балканци сме нихилисти, по-малко националисти. Самия аз се имам по-скоро за космополит. Е, добре, радвам се и уважавам родината, но не ми се мре за нея:D:D:D. На що отгоре да се пишеш патриот и националист, ако някой ти дава повече. В България има една приказка за корупцията - "Аз се продавам, но нема кой да ме купи.":D:D:D Турците са го казали - "Интереса клати феса." Чел съм, че през Средновековието - сите словени влизали без бой в българската държава, заради интереса - нема царина или е много малко. По-лесно се живеело икономически в България. Защо тогава да робуват на грко-византийците или да се трепят сами.
Та и днес. Ето - много българи и македонци си живеят в Европа, само заради по-големите пари и какви стават техните деца - немци, шпанци, англичани...:D:D:D Така, че никога не казвай никога!

дуле узунов
04-11-11, 14:59
Пред 1912 година Бугарите бараа автономија за Македонија, па можеме да ги потсетиме на нивните некогашни желби.

дуле узунов
04-11-11, 15:13
Од овоj документ е видно што Бугариjа е имала клучна улога за изходот на І-вата светска воjна.Соjзниците са били во големо фиаско на бреговете на Мермерно море. За нив е било изклучително важно да атакуват Турциjа од бугарска териториjа. А и Солунскиот фронт е ангажирал доста ресурс. Еден предварителен мир со Бугариjа би помогнал воjната да сврши по скоро. И можеби ке е се е случило ако не бе револуциjата во Русиjа.
Еден таков сценариj би бил добар за Бугариа зоштото таа ке добиеше територии по линиjата "Мидиjа-Енос" (http://bg.wikipedia.org/wiki/Мидия_-_Енос) а тоа са неколко хильади кв. км плодородна тракиска земьа. И Македониjа ке бидеше самостоjна. Сепак - за да не стане таа работа Србиjа не е била согласна.
Само не разбирам: "Сепак, таа би побарала една тесна територија што би и овозможила директна врска со Унгарија, на запад од Оршова (http://bg.wikipedia.org/wiki/Оршова)"?

Andrej
04-11-11, 15:40
Конче, само теоријата на Хан ја објанувам токму на вашиот пример...

Ние сме земале име од овие или оние ... Не сме земале име од никого туку од ТЕРИТОРИЈАТА КОЈА СЕ ВИКА МАКЕДОНИЈА ...

А тој нека објасни од што сте земале вие име... Изјавата погоре е на ваш академик ... И јас апсолутно се слагам со неа ...

bilbil
04-11-11, 16:00
Вчера почнавме разговор за Мисирков, кој од коњче (ако го сфатив правилно) рече дека не бил етнички дефиниран. Туке е за Македонцките работи
http://macedonia.auburn.edu/zmrConcordance/framconc.htm

ај прочитакј како се осеќал Мисирков

Iас сум македонец и интересите на моiата таткоина ми се предстауат
така: не Русиiа и Австро-Унгариiа сет неприiателите на Македониiа, а Бугариiа,
Грциiа и Србиiа.


Кога историiцката необходност категориiцки ни заiавуат: македонци,
или се соiединуаiте мег'у себе и отчекнеiте се од друзите балканцки народи, или
готвеiте се за дележ на, таткоината ви! — сите искрени патриiоти македонци ке
приимат првото. Па тоа го налагат на македонците и чоешчината: зар iет чоечко
сегашното стаiн'е, во коiе iа имаат доведено Македониiа пропагандите?

Сливнишки
04-11-11, 16:02
Вчера почнавме разговор за Мисирков, кој од коњче (ако го сфатив правилно) рече дека не бил етнички дефиниран. Туке е за Македонцките работи
http://macedonia.auburn.edu/zmrConcordance/framconc.htm

ај прочитакј како се осеќал Мисирков

Iас сум македонец и интересите на моiата таткоина ми се предстауат
така: не Русиiа и Австро-Унгариiа сет неприiателите на Македониiа, а Бугариiа,
Грциiа и Србиiа.
Дневника на Мисирков също го има на интернет. Защо да да четеме тука, а не в дневника ?

Има ли некаква причина ?

bilbil
04-11-11, 16:06
Хан, до кога Византиската тема Воулгарија ќе ја претставувате како Бугарија. Како што гледаш таа тема е на териториите на денешна Македонија,Косово, Албанија и Србија. Според овие теми Вие сте Македонци, а не Воулгари.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Byzantine_Macedonia_1045CE.svg/250px-Byzantine_Macedonia_1045CE.svg.png

bilbil
04-11-11, 16:06
Дневника на Мисирков също го има на интернет. Защо да да четеме тука, а не в дневника ?

Има ли некаква причина ?

Сеедно е каде, само давајте линкови

Andrej
04-11-11, 16:10
И извади од дневникот колку пати рекол МАКЕДОНЦИ а колку МАКЕДОНСКИ БЛГАРИ ....

И потоа ке го објаснуваме терминот МАКЕДОНСКИ БЛГАРИ ...

Сливнишки
04-11-11, 16:14
И извади од дневникот колку пати рекол МАКЕДОНЦИ а колку МАКЕДОНСКИ БЛГАРИ ....

И потоа ке го објаснуваме терминот МАКЕДОНСКИ БЛГАРИ ...

Не съм броил, ама се се подписал "македонский болгаринъ". т.е. етнически македонец поданик на княз Фердинанд. Като Симеон Радев примерно, и много други техни съвременници.

Прав ли съм ? А дали имало македонски българи, кои не били поданици на княза ?

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 16:20
Кога историiцката необходност категориiцки ни заiавуат: македонци,
или се соiединуаiте мег'у себе и отчекнеiте се од друзите балканцки народи, или
готвеiте се за дележ на, таткоината ви! — сите искрени патриiоти македонци ке
приимат првото. Па тоа го налагат на македонците и чоешчината: зар iет чоечко
сегашното стаiн'е, во коiе iа имаат доведено Македониiа пропагандите?

Дай го по-отгоре де.


Македониiа напраи опит наi напред да се ослободит от Турцко, но за сожал'уаiн'е
излезе опитот неудачен. Можит по ослободуаiн'ето ке се мислеше и за соединуаiн'е
со Бугариiа. Но таiа година ни покажа, оти историiцките. прилики никоi пат не ке
дозвол'ат да се соiединит цела Македониiа со Бугариiа; сега за македонците и
бугарите, остаат iедно од двете: или делеiн'е на Македониiа мег'у Балканцките
држаици и со тоа изгубуаiн'е за бугарите и македонците 2/3 од Македониiа, или
полно пресечуаiн'е врските со бугарите и постауаiн/е на македонцкото прашаiн'е
на совршено неутрална, чисто македонцка осноа. Кога така го постауат
необходноста прашаiн'ето, то iасно iет, оти секоi пат и от секого ке бидит
предпочетено второто. И вистина, зар ке се решит iеден искрен патриот македонец
да пожртвуат: Костур, Лерин, Битол'а, Охрид, Ресен, Прилеп, Велес, Тетоо, Скопiе
и пр. за соединуаiн'ето на Македониiа до левиiот брег на Вардар со Бугариiа? Зар
имат по голема близост мег'у iеден македонец од источна Македониiа и iеден
рушчуклиiа или iеден македонец од источна и западна или северна и iужна
Македониiа? Кога историiцката необходност категориiцки ни заiавуат: македонци,
или се соiединуаiте мег'у себе и отчекнеiте се од друзите балканцки народи, или
готвеiте се за дележ на, таткоината ви! — сите искрени патриiоти македонци ке
приимат првото.


Това е точното обяснение защо Мисирков се залага за обособяване на македонците - защото иначе ще има дележ.

Andrej
04-11-11, 16:22
И што вика тука Биљано, ај објасни ни на наз глупите ...???

bilbil
04-11-11, 16:23
Не съм броил, ама се се подписал "македонский болгаринъ". т.е. етнически македонец поданик на княз Фердинанд. Като Симеон Радев примерно, и много други техни съвременници.Сливнишки, Е ај најди па покажи каде напишал така, не само бла-бла, дај линк

bilbil
04-11-11, 16:26
Да Билјана, ама недвосмислено прави разлика меѓу Македонци и Бугари, нема никаде Бугарски Македонци или Македонски Бугари

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 16:28
Да Билјана, ама недвосмислено прави разлика меѓу Македонци и Бугари, нема никаде Бугарски Македонци или Македонски Бугари

Има тема за Мисиркоњ.
Прањи разлика ами, нали иска да сѕздања македонска народност. Ако не прањи разлика как ѓе љ сѕздања и от кого ѓе љ сѕздања?

bilbil
04-11-11, 16:34
Ние говориме за период кога започнува зборот Бугари и Бугарски да се употребува како етничка припадност, што повеќе од очигледно Македонците не го чувствувале како свој

Vodno konche
04-11-11, 16:52
Вчера почнавме разговор за Мисирков, кој од коњче (ако го сфатив правилно) рече дека не бил етнички дефиниран. Туке е за Македонцките работи
http://macedonia.auburn.edu/zmrConcordance/framconc.htm

ај прочитакј како се осеќал Мисирков

Iас сум македонец и интересите на моiата таткоина ми се предстауат
така: не Русиiа и Австро-Унгариiа сет неприiателите на Македониiа, а Бугариiа,
Грциiа и Србиiа.


Кога историiцката необходност категориiцки ни заiавуат: македонци,
или се соiединуаiте мег'у себе и отчекнеiте се од друзите балканцки народи, или
готвеiте се за дележ на, таткоината ви! — сите искрени патриiоти македонци ке
приимат првото. Па тоа го налагат на македонците и чоешчината: зар iет чоечко
сегашното стаiн'е, во коiе iа имаат доведено Македониiа пропагандите?
За да разберещ какъв е един човек, требва да проследиш целия му живот, цялото му творчество, всичките му книги. Дадох ти достатъчно цитати и линкове към статии и книги от Мисирков. Требва да положиш усилие да го разбереш. Навсякъде той се определя като българин и през целия си живот работи за България, където се пенсионира, уважаван е и добре платен.
А специално Мисирков и написал "За Македонцките работи" като алтернатива за Македония. Дотогава македонците се нарекувале българи и сакали да се припоят към България. Това казва Мисирков. Но той казва, след като не може да се припоим към България ще требва да се оправяме сами. Не може да гледаме само към България, България може в един момент да се окаже враг на нашите интереси. Така и става. След мирните договори след Първата Световна война, Македония попада под грцко и србско, а България по стечение на обстоятелствата капитулира и не може да защити македонските българи.
Както и да е. Вземи прочети поне три книги от Мисирков и пак ела да говорим. Дори и в "Македонцките работи" той ясно казва, че македонците са се нарекувале българи. Дадох ти цитат. Какво те интересува повече за Мисирков. Учител е бил по български език и работел за правителството на България, но бил троен агент на България, Сърбия и Русия, точно затова много ценен за българите. Ако не беше така, след "Македонските работи", комитите от ВМРО щяха да го убият или най-малкото да бъде изгонен от България, като србски предавник и утрепка. Но не е така. Той е почитан в България, значи е имало защо.

Vodno konche
04-11-11, 16:54
Ние говориме за период кога започнува зборот Бугари и Бугарски да се употребува како етничка припадност, што повеќе од очигледно Македонците не го чувствувале како свој
Ти беше там!?:D Ако не го чуствали като свое, защо беха доброволци в Българската армия и умираха за България!?

Cartagenero
04-11-11, 16:57
Ти беше там!?:D Ако не го чуствали като свое, защо беха доброволци в Българската армия и умираха за България!?

Македонци умирале и за Србија, а некои богами и за Грција, па што од тоа?

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 17:00
Че имало прабългари в Македония срамежливо признава македонският професор Микулчич
за аулите

Несомнено така изгледал „градот” Равен во кој кнезот Борис ги покрстувал брегалничките Словени и во кој поставил епископ на Брегалничката област. Веќе во следниот век Равен не се спомнува, а епископијата била пренесена во Моровизд. Аулите очигледно ја изгубиле својата дотогашна улога.Следниот аул оформен во нашите краишта стоел несомнено во урнатините на римскиот крајпатен кастел кај Дебреште, 23 км северозападно од Прилеп. И тука станува збор за одвај забележлива височинка среде мочуришна рамница, во која коњите и стоката на освојувачите можеле да најдат доволно храна. Од истите причини така биле лоцирани и првите македонски престолнини Девол и Преспа. Девол е изграден на работ на мочурливото Корчанско поле, исушено во наше време. Преспа е подигната на островот среде Мала Преспа, плитко езеро опколено со пространи мочуришта на северниот и јужниот крај.Има индиции за постоење на уште неколку аули во нашите краишта, но оваа проблематика досега воопшто не е истражувана кај нас.

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 17:06
Нещо много значайно


Најсеверните словенски племиња се забележени околу Солунскиот залив и долж Егејскиот брег. Според Чудата на св. Димитрија, близу до Солун (веројатно на Халкидик) во 7. век престојувале Ринхините. Струмјаните биле населени по Долна Струма до Егејскиот брег, а Смолјаните источно од нив, околу долна Места. Западно од Солунскиот залив, во долномакедонската рамнина, се населиле Драговичи, а во крајбрежниот појас јужно од нив Сагудати. Името Сагудати не е словенско, туку турско-татарско (аварско-протобугарско). [16] Племето Војунити продрело во Епир. до Јадранскиот брег на југозапад.Понатаму на север од спомнатите региони, а тоа значи и на подрачјето на денешна Република Македонија, нема писмени докази за престојот на Словени во тоа време. Исто така, нема ни археолошки наоди од тоа време и покрај тоа што во изминатите 4 децении со интензивни рекогносцирања на теренот евидентиравме околу 3.600 археолошки локалитети од различни епохи. [17] Ранословенски наоди нема.

Andrej
04-11-11, 17:12
Тоа што ги покрстувал БОРИС (ова веројатно е некој поп штом покрстува) ги направил БЛГАРИ ...

Па вас дојдоа да ве покрстуваат а може и ве покрстиле папски легати па латини не сте станале...

А во историјата ве покрстиле грчки свештеници па грци не сте станале ...

Чудан логика имаш , на К почнуваше ама не ми текнува изразот како беше ...

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 17:14
Микулчич казва, че преди 10 век на ваша територия нема никакви македонски словени.

Andrej
04-11-11, 17:15
Името Сагудати не е словенско, туку турско-татарско (аварско-протобугарско)

Со ова признаваш две работи... Прво дека сте ТУРКО ТАТАРИ ... А второ дека целиот идентитет ви е всушност само во ИМЕТО ....

ТЕ МОЛАМ ПРОДОЛЖИ ВАКА ДА МЕ ШУПЧИШ

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 17:20
Добре, щом искаш, ще продължа.

Та къде са македонските словени?
Май са в днешна Гърция били македонските словени. При вас нещо ги няма.

Andrej
04-11-11, 17:24
Еве ги:

Најсеверните словенски племиња се забележени околу Солунскиот залив и долж Егејскиот брег. Според Чудата на св. Димитрија, близу до Солун (веројатно на Халкидик) во 7. век престојувале Ринхините. Струмјаните биле населени по Долна Струма до Егејскиот брег, а Смолјаните источно од нив, околу долна Места. Западно од Солунскиот залив, во долномакедонската рамнина, се населиле Драговичи, а во крајбрежниот појас јужно од нив Сагудати.

АМА ТИ СЕ ФАЌАШ ЗА ИМЕТО НА САГУДАТИТЕ ... ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА СЕ ВИ Е ВО ИМЕТО И НИШТО ПОВЕЌЕ....

КОЛКУ ПОВЕЌЕ БУГА ТОЛКУ ПОВЕЌЕ БЛГАРИ АМА ЖИВ БЛГАРИН НИКАДЕ НЕМА, САМО ИМЕ ....

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 17:38
Ama ти и македонски не разбираш. Питам за словени на ваша територия

афион
04-11-11, 17:51
"Македонија е моето име", културна манифестација што се оддржа на 27 и 28 октомври во Пула, Хрватска. Културната манифестација беше во организација на Македонскиот културен форум од Пула, Институтот за национална историја од Скопје и Археолошкиот музеј на Истра од Пула.

Во свечениот дел, на отворањето на манифестацијата на годинашниов лауреат градоначалникот на општина Центар, Владимир Тодоровиќ му беше врачено меѓународното општествено признание "Повелба за соживот".

Во рамки на манифестацијата се организираа дводневна тркалезна маса на тема "Улогата на македонската дијаспора и разделена Македонија во поврзувањето на македонското национално битие" на која учествуваа повеќемина истакнати македонски научници и јавни дејци од Република Македонија, Бугарија, Албанија, Србија и Хрватска.

Исто така се организира и изложба на мапи на кој е прикажана Македонија од антика до денес. Ова изложба за посетителите ќе биде отворена до 18 ноември 2011 година.

Os7qgXBpHjw

Andrej
04-11-11, 18:15
Па немало словени нели се договоривме дека словените ке ги викаме БЛГАРИ ....

Радко
04-11-11, 19:25
Можеш да спамираш колку сакаш...

ГОМНАТА ГИ ИЗЕДОВТЕ И СЕГА МОЖЕШ САМО ДА ЈАДЕШ УШТЕ ПОВЕЌЕ

СЛИВНИШКИ

Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.


ПРИЯТЕЛЮ,
Виждам, че си затънал според собствените си думи в гомна до върха на космите на главата си, та рекох да ти помогна да излезеш.
Първото нещо, което не ти е ясно за историята, че подобно на правото и други науки, ИСТОРИЯТА ДОКАЗВА САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ТВЪРДЕНИЯ. И в двата случая ти се опитваш да докажеш отрицателни твърдения / "не е нарекъл гомната рози" и "НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ" /!
Когато докажеш положителните твурдения, веднага ще излезеш от говната, в които си затънал.
Например - Розата е изобщо не е популярна на територията на Византия. Търговията с розово масло в Европа е започнала през 16 век, а първите данни за розови насаждения по нашите земи са от 17 век — около Одрин, а в пределите на днешна България първите документални сведения са от 1712 г. за землището на с. Войнягово, Карловско. Със сигурност се знае, че в средата на 19 век се е формирала така нар. Розова долина, в района между Казанлък, Карлово и Стрелча.
Така, че, няма как византийски историк да нарече гомната, в които си затънал у любезно каниш познатите си да ти помогнат при яденето /ГОМНАТА ГИ ИЗЕДОВТЕ/ - Рози!Едва ли византиец е виждал роза ... А за византийски историк да е виждал и мирисал роза е - да не говорим...


ХАН

Кај Словените нема ПРАБЛГАРСКА КРВ, значи НЕ СЕ СЛЕАЛЕ СО ПРАБЛГАРИТЕ (Рунциман користи израз bulgar blood)... Но тие се сметале за блгари (слеани зашто Рунциман употребува збор BULGARIAN) ЗАТОА ШТО ДОЛГО БИЛЕ ПОД БУГАРСКА ВЛАСТ
Приятелю,
Само това ми е достатъчно за да разбера, че си пълен аджамия в историята!
За теб думите "прабългарин" и "българин" са синоними!
А тези думи са различни точно толкова, колкото е различна мухата от слона.
Българската народност която се състои от три основни етнически компонента - Прабългари ,Славяни и Траки.
В тази връзка цялата култура, минало, настояще и бъдеще на тези три етнически компонента е БЪЛГАРСКО!

И Словенската кръв е Българска!
И Тракийската кръв е Българска!
И Прабългарската кръв е Българска!

Радко
04-11-11, 19:41
На која теза бре КРЕТЕНУ ....

Нити сум Рисовски нити сум пишувл ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ... Јас да ти одговарам за нив или да имам аргументи за тоа што тие напишале.... Ти одговорив


За мен е достатъчно, че наричаш акад. Блаже Ристовски - КРЕТЕН и отричаш написаното в Македонската енциклопедия!
Ти лично стигаш до извода, че написаното в Енциклопедията е лъжа!
Това е дълбока обида за Македонците, за македонската наука, за Македонската култура и за целият Македонски народ!


ДА ДУПАТ БУГАРСКИ КРЕТЕНИ и што е тука погрено...
Поставуваш кретенски прашања, добиваш паметен одговор ...
А за Симеон ТИ ДА НАУЧИШ МАКЕДОНСКИ ...

Нищо погрешно няма - КРЕТЕНЪТ има афитет към КРЕТЕНИ!
Аз приветствам твоята сексуална перверзия!

1. Не разбрах само - Лъже ли акад. Блаже Ристовски, като нарича Самоил и членът на семейството на Самоил - Иван Валадислав, ЦАР !

2. Не разбрах, и на колко години е бил Симеон I Велики по време на битката, за която споменаваш, през 971 г.!

Don Korleone
04-11-11, 20:05
Има тема за Мисиркоњ.
Прањи разлика ами, нали иска да сѕздања македонска народност. Ако не прањи разлика как ѓе љ сѕздања и от кого ѓе љ сѕздања?
И пијани почнавте да трескате по тастатурите..Билијаноооооо, изгледа по новата бугарска азбука пишуваш.

Alain Delon
04-11-11, 20:14
@don balon

BRE TI REKOF-legni vo krevat,chekaj da se samne...Ako ne se samne,chekaj "chento" da ti se javi na radio...Ako ne se javi chento na radio,chekaj go tito da se javi na TB...

Don Korleone
04-11-11, 20:47
@don balon
BRE TI REKOF-legni vo krevat,chekaj da se samne...Ako ne se samne,chekaj "chento" da ti se javi na radio...Ako ne se javi chento na radio,chekaj go tito da se javi na TB...
Nedodelan ..... seri, seri... ke se nasednesh,nema ljutish posle... dosaden si ko pproliv.:haha::haha:

Ti REKOV marsh cicaj se stemni. Rano ti e da izlezesh od vampirskiot sanduk chekaj 24,oo.

Ne slushash na radio te vika V.Mihajlov caro Boris i hitlercho, prvo trchi da ti gi dadat antenite.:haha::haha:

Han Solo
04-11-11, 22:02
Хан, до кога Византиската тема Воулгарија ќе ја претставувате како Бугарија. Како што гледаш таа тема е на териториите на денешна Македонија,Косово, Албанија и Србија. Според овие теми Вие сте Македонци, а не Воулгари.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Byzantine_Macedonia_1045CE.svg/250px-Byzantine_Macedonia_1045CE.svg.png

За да има дискусия по някакъв въпрос, трябват поне двама души.
От това, кето си написал става ясно, че си нямаш никакво понятие от история, затова дискусия с теб не може да има! ;)

Don Korleone
04-11-11, 22:09
За да има дискусия по някакъв въпрос, трябват поне двама души.
От това, кето си написал става ясно, че си нямаш никакво понятие от история, затова дискусия с теб не може да има! ;)
:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2: ццццццццццццццццццццЗини земјо, собери ја вересијата. Што оди на земјата на две нозе цццццццццццц

Пиринец
04-11-11, 22:16
Korlenoe ти даваш ли си сметка на какво се смееш? Според МАНУ Самуил е цар на македонско царство, но като го разбиват византийците на тая територия кръщават тема БЪЛГАРИЯ като част от византийската империя, а Василий Втори става българоубиец. В смисел с това се зачерква македонската история до 19-ти век.
Ти даваш ли си сметка затова. Разбираш ли защо Андрей вади вода от 200 кладенеца и на черното вика бяло и ми говори за етногенеза в 10ти и 11 век? Даваш ли си сметка?

Бибил да анализираш исторически събития, държейки днешни географски карти е трагикомично.

Andrej
04-11-11, 22:21
Андреј заврши со 10 и 11 век... Заклучивме дека се користело во крајот на десети и почеток на 11 век САМО ИМЕТО БЛГАРИ

Биљанче

Име, име, ама народот го прифатил тоа име и бугал 1000 години.

Сливнишки


Да, ама никой византолог не е нарекъл говната рози, а всички наричат славяните в Македония българи.

Така да дали е МАНУ во право или не ке мора да си размислите вие ... А ако вас името ви е ЕТНОС, тогаш и не чуди ако не знаете кој сте денеска ...

Пиринец
04-11-11, 22:27
Така да дали е МАНУ во право или не ке мора да си размислите вие ... А ако вас името ви е ЕТНОС, тогаш и не чуди ако не знаете кој сте денеска ...[/QUOTE]

Ние не знаем кои сме? Затова ти самият не си съгласен с проект Скопие 2014, който цели да покаже вие кои сте?

Ти подобен проект в София да си виждал?

Biljana_Gjorbunarska
04-11-11, 22:30
Андреј заврши со 10 и 11 век... Заклучивме дека се користело во крајот на десети и почеток на 11 век САМО ИМЕТО БЛГАРИ

Биљанче
Име, име, ама народот го прифатил тоа име и бугал 1000 години.
А ти какво искаш да се користи освен ИМЕТО БУГАРИ?

Иначе те поздравявам, че сам призна - народот го прифатил тоа име и бугал 1000 години.